Epres torta

epertorta

Az egyetlen epres torta recept, amire valaha is szükséged lesz! A habos vaníliatortát friss, édes eperrel és gazdag krémsajtos tejszínhabbal töltjük meg. A tökéletes nyári recept bármilyen ünnepségre vagy összejövetelre.

Mivel már az útszélen és a boltok polcain is lehet kapni finom, érett epret ezért elkészítettem magamnak ezt a csodás epertortát . Nem is kellett csalódnom benne. Ez a friss epertorta tökéletes bármelyik ünnephez, de akár csak bármelyik nap megünneplésére is.

Ismer valakit, aki nem szereti a friss eper és a tejszín kombinációját? Tehát amikor ezeket egy kis fanyar krémsajttal kombinálod, és egy édes vaníliás torta tetejére teszed, tudod, hogy ennek jónak kell lennie, és ó, hogy mennyire az is! Ez egy krémes, álomszép, pihe-puha mennyei torta, aminek az íze is igazán finom lett!

Hozzávalók:

A tortához:

A mázhoz:

  • Tejszín
  • Porcukor
  • Krémsajt
  • Vanília
  • Friss eper

Hogyan készül az epertorta

  • Melegítsük elő a sütőt, és készítsük elő a tortaformákat.
  • Szitáljuk át a süteménylisztet, és keverjük össze a száraz hozzávalókat.
  • Elektromos keverőben krémesítsük a vajat és a cukrot.
  • Keverje bele külön-külön a tojásokat és a tojássárgáját, majd keverje bele a vaníliát.
  • Keverje bele a lisztes keveréket a tej hozzáadásával váltakozva.
  • Osszuk szét a tortaformák között, és süssük, amíg megdermed.
  • Hagyja kihűlni, majd friss epres krémsajtos tejszínhabbal díszítse.

Tippek az igazán finom epres tortához:

Torta vagy sima liszt: A süteményliszt valóban a legjobb ehhez a friss eperrel készült epres torta recepthez. Könnyebbé teszi a vaníliás süteményt, és a legjobb textúrát hozza létre, de ha nincs a sima liszt is megteszi.
Fagyasztott vagy friss eper: A legjobb íz érdekében a friss eper a legjobb. Nem hiszem, hogy a kiolvasztott fagyasztott eper itt működne, de ki kell próbálni.

Pár jótanács:
Várja meg, amíg a vaníliás tortarétegek teljesen kihűlnek, mielőtt a cukormázat hozzáadná.
Nyugodtan adjon néhány csepp piros ételfestéket a cukormázhoz, hogy szép rózsaszínű legyen.
Ha csak sózott vaj van kéznél, csökkentse a só mennyiségét, amit a tortatésztába tesz.

További torta receptek:

epertorta

Epertorta

Az egyetlen epres torta recept, amire valaha is szükséged lesz! A habos vaníliatortát friss, édes eperrel és gazdag krémsajtos tejszínhabbal töltjük meg. A tökéletes nyári recept bármilyen ünnepségre vagy összejövetelre.
Kategória Desszert

Hozzávalók
  

A tortához:

  • 3 csésze sütemény liszt
  • 1 ek sütőpor
  • 1 csésze vaj
  • 400 g cukor
  • 3 db tojás
  • 2 db Tojás sárgája
  • 1,5 csésze tej
  • 2 tk Vanília kivonat

A habhoz:

  • 3 csésze tejszín
  • 1 csésze porcukor
  • 225 g krémsajt szoba hőmérsékletű
  • 1/2 tk Vanília kivonat
  • 600 g eper

Elkészítés lépései
 

  • Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  • Vajazzunk ki 3 db, 23 cm átmérőjű kerek tortaformát, majd béleljük ki az alját egy kör alakú sütőpapírral, vajazzuk meg a papírtt, és enyhén lisztezzük be, rázzuk ki a felesleget. Tegyük félre a formákat.
  • Keverjük habosra a vajat és a cukrot.
  • Egyenként keverjük bele a tojásokat és a tojássárgákat, az utolsó tojássárgájával adjuk hozzá a vaníliát.
  • Felváltva kicsinyenként keverjük bele a lisztet és a tejet a tojásos/cukros/vajas keverékbe.
  • Osszuk el egyenletesen a 3 tortaforma közt a mennyiséget, majd süssük 25-30percig a tortalapokat. (Tűpróbával ellenőrizzük a közepét. Ha nem ragad rá a tészta jó lesz!)
  • Hagyjuk meghűlnie a tortaformákat kb. 5 percig, majd késsel vágjuk körbe a torta szélét, hogy biztosítsuk, hogy meglazultak, majd fordítsuk ki rácsra őket , hogy teljesen kihűljenek.

A feltéthez:

  • Gépi habverővel addig verjük a tejszínt, amíg lágy csúcsok nem képződnek rajta és a hab megkeményedik.
  • Adjunk hozzá 1/3 csésze porcukrot, és addig verjük, amíg kemény habbá nem áll össze (ügyeljünk arra, hogy kemény legyen, különben a teteje folyós lesz). Tegyük félre!
  • Egy másik edényben verjük a krémsajtot simára és habosra.
  • Keverjük bele a maradék 2/3 csésze porcukrot és a vaníliát. Ha szép színt szeretnénk most keverjünk hozzá néhány csepp folyékony piros ételfestéket.
  • Keverjük hozzá az felaprított epret és keverjük addig, amíg egyformán el nem oszlok benne.
  • A felvert tejszínhabos keveréket forgassuk bele ebbe.
  • Ezután már csak össze kell állítanunk a tortát.
    Egy tortalapot kenjünk meg 1/2 cm vastagon habbal. majd jöhet rá az újabb tortalap, krém és az utolsó tortalap. A maradék krémmel borítsuk be a torta tetejét és oldalát.
  • Díszítsük eperrel és más készen is van!
Megjegyzés: Bármikor

Ez is érdekelhet még: