Go Back
spenótos fetás omlett

Spenótos, fetás, sajtos omlett

Spenótos, fetás, sajtos omlett : az enyhén megpárolt spenót és a morzsolt feta krémes, színes és ízletes omlett tölteléket alkot.
Course: Főétel

Hozzávalók
  

  • 4 db tojás
  • 1 csésze spenót
  • 1/2 csésze feta sajt
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • olivaolaj
  • só, bors
  • zöldfűszerek

Method
 

  1. Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és pirítsuk az apróra vágott hagymát, amíg áttetszővé válik.
  2. Adjuk hozzá a megmosott spenótot, és addig keverjük, amíg összeesik.
  3. Adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomot a serpenyőbe, és röviden keverjük össze a spenóttal.
  4. A tojásokat egy tálban jól felverjük, és sóval, borssal ízesítjük.
  5. Öntsük a felvert tojást a serpenyőben lévő zöldségekre, és egyenletesen oszlassuk el.
  6. Szórjuk az összemorzsolt feta sajtot a tojásra.
  7. Hagyjuk az omlettet közepes lángon megdermedni, és óvatosan hajtsa össze, hogy omlettet formázzon.
  8. Ha az omlett megszilárdult, csúsztassuk egy tálalótányérra, és vágjuk több.
  9. Díszítse friss fűszernövényekkel, és azonnal tálalja.