Ha szereted a különleges ízeket és szeretnél valami igazán exkluzív ételt készíteni otthon, akkor ez a pizza füstölt lazaccal recept pont neked való! A füstölt lazac és a friss, pikáns rukkola tökéletes harmóniában találkozik ebben az ételben, így garantáltan elvarázsolja az ízlelőbimbóidat. Készülj fel egy könnyen elkészíthető, mégis lenyűgöző fogásra, ami mindenkit levesz a lábáról!
Hozzávalók:
- 1 csomag élesztő
- 1/2 tk só
- 3,5 bögre liszt
- 5 ek olivaolaj
- 120 g mozzarella
- 120 g füstölt lazac
- 2 adag rukkola
Pizza füstölt lazaccal elkészítése:
- Egy kis tálban oldjuk fel az élesztőt 1,5 dl langyos vízben, és hagyjuk állni 10 percig, vagy amíg buborékos nem lesz.
- Tegyük a lisztet és a sót egy nagy tálba, és készítsünk egy mélyedést a közepébe. Adjuk hozzá az élesztős keveréket és 1,5 dl langyos vizet.
- Gyúrja jól össze, hogy a tészta összeálljon, és egy golyót alkosson. Keverjen bele 2 evőkanál extra szűz olívaolajat. Ha a tészta túl ragacsos, adjunk hozzá evőkanállal több lisztet. Ha a tészta túl száraz, adjunk hozzá evőkanállal több vizet.
- A munkafelületet enyhén porítsuk be liszttel. Gyúrjuk a tésztát 10 percig, vagy amíg sima és rugalmas lesz.
- Kenjünk ki egy nagy tálat 1 evőkanál olívaolajjal. Tegyük bele a tésztát bele, és forgassuk meg, hogy bevonja. Fedjük le néhány konyharuhával, és hagyjuk kelni 1 órán át, amíg a duplájára nem dagad.
- Miután a tészta kelt meg tegyük egy enyhén lisztezett munkafelületre; lisztezett sodrófával nagy téglalap alakúra formára sodorjuk.
- Helyezze a pizzát a sütőlapra vagy tepsibe.Takarjuk le és 30 percig hagyjuk kelni. az utolsó 10 percben melegítsük elő a sütőt 250 fokra.
- Süssük 20 percig, vagy amíg aranyszínű nem lesz.
- Szórjuk meg a mozzarellát a és tegyük vissza a sütőbe 5-10 percre, vagy amíg megsül
- Locsoljuk meg a maradék olivaolajjal. Ezután dobáljuk rá a füstölt lazacot és a rukkolát
- Már kész is a pizza füstölt lazaccal és rukkolával!

Pizza füstölt lazaccal és rukkolával
Equipment
- 1 gyúródeszka
Ingredients
- 1 csomag élesztő
- 1/2 tk só
- 3,5 bögre liszt
- 5 ek olivaolaj
- 120 g mozzarella
- 120 g füstölt lazac
- 2 adag rukkola
Instructions
- Egy kis tálban oldjuk fel az élesztőt 1,5 dl langyos vízben, és hagyjuk állni 10 percig, vagy amíg buborékos nem lesz.
- Tegyük a lisztet és a sót egy nagy tálba, és készítsünk egy mélyedést a közepébe. Adjuk hozzá az élesztős keveréket és 1,5 dl langyos vizet.
- Gyúrja jól össze, hogy a tészta összeálljon, és egy golyót alkosson. Keverjen bele 2 evőkanál extra szűz olívaolajat. Ha a tészta túl ragacsos, adjunk hozzá evőkanállal több lisztet. Ha a tészta túl száraz, adjunk hozzá evőkanállal több vizet.
- A munkafelületet enyhén porítsuk be liszttel. Gyúrjuk a tésztát 10 percig, vagy amíg sima és rugalmas lesz.
- Kenjünk ki egy nagy tálat 1 evőkanál olívaolajjal. Tegyük bele a tésztát bele, és forgassuk meg, hogy bevonja. Fedjük le néhány konyharuhával, és hagyjuk kelni 1 órán át, amíg a duplájára nem dagad.
- Miután a tészta kelt meg tegyük egy enyhén lisztezett munkafelületre; lisztezett sodrófával nagy téglalap alakúra formára sodorjuk.
- Helyezze a pizzát a sütőlapra vagy tepsibe.Takarjuk le és 30 percig hagyjuk kelni. az utolsó 10 percben melegítsük elő a sütőt 250 fokra.
- Süssük 20 percig, vagy amíg aranyszínű nem lesz.
- Szórjuk meg a mozzarellát a és tegyük vissza a sütőbe 5-10 percre, vagy amíg megsül
- Locsoljuk meg a maradék olivaolajjal. Ezután dobáljuk rá a füstölt lazacot és a rukkolát