Pizza füstölt lazaccal és rukkolával

Pizza-fustolt-lazaccal-es-rukkolaval

Ha szereted a különleges ízeket és szeretnél valami igazán exkluzív ételt készíteni otthon, akkor ez a pizza füstölt lazaccal recept pont neked való! A füstölt lazac és a friss, pikáns rukkola tökéletes harmóniában találkozik ebben az ételben, így garantáltan elvarázsolja az ízlelőbimbóidat. Készülj fel egy könnyen elkészíthető, mégis lenyűgöző fogásra, ami mindenkit levesz a lábáról!

Hozzávalók:

  • 1 csomag élesztő
  • 1/2 tk só
  • 3,5 bögre liszt
  • 5 ek olivaolaj
  • 120 g mozzarella
  • 120 g füstölt lazac
  • 2 adag rukkola

Pizza füstölt lazaccal elkészítése:

  1. Egy kis tálban oldjuk fel az élesztőt 1,5 dl langyos vízben, és hagyjuk állni 10 percig, vagy amíg buborékos nem lesz.
  2. Tegyük a lisztet és a sót egy nagy tálba, és készítsünk egy mélyedést a közepébe. Adjuk hozzá az élesztős keveréket és 1,5 dl langyos vizet.
  3. Gyúrja jól össze, hogy a tészta összeálljon, és egy golyót alkosson. Keverjen bele 2 evőkanál extra szűz olívaolajat. Ha a tészta túl ragacsos, adjunk hozzá evőkanállal több lisztet. Ha a tészta túl száraz, adjunk hozzá evőkanállal több vizet.
  4. A munkafelületet enyhén porítsuk be liszttel. Gyúrjuk a tésztát 10 percig, vagy amíg sima és rugalmas lesz.
  5. Kenjünk ki egy nagy tálat 1 evőkanál olívaolajjal. Tegyük bele a tésztát bele, és forgassuk meg, hogy bevonja. Fedjük le néhány konyharuhával, és hagyjuk kelni 1 órán át, amíg a duplájára nem dagad.
  6. Miután a tészta kelt meg tegyük egy enyhén lisztezett munkafelületre; lisztezett sodrófával nagy téglalap alakúra formára sodorjuk.
  7. Helyezze a pizzát a sütőlapra vagy tepsibe.Takarjuk le és 30 percig hagyjuk kelni. az utolsó 10 percben melegítsük elő a sütőt 250 fokra.
  8. Süssük 20 percig, vagy amíg aranyszínű nem lesz.
  9. Szórjuk meg a mozzarellát a és tegyük vissza a sütőbe 5-10 percre, vagy amíg megsül
  10. Locsoljuk meg a maradék olivaolajjal. Ezután dobáljuk rá a füstölt lazacot és a rukkolát
  11. Már kész is a pizza füstölt lazaccal és rukkolával!
Pizza-fustolt-lazaccal-es-rukkolaval

Pizza füstölt lazaccal és rukkolával

Előkészítés 15 perc
Főzési idő 20 perc
30 perc
Összes idő 1 hour 5 perc
Course Főétel
Cuisine Olasz
Adag 4 szelet

Equipment

  • 1 gyúródeszka

Ingredients
  

  • 1 csomag élesztő
  • 1/2 tk
  • 3,5 bögre liszt
  • 5 ek olivaolaj
  • 120 g mozzarella
  • 120 g füstölt lazac
  • 2 adag rukkola

Instructions
 

  • Egy kis tálban oldjuk fel az élesztőt 1,5 dl langyos vízben, és hagyjuk állni 10 percig, vagy amíg buborékos nem lesz.
  • Tegyük a lisztet és a sót egy nagy tálba, és készítsünk egy mélyedést a közepébe. Adjuk hozzá az élesztős keveréket és 1,5 dl langyos vizet.
  • Gyúrja jól össze, hogy a tészta összeálljon, és egy golyót alkosson. Keverjen bele 2 evőkanál extra szűz olívaolajat. Ha a tészta túl ragacsos, adjunk hozzá evőkanállal több lisztet. Ha a tészta túl száraz, adjunk hozzá evőkanállal több vizet.
  • A munkafelületet enyhén porítsuk be liszttel. Gyúrjuk a tésztát 10 percig, vagy amíg sima és rugalmas lesz.
  • Kenjünk ki egy nagy tálat 1 evőkanál olívaolajjal. Tegyük bele a tésztát bele, és forgassuk meg, hogy bevonja. Fedjük le néhány konyharuhával, és hagyjuk kelni 1 órán át, amíg a duplájára nem dagad.
  • Miután a tészta kelt meg tegyük egy enyhén lisztezett munkafelületre; lisztezett sodrófával nagy téglalap alakúra formára sodorjuk.
  • Helyezze a pizzát a sütőlapra vagy tepsibe.Takarjuk le és 30 percig hagyjuk kelni. az utolsó 10 percben melegítsük elő a sütőt 250 fokra.
  • Süssük 20 percig, vagy amíg aranyszínű nem lesz.
  • Szórjuk meg a mozzarellát a és tegyük vissza a sütőbe 5-10 percre, vagy amíg megsül
  • Locsoljuk meg a maradék olivaolajjal. Ezután dobáljuk rá a füstölt lazacot és a rukkolát

Ez is érdekelhet még: