Zöldségragu. Nem titok: a déliek imádják a rakott ételeket. Könnyen elkészíthetőek, nagyon kényelmesek, és általában egyetlen tálban készülnek el. Akár egy kiadós húsmentes főételt, akár egy gyönyörű köretet keres, ezek a zöldséges rakott ételek készen állnak a feladatra.
Minden évszak a friss zöldségek új bőségét hozza magával, és ezzel együtt a zöldségragu receptek újabb és újabb változatát. Tudjuk, hogy nehéz lehet mindenkit rávenni az asztalnál, hogy zöldséget egyen, de ez nem jelenthet problémát ezekkel a finom receptekkel.
Ez a zöldségragu recept egy egyszerű, alap receptnek is tekinthető.
Hozzávalói:
- 500 g vegyes zöldség (sárgarépa, borsó, csemegekukorica).
- 250 g Ementáli sajt, reszelve
- 200 ml tejszín
- 3 tojás
- só, bors
- zsemlemorzsa
Zöldségragu elkészítése:
- Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
- Mossuk meg és hámozzuk meg a zöldségeket, majd vágjuk harapható darabokra. (Esetleg használjunk előre feldarabolt keveréket)
- Forrásban lévő sós vízben főzzük , amíg kissé al dente nem lesz. Csepegtessük le.
- A reszelt ementáli sajtot, a tejszínt és a tojásokat keverjük össze egy tálban, amíg sima keveréket kapunk. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.
- Zsírozzunk ki egy tepsit, és rendezzük el benne a zöldségeket.
- Öntsük a sajt, a tejszín és a tojás keverékét egyenletesen a zöldségekre, hogy jól ellepje őket.
- Szórjuk meg a lábas felszínét vékonyan zsemlemorzsával.
- Süssük a ragut előmelegített sütőben kb. 20 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.
- Ha kész a zöldségragu vegye ki a sütőből, és tálalás előtt hagyja kissé kihűlni.
Zöldségragu
Zöldségragu. Nem titok: a déliek imádják a rakott ételeket. Könnyen elkészíthetőek, nagyon kényelmesek, és általában egyetlen tálban készülnek el. Akár egy kiadós húsmentes főételt, akár egy gyönyörű köretet keres, ezek a zöldséges rakott ételek készen állnak a feladatra.
Hozzávalók
- 500 g vegyes zöldség (sárgarépa, borsó, csemegekukorica)
- 250 g ementáli sajt
- 200 ml tejszín
- 3 db tojás
- zsemlemorzsa
Elkészítés lépései
- Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
- Mossuk meg és hámozzuk meg a zöldségeket, majd vágjuk harapható darabokra. (Esetleg használjunk előre feldarabolt keveréket)
- Forrásban lévő sós vízben főzzük , amíg kissé al dente nem lesz. Csepegtessük le.
- A reszelt ementáli sajtot, a tejszínt és a tojásokat keverjük össze egy tálban, amíg sima keveréket kapunk. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.
- Zsírozzunk ki egy tepsit, és rendezzük el benne a zöldségeket.
- Öntsük a sajt, a tejszín és a tojás keverékét egyenletesen a zöldségekre, hogy jól ellepje őket.
- Szórjuk meg a lábas felszínét vékonyan zsemlemorzsával.
- Süssük a ragut előmelegített sütőben kb. 20 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.
- Ha kész a zöldségragu vegye ki a sütőből, és tálalás előtt hagyja kissé kihűlni.