Spenótos, fetás, sajtos omlett

spenótos fetás omlett

Spenótos, fetás, sajtos omlett : az enyhén megpárolt spenót és a morzsolt feta krémes, színes és ízletes omlett tölteléket alkot.
Sok mindent el lehet mondani arról, hogyan kell tökéletes omlettet készíteni, és én itt már sokat mondtam csak erről. A két jó hír: a tökéletes omlett elkészítése egy kis gyakorlást igényel, de talán nem is olyan sokat, mint gondolnád, és a tökéletlen omlettek ugyanolyan finom ízűek. Még ha a végén rántottát kapsz is némi adalékkal, akkor sem fogsz csalódni a reggelidben.

A legjobb omlett töltelékek

Tekintse ezt a receptet sablonként, és az alapvető mennyiségi arányokat követve tetszés szerint keverje a töltelékeket. Talán apróra vágott sonka és reszelt cheddar, párolt gomba, füstölt lazac, párolt brokkoli, reszelt friss mozzarella…. tényleg nincs rossz töltelék az omletthez. Valójában nagyszerű módja annak, hogy felhasználjunk néhány maradék főtt zöldséget.
Ha vékonyabb omlettet szeretne, használjon két tojást, ha vastagabbat, akkor három tojást. Ha kisebb vagy nagyobb serpenyőt használ, az rendben van, de tudnia kell, hogy ez befolyásolja az omlett vastagságát, és ennek megfelelően gondolkodjon a 2 vagy 3 tojásról.

Bátran keverjen egy evőkanál friss, apróra vágott fűszernövényt is a tojásokhoz, mielőtt azok a serpenyőbe kerülnek – a petrezselyem, a metélőhagyma, a tárkony és a cseresznye néhány klasszikus választás, önmagában vagy kombinálva.

Spenótos, fetás, sajtos omlett hozzávalói:

  • 4 tojás
  • 1 csésze friss spenót, megmosva és feldarabolva
  • 1/2 csésze feta sajt, morzsolva
  • 1 hagyma, apróra vágva
  • 1 paradicsom, kockára vágva
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • Só és bors ízlés szerint
  • Friss zöldfűszerek (pl. petrezselyem vagy metélőhagyma) a díszítéshez.

Spenótos, fetás, sajtos omlett elkészítése:

  1. Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és pirítsuk az apróra vágott hagymát, amíg áttetszővé válik.
  2. Adjuk hozzá a megmosott spenótot, és addig keverjük, amíg összeesik.
  3. Adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomot a serpenyőbe, és röviden keverjük össze a spenóttal.
  4. A tojásokat egy tálban jól felverjük, és sóval, borssal ízesítjük.
  5. Öntsük a felvert tojást a serpenyőben lévő zöldségekre, és egyenletesen oszlassuk el.
  6. Szórjuk az összemorzsolt feta sajtot a tojásra.
  7. Hagyjuk az omlettet közepes lángon megdermedni, és óvatosan hajtsa össze, hogy omlettet formázzon.
  8. Ha az omlett megszilárdult, csúsztassuk egy tálalótányérra, és vágjuk több.
  9. Díszítse friss fűszernövényekkel, és azonnal tálalja.

Ez is érdekelhet:

spenótos fetás omlett

Spenótos, fetás, sajtos omlett

Spenótos, fetás, sajtos omlett : az enyhén megpárolt spenót és a morzsolt feta krémes, színes és ízletes omlett tölteléket alkot.
Kategória Főétel

Hozzávalók
  

  • 4 db tojás
  • 1 csésze spenót
  • 1/2 csésze feta sajt
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • olivaolaj
  • só, bors
  • zöldfűszerek

Elkészítés lépései
 

  • Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és pirítsuk az apróra vágott hagymát, amíg áttetszővé válik.
  • Adjuk hozzá a megmosott spenótot, és addig keverjük, amíg összeesik.
  • Adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomot a serpenyőbe, és röviden keverjük össze a spenóttal.
  • A tojásokat egy tálban jól felverjük, és sóval, borssal ízesítjük.
  • Öntsük a felvert tojást a serpenyőben lévő zöldségekre, és egyenletesen oszlassuk el.
  • Szórjuk az összemorzsolt feta sajtot a tojásra.
  • Hagyjuk az omlettet közepes lángon megdermedni, és óvatosan hajtsa össze, hogy omlettet formázzon.
  • Ha az omlett megszilárdult, csúsztassuk egy tálalótányérra, és vágjuk több.
  • Díszítse friss fűszernövényekkel, és azonnal tálalja.
Megjegyzés: Reggeli

Ez is érdekelhet:

Ez is érdekelhet még: