Patatas Bravas paprikás mártással

patatas bravas

Patatas Bravas Paprikás Mártással

Ha valami igazán különlegesre vágyunk az asztalunkra, amely garantáltan lenyűgözi a vendégeket vagy családtagokat, akkor a Patatas Bravas Paprikás Mártással tökéletes választásnak bizonyul. Ez a spanyol eredetű ínyencség egyszerű, mégis izgalmas módon keveri össze a burgonya ropogós ízét a gazdag, fűszeres paprikamártással. Egyszerű fogás, amit leginkább tapas bárokban kóstolhatunk.

Hadd mutassam be, hogyan készíthetjük el ezt a csodát a saját konyhánkban!

Patatas Bravas hozzávalók:

  • 1 kg burgonya, meghámozva és kockákra vágva.
  • Olívaolaj a sütéshez
  • Só és bors ízlés szerint
  • 1 hagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva.
  • 1 piros paprika, kimagozva és feldarabolva
  • 1 zöldpaprika, kimagozva és feldarabolva
  • 400 g leszűrt paradicsom
  • 1 teáskanál paprikapor (édes)
  • 1/2 teáskanál chili
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1/4 csésze víz
  • Friss petrezselyem a díszítéshez

Patatas bravas elkészítése:

Kezdjük a burgonyával, amely a patatas bravas alapját adja. Egy serpenyőben bő olívaolajon süssük aranybarnára és ropogósra a burgonyakockákat. Fontos, hogy ne csak a külső részük legyen ropogós, hanem a belső részük is puha és krémes maradjon. Sóval és borssal fűszerezzük, majd konyhai papíron lecsepegtetjük őket, hogy felesleges olajtól megszabaduljanak.

Eközben egy másik serpenyőben készítsük el a paprikás mártást. Forrósítsunk fel olívaolajat, majd pirítsuk meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát, amíg illatuk be nem tölti a konyhát. Adjuk hozzá a piros és zöldpaprikát, majd süssük néhány percig, amíg megpuhulnak.

Ezután adjuk hozzá a leszűrt paradicsomot, a paprikaport, a chilit, az ecetet, a cukrot és a vizet a serpenyőbe. Keverjük jól össze, majd közepes lángon főzzük 10-15 percig, amíg a mártás kissé besűrűsödik és az ízek egyesülnek.

Amikor a mártás elkészült, adjuk hozzá óvatosan a sült burgonyát, hogy minden darabot jól bevonjon a fűszeres mártással. Figyeljünk arra, hogy ne tördeljük össze a burgonyakockákat, hanem óvatosan keverjük össze az egészet.

Végül rendezzük el a patatas bravas-t egy tálalótálon, és díszítsük friss petrezselyemmel, hogy még vonzóbbá tegyük az összhatást.

patatas bravas

Patatas Bravas paprikás mártással

A Patatas Bravas a spanyol konyha egyik tipikus eledele. Egyszerű fogás, amit leginkább tapas bárokban kóstolhatunk.
Összes idő 45 perc
Kategória Előétel
Származás Spanyol

Hozzávalók
  

  • 1 kg burgonya
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db pirospaprika
  • 1 db zöldpaprika
  • 400 g leszűrt paradicsom
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 1/2 tk ckili
  • 1 ek ecet

Elkészítés lépései
 

  • A burgonyakockákat serpenyőben, bő olívaolajon süssük aranybarnára és ropogósra. Sóval és borssal fűszerezzük, majd konyhai papíron lecsepegtetjük.
  • Egy másik serpenyőben hevítsünk fel 2 evőkanál olívaolajat, és pirítsuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, amíg áttetszővé válik.
  • Adjuk hozzá a piros és a zöldpaprikát, és néhány percig pirítsuk, amíg megpuhul.
  • Adjuk a serpenyőbe a paradicsompürét, a paprikaport, a chilit, az ecetet, a cukrot és a vizet. serpenyőbe. Keverjük jól össze, és közepes lángon főzzük 10-15 percig, amíg a mártás kissé besűrűsödik.
  • Adjuk a sült burgonyát a paprikamártáshoz, és óvatosan keverjük össze az egészet, hogy a burgonyát jól bevonja a szósz.
  • Rendezzük el a patatas bravas-t egy tálalótálon, és díszítsük friss petrezselyemmel.
Megjegyzés: Bármikor

Ez is érdekelhet még: