Paradicsomos avokádó saláta

avokádós paradicsomsaláta

Friss alapanyagokból és néhány fűszerrel ez a paradicsomos avokádó saláta egy addiktív köret, amely percek alatt összeáll. Tálalja grillezett csirke vagy steak mellé, vagy lazacfilé tetején. Akár tacókhoz is adhatja! Bárhogyan is tálalja, tudom, hogy imádni fogja!

Friss és egészséges saláta

Előfordult már, hogy először készítettél valamit, és utána állandóan megkívántad? Ez történt, amikor először készítettem ezt a paradicsomos- avokádós salátát. Most már MINDIG ezt akarom.

Ez a paradicsomos- avokádós saláta, amely egy saláta és egy salsa keresztezése, tökéletes nyárra, vagy bármikor, amikor friss és egészséges ételre vágysz. Ez olyan egyszerű, mint amilyen egyszerű csak lehet, de én imádom az ízeket együtt – annyira függőséget okoz! Bármit, amiben van lime és koriander!

Emellett rendkívül sokoldalúan felhasználható. Gyors és egyszerű köretként is működik, és imádom grillezett hússal tálalni. Más ételek feldobására is alkalmas. Akár salsaként is használhatod tacókhoz vagy burritókhoz!

Az avokádó egy trópusi gyümölcs, amelyet gyakran zöldségként fogyasztunk. Általában zöldes-héjas, puha hússal rendelkezik, amelyet a magjáról kanállal lehet levenni. Az avokádók rendkívül táplálóak és tele vannak egészséges zsírokkal, rostokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

Az avokádót számos módon lehet felhasználni:

  1. Frissen fogyasztva: Az avokádót egyszerűen kanállal kikanalazva vagy szeletelve fogyaszthatjuk. Gyakran hozzáadják szendvicsekhez, salátákhoz vagy tálakhoz, hogy növeljék az ételek krémességét és tápláló értékét.
  2. Guacamole: A guacamole egy hagyományos mexikói étel, amelyet avokádóból, paradicsomból, hagymából, lime levéből és fűszerekből készítenek. Ezt az ízletes mártást chipshez, tortillához vagy más mexikói ételekhez szokták tálalni.
  3. Saláták és szószok: Az avokádót fel lehet vágva vagy tört formában hozzáadni salátákhoz és dresszingekhez, hogy növeljék a krémességet és a tápláló értéket.
  4. Smoothie-k: Az avokádót sokféle smoothie-ban lehet felhasználni, hogy krémességet adjon az italnak, valamint hogy növelje a tápanyagtartalmát.
  5. Avokádóolaj: Az avokádóolajat hidegen sajtolják az avokádó húsából, és gyakran használják főzéshez, sütéshez és salátaöntetekhez.

Az avokádók egészséges zsírokat tartalmaznak, amelyek segíthetnek csökkenteni a szívbetegség kockázatát és javítani a telítettség érzését. Emellett gazdagok olyan tápanyagokban is, mint például a kálium, a C-vitamin, a K-vitamin és a B-vitaminok.

Tálalási javaslatok

Ez a paradicsomos avokádó saláta köretként és más ételek feltétjeként is használható.

Önmagában is csodálatos egészséges köretként, különösen grillezett húsokhoz vagy akár hamburgerekhez. De lazachoz is adhatja feltétként, vagy akár egy kanálnyit néhány tacóhoz is adhat belőle salsa formájában. Ezeken a fűszeres garnélarákos tacókon is nagyszerű ízű lenne!
Elkészíthetem ezt előre?

Szeretem ezt a paradicsomos- avokádós salátát egy-két órával korábban elkészíteni, hogy az ízeknek legyen idejük összeállni. Azonban nem ajánlom, hogy több óránál korábban készítsük el. A lime-lé ugyan segít egy kicsit lelassítani az avokádó barnulását, de az avokádó viszonylag gyorsan megbarnul, így sokkal kevésbé vonzó köret lesz. Ha egy kis időt akarsz spórolni, akkor a többi hozzávalót összeállíthatod, és csak tálalás előtt adhatod hozzá az avokádót.

Paradicsomos avokádó saláta hozzávalói:

  • 8 érett paradicsom (kb. 1,5 kg)
  • 4 avokádó
  • 8 keményre főtt tojás
  • 1 csésze lila hagyma, apróra vágva
  • 1/2 csésze friss koriander, apróra vágva
  • 2 lime leve
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • Só és bors ízlés szerint

Paradicsomos avokádó saláta elkészítése:

  1. Kockázzuk fel a paradicsomot, és tegyük egy nagy tálba.
  2. Hámozzuk meg és magozzuk ki az avokádót, majd vágjuk apró darabokra és adjuk ezt is a paradicsomhoz,
  3. Hámozzuk meg a keményre főtt tojásokat, és vágjuk negyedekre. Adjuk a paradicsomhoz és az avokádóhoz.
  4. Az apróra vágott lila hagymát és a friss koriandert szórjuk a hozzávalókra.
  5. Öntsük a salátára 2 lime levét és az olívaolajat. Óvatosan keverje össze a hozzávalókat.
  6. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.
  7. Tálalás előtt legalább 15 percig hagyjuk állni a hűtőben,hogy az ízek összeérjenek.
avokádós paradicsomsaláta

Paradicsomos avokádó saláta

Friss alapanyagokból és néhány fűszerrel ez a paradicsomos-avokádós saláta egy addiktív köret, amely percek alatt összeáll.
Kategória Saláta

Hozzávalók
  

  • 8 db paradicsom
  • 8 db tojás
  • 1 db lilahagyma
  • 1 db koriander
  • 2 db lime
  • olivaolaj
  • só, bors

Elkészítés lépései
 

  • Kockázzuk fel a paradicsomot, és tegyük egy nagy tálba.
  • Hámozzuk meg és magozzuk ki az avokádót, majd vágjuk apró darabokra és adjuk ezt is a paradicsomhoz,
  • Hámozzuk meg a keményre főtt tojásokat, és vágjuk negyedekre. Adjuk a paradicsomhoz és az avokádóhoz.Az apróra vágott lila hagymát és a friss
  • Öntsük a salátára 2 lime levét és az olívaolajat.
  • Óvatosan keverje össze a hozzávalókat.
  • Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.
  • Tálalás előtt legalább 15 percig hagyjuk állni a hűtőben hogy az ízek összeérjenek.
Megjegyzés: Ebéd

Ez is érdekelhet:

Ez is érdekelhet még: