Gombás omlett

gombás omlett

Az omlett egy olyan recept, amit mindenkinek tudnia kell elkészíteni! Ha már ismered az alapokat, a töltelékválaszték korlátlan. Ez a sajtos omlett vajas fokhagymás gombával van töltve. A gombás omlett nagyszerű választás bármely reggelre!

Hogyan készítsünk omlettet

Ilyen egyszerű:

  • Felverjük a tojásokat a tejszínnel vagy tejjel, valamint sóval és borssal;
  • közepes lángon olvaszd meg a vajat, add hozzá a tojást;
  • szórja meg a választott töltelékkel és sajttal, majd fedje le
  • ha a teteje megdermedt, hajtsa össze és tálalja!

Az omlettet nem nehéz elkészíteni, de van néhány tippem:

  • A csipetnyi tejszínnel vagy tejjel kicsit fényűzőbbé és bársonyosabbá teszi az omlett állagát, ezért érdemes hozzáadni
  • Használjon gumispatulát – kevésbé hajlamos az omlett szétszakadására;
  • Közepes lángon főzzük, hogy a teteje megdermedjen, mielőtt az alja megégne.

A gombás omlett hozzávalói:

az omletthez:

  • 1 evőkanál / 15g vaj
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál tejszín (vagy 1 ½ evőkanál tej)
  • Só és bors
  • 1/3 csésze reszelt sajt (bármilyen olvadó sajt, én általában cheddar sajtot használok)

Gombás töltelékhez:

  • 1 evőkanál / 15 g vaj vagy olívaolaj
  • 150 g gomba , szeletelve (kb. 1 ½ csésze)
  • 1 kis gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • Csipetnyi friss kakukkfűlevél és finomra vágott petrezselyem (nem kötelező)

A gombás omlett elkészítése:

Először a gombás tölteléket készítsük el:

  • Olvasszuk fel a vajat egy közepes vagy kisebb tapadásmentes serpenyőben magas hőfokon.
  • Adjuk hozzá a gombát, és süssük, amíg a széle aranyszínű nem lesz – kb. 1 ½ percig.
  • Adjuk hozzá a fokhagymát, sót és borsot, és főzzük, amíg aranyszínű nem lesz – kb. 1 ½ percig. Vegyük ki a serpenyőből.

Utána jöhet a tojás:

  • Felverjük a tojásokat, a tejszínt, a sót és a borsot.
  • Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd amikor habzik, adjuk hozzá a tojást.
  • Az omlett felét megszórjuk a sajt egy részével, a tetejére gombát teszünk, megszórjuk kakukkfűvel és petrezselyemmel, a tetejére a maradék sajtot.
  • Fedjük le a fedővel, és süssük 30 másodpercig, vagy amíg az alja világos aranyszínű nem lesz, és a teteje éppen csak meg nem puhul – a sajt nem olvad meg.
  • Hajtsa félbe az omlettet, hogy befedje a gombát, és azonnal tegye át tálalótányérra – a maradék hő megolvasztja a sajtot.

Ez is érdekelhet:

gombás omlett

Gombás omlett

Az gombás omlett egy olyan recept, amit mindenkinek tudnia kell elkészíteni! Ez a sajtos omlett vajas fokhagymás gombával van töltve.
Összes idő 11 perc
Kategória Főétel
Származás Francia

Hozzávalók
  

Omletthez

  • 15 g vaj
  • 3 db tojás
  • 2 ek tejszín

töltelékhez

  • 15 g vaj
  • 150 g gomba
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés lépései
 

Először a gombás tölteléket készítsük el:

  • Olvasszuk fel a vajat egy közepes vagy kisebb tapadásmentes serpenyőben magas hőfokon.
  • Adjuk hozzá a gombát, és süssük, amíg a széle aranyszínű nem lesz – kb. 1 ½ percig.
  • Adjuk hozzá a fokhagymát, sót és borsot, és főzzük, amíg aranyszínű nem lesz – kb. 1 ½ percig. Vegyük ki a serpenyőből.

Utána jöhet a tojás:

  • Felverjük a tojásokat, a tejszínt, a sót és a borsot.
  • Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd amikor habzik, adjuk hozzá a tojást.
  • Az omlett felét megszórjuk a sajt egy részével, a tetejére gombát teszünk, megszórjuk kakukkfűvel és petrezselyemmel, a tetejére a maradék sajtot.
  • Fedjük le a fedővel, és süssük 30 másodpercig, vagy amíg az alja világos aranyszínű nem lesz, és a teteje éppen csak meg nem puhul – a sajt nem olvad meg.
  • Hajtsa félbe az omlettet, hogy befedje a gombát, és azonnal tegye át tálalótányérra – a maradék hő megolvasztja a sajtot.
Megjegyzés: Reggeli

Ez is érdekelhet még: