Tejfölös torta

tejfölös torta

Készülj fel arra az édes kalandra, amelynek során egy igazi klasszikus desszert, a tejfölös torta megelevenedik a konyhádban! Ez a recept nem csupán egy egyszerű sütemény elkészítése, hanem egy utazás az ízek világában.

Amikor a tejföl, tojás, cukor és vaníliás cukor összekeveredik, és a citrom héja frissességével átitatja a levegőt, érezhetjük, hogy valami különleges készülődik. Ahogy a sütemény sül a sütőben, az illatok és ízek körülvesznek minket, és a várakozás izgalma csak fokozódik. Ahogy az aranybarna héj kialakul, és a töltelék megdermed, a sütőajtó kinyitása pedig egy csodás pillanatot varázsol, amikor láthatjuk, hogyan válik valami egyszerűből valami lenyűgözővé.

És amikor végül tálaljuk a tejfölös tortát, porcukorral meghintve, és darabokra vágva, nem csupán egy desszertet kínálunk az asztalra, hanem egy darabot a magyar konyha gazdag örökségéből. Ízleld meg és élvezd a tejfölös torta minden falatját.

Hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 125 g vaj
  • 100 g cukor
  • 1 tojás
  • 500 g tejföl
  • 3 tojás
  • 100 g cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • Egy citrom héja
  • Porcukor a megszóráshoz

Tejfölös torta elkészítése:

  1. A lisztet, a vajat, a cukrot és 1 tojást egy tálban tésztává gyúrjuk. Formázzuk a tésztát golyóvá, csomagoljuk fóliába, és hagyjuk pihenni a hűtőszekrényben kb. 30 percig.
  2. Kenjünk ki egy rugós tortaformát (kb. 26 cm átmérőjű). Nyújtsuk ki a tésztát és béleljük ki vele a forma alját, hogy peremet képezzen.
  3. Keverjük össze a tejfölt, 3 tojást, 100 g cukrot, a vaníliás cukrot és a citromhéjat egy tálban, amíg a keverék sima nem lesz.
  4. A tejfölös keveréket egyenletesen eloszlatjuk a tésztaalapon.
  5. Süssük a tejfölös tortát 180 °C-os előmelegített sütőben, felső és alsó hőfokon kb. 40-45 percig, amíg a felszíne aranybarna nem lesz, és a töltelék meg nem szilárdul.
  6. Vegyük ki a tortát a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
  7. Tálalás előtt szórjuk meg a tejfölös tortát porcukorral majd vágjuk fel a tejfölös tortát szeletekre.

Tálalás:

  • A torta különösen jó ízű, ha tálalás előtt még kissé lehűtjük.
  • Friss bogyós gyümölcsökkel vagy egy gombóc vaníliafagylalttal is díszítheted, hogy még finomabb legyen.

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

tejfölös torta

Tejfölös torta

Készülj fel arra az édes kalandra, amelynek során egy igazi klasszikus desszert, a tejfölös torta megelevenedik a konyhádban!
Összes idő 1 hour
Kategória Desszert
Származás Magyar

Hozzávalók
  

  • 250 g liszt
  • 125 g vaj
  • 200 g cukor
  • 4 db tojás
  • 500 g tejföl
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 db citrom héja
  • porcukor

Elkészítés lépései
 

  • A lisztet, a vajat, a cukrot és 1 tojást egy tálban tésztává gyúrjuk. Formázzuk a tésztát golyóvá, csomagoljuk fóliába, és hagyjuk pihenni a hűtőszekrényben kb. 30 percig.
  • Kenjünk ki egy rugós tortaformát (kb. 26 cm átmérőjű). Nyújtsuk ki a tésztát és béleljük ki vele a forma alját, hogy peremet képezzen.
  • Keverjük össze a tejfölt, 3 tojást, 100 g cukrot, a vaníliás cukrot és a citromhéjat egy tálban, amíg a keverék sima nem lesz.
  • A tejfölös keveréket egyenletesen eloszlatjuk a tésztaalapon.
  • Süssük a tejfölös tortát 180 °C-os előmelegített sütőben, felső és alsó hőfokon kb. 40-45 percig, amíg a felszíne aranybarna nem lesz, és a töltelék meg nem szilárdul.
  • Vegyük ki a tortát a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
  • Tálalás előtt szórjuk meg a tejfölös tortát porcukorral majd vágjuk fel a tejfölös tortát szeletekre.
Megjegyzés: Bármikor

Ez is érdekelhet:

Ez is érdekelhet még: