Paradicsomszósz

Paradicsomszósz

Néhány egyszerű eljárással színes, friss ízű szószokat készíthetünk zöldségekből. A zöldségeket főzhetjük vagy nyersen is felhasználhatjuk, pürésíthetjük turmixgépben,konyhai malomban vagy átnyomhatjuk egy szűrőn. Egy kis tejszín és/vagy vaj hozzáadásával simábbá és gazdagabbá tehetjük a textúrát. Az ehhez hasonló mártások a tésztáktól kezdve a halakon és tovább …

Hollandi mártás

Hollandi mártás

Hollandi mártás klasszikus és elronthatatlan recept.Te is elkészítheted gyorsan és könnyen ezt az isteni mártást. Részletes leírás!

Majonéz

Majonéz

A majonéz talán a legnépszerűbb a hideg mártások közül, és számos variáció alapját képezi. Egyszerű recept, ami elkészíthető akár robotgéppel is.

Házi briós recept

Házi briós recept

A briós francia eredetű kenyér amelynek tojás- és vajtartalma  kellemes tésztát eredményez. Aranyszínű és fényes csillogást ad a tetejére kent tojás. Számos variációs lehetőséget kínál a konyhában, és különféle formákat ölthet, sima vagy töltött formában, sós töltelékkel, édes töltelékekkel, különösen friss gyümölcsökkel, vaníliás krémmel vagy tovább …

Körözött

Körözött

Ezt a kőrözött receptet érdemes kipróbálni. Gyorsan elkészül és nagyon finom!

Majonézes krumplisaláta

Majonézes krumplisaláta

A majonézes krumplisaláta a karácsony elengedhetetlen körete. Azonban a különböző változatait egész évben készíthetjük. Egy rendkívül jól variálható étel.

Majonézes kukorica

Majonézes kukorica

Szerintem nincs olyan ember aki ne szeretné a majonézes kukorica salátát. Még a gyerekek is szívesen megeszik az ebédnél köretnek vagy a sült krumpli kiegészítőjeként. Ahogy oly sok receptnél, itt is lehet játszani az összetevőkkel. Nézzük is meg ezeket: Minél édesebb, minél gyengébb a kukorica, tovább …