Patatas Bravas Paprikás Mártással
Ha valami igazán különlegesre vágyunk az asztalunkra, amely garantáltan lenyűgözi a vendégeket vagy családtagokat, akkor a Patatas Bravas Paprikás Mártással tökéletes választásnak bizonyul. Ez a spanyol eredetű ínyencség egyszerű, mégis izgalmas módon keveri össze a burgonya ropogós ízét a gazdag, fűszeres paprikamártással. Egyszerű fogás, amit leginkább tapas bárokban kóstolhatunk.
Hadd mutassam be, hogyan készíthetjük el ezt a csodát a saját konyhánkban!
Patatas Bravas hozzávalók:
- 1 kg burgonya, meghámozva és kockákra vágva.
- Olívaolaj a sütéshez
- Só és bors ízlés szerint
- 1 hagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva.
- 1 piros paprika, kimagozva és feldarabolva
- 1 zöldpaprika, kimagozva és feldarabolva
- 400 g leszűrt paradicsom
- 1 teáskanál paprikapor (édes)
- 1/2 teáskanál chili
- 1 evőkanál ecet
- 1 evőkanál cukor
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1/4 csésze víz
- Friss petrezselyem a díszítéshez
Patatas bravas elkészítése:
Kezdjük a burgonyával, amely a patatas bravas alapját adja. Egy serpenyőben bő olívaolajon süssük aranybarnára és ropogósra a burgonyakockákat. Fontos, hogy ne csak a külső részük legyen ropogós, hanem a belső részük is puha és krémes maradjon. Sóval és borssal fűszerezzük, majd konyhai papíron lecsepegtetjük őket, hogy felesleges olajtól megszabaduljanak.
Eközben egy másik serpenyőben készítsük el a paprikás mártást. Forrósítsunk fel olívaolajat, majd pirítsuk meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát, amíg illatuk be nem tölti a konyhát. Adjuk hozzá a piros és zöldpaprikát, majd süssük néhány percig, amíg megpuhulnak.
Ezután adjuk hozzá a leszűrt paradicsomot, a paprikaport, a chilit, az ecetet, a cukrot és a vizet a serpenyőbe. Keverjük jól össze, majd közepes lángon főzzük 10-15 percig, amíg a mártás kissé besűrűsödik és az ízek egyesülnek.
Amikor a mártás elkészült, adjuk hozzá óvatosan a sült burgonyát, hogy minden darabot jól bevonjon a fűszeres mártással. Figyeljünk arra, hogy ne tördeljük össze a burgonyakockákat, hanem óvatosan keverjük össze az egészet.
Végül rendezzük el a patatas bravas-t egy tálalótálon, és díszítsük friss petrezselyemmel, hogy még vonzóbbá tegyük az összhatást.
Patatas Bravas paprikás mártással
Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db pirospaprika
- 1 db zöldpaprika
- 400 g leszűrt paradicsom
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1/2 tk ckili
- 1 ek ecet
Elkészítés lépései
- A burgonyakockákat serpenyőben, bő olívaolajon süssük aranybarnára és ropogósra. Sóval és borssal fűszerezzük, majd konyhai papíron lecsepegtetjük.
- Egy másik serpenyőben hevítsünk fel 2 evőkanál olívaolajat, és pirítsuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, amíg áttetszővé válik.
- Adjuk hozzá a piros és a zöldpaprikát, és néhány percig pirítsuk, amíg megpuhul.
- Adjuk a serpenyőbe a paradicsompürét, a paprikaport, a chilit, az ecetet, a cukrot és a vizet. serpenyőbe. Keverjük jól össze, és közepes lángon főzzük 10-15 percig, amíg a mártás kissé besűrűsödik.
- Adjuk a sült burgonyát a paprikamártáshoz, és óvatosan keverjük össze az egészet, hogy a burgonyát jól bevonja a szósz.
- Rendezzük el a patatas bravas-t egy tálalótálon, és díszítsük friss petrezselyemmel.