Tojáslikőr torta

tojáslikőr torta

A tojáslikőr torta azoknak ajánlott akik szereti a tojáslikőrt és azoknak akik nem! Aki nem szereti mindenképp készítse el hiszen onnantól imádni fogja ezt az őrülten finom, puha piskótát és a tojáslikőrös krémet!

Az ínycsiklandó tojáslikőrös torta nem csupán egy desszert, hanem egy igazi gasztronómiai élmény, mely tökéletes választás lehet bármilyen ünnepi alkalomra vagy egyszerűen csak a hétköznapok édes megkoronázására. A könnyed, krémes töltelék és a lágy, szaftos piskóta harmonikus egyensúlyban találkozik a tojáslikőr különleges ízvilágával, hogy egy olyan süteményt alkossunk, ami minden falatjával elvarázsolja az ízlelőbimbókat. Ez a recept nem csupán az édesek rajongását fogja kiváltani, hanem azokét is, akik szeretik az igényes és kifinomult desszerteket. Készüljünk fel arra, hogy egy könnyen elkészíthető, mégis lenyűgözően finom tortával lepjük meg szeretteinket és önmagunkat egyaránt!

Hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 150 g cukor
  • 3 tojás
  • 200 g vaj
  • 200 ml tojáslikőr (házi tojáslikőr recept)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • porcukor (a díszítéshez)

Tojáslikőr torta elkészítése:

  1. Melegítsük elő a sütőnket 180 °C-ra (felső és alsó hőfokra), és jól kenjük ki egy tetszés szerinti tortaformát.
  2. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet és a sütőport.
  3. Egy külön tálban verjük krémesre a vajat és a cukrot. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, és keverjük jól össze, amíg homogén keveréket nem kapunk.
  4. A tojáslikőrt lassan öntsük a tojásos keverékhez, és addig keverjük, amíg minden jól össze nem áll.
  5. Fokozatosan adjuk hozzá a száraz hozzávalókat a tojáslikőrös keverékhez, és óvatosan keverjük, amíg sima tésztát kapunk.
  6. Öntsük a tésztát az előkészített tortaformába, és simítsuk el a felületét.
  7. Süssük a tortát az előmelegített sütőben kb. 40 percig, vagy amíg aranybarna lesz, és a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán jön ki.
  8. Hagyjuk a tortát a formában kb. 10 percig hűlni, mielőtt kivesszük a formából. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni egy hűtőrácson.
  9. Amikor a torta teljesen kihűlt, porcukorral meghinthetjük, hogy a torta a végső simítást megkapja.
  10. Vágja fel a tojáslikőrös tortát darabokra, és tálalja a vendégeknek. A tojáslikőr aromás íze a torta nedves állagával kombinálva olyan finomsággá teszi, amely tökéletes ünnepi alkalmakhoz.

Tippek és trükkök:

  1. A tészta elkészítése előtt győződjön meg arról, hogy minden összetevő szoba hőmérsékletű. Ez segít abban, hogy a tészta egyenletes állagú legyen.
  2. Ha szeretné, egy csipetnyi fahéjat vagy vaníliakivonatot is adhat a tésztához, hogy extra ízt adjon a süteménynek.
  3. Ha még ünnepibbé akarod tenni a tojáslikőrös süteményt, akkor kihűlés után vékony mázzal vagy olvasztott csokoládéval bevonhatod.
tojáslikőr torta

Tojáslikőr torta

A tojáslikőr torta azoknak ajánlott akik szereti a tojáslikőrt és azoknak akik nem! Aki nem szereti mindenképp készítse el hiszen onnantól imádni fogja ezt az őrülten finom, puha piskótát és a tojáslikőrös krémet!
Kategória Desszert

Hozzávalók
  

  • 250 g liszt
  • 150 g cukor
  • 3 db tojás
  • 200 g vaj
  • 200 ml tojáslikőr
  • 1 tk sütőpor
  • porcukor

Elkészítés lépései
 

  • Melegítsük elő a sütőnket 180 °C-ra (felső és alsó hőfokra), és jól kenjük ki egy tetszés szerinti tortaformát.
  • Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet és a sütőport.
  • Egy külön tálban verjük krémesre a vajat és a cukrot. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, és keverjük jól össze, amíg homogén keveréket nem kapunk.
  • A tojáslikőrt lassan öntsük a tojásos keverékhez, és addig keverjük, amíg minden jól össze nem áll.
  • Fokozatosan adjuk hozzá a száraz hozzávalókat a tojáslikőrös keverékhez, és óvatosan keverjük, amíg sima tésztát kapunk.
  • Öntsük a tésztát az előkészített tortaformába, és simítsuk el a felületét.
  • Süssük a tortát az előmelegített sütőben kb. 40 percig, vagy amíg aranybarna lesz, és a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán jön ki.
  • Hagyjuk a tortát a formában kb. 10 percig hűlni, mielőtt kivesszük a formából. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni egy hűtőrácson.
  • Amikor a torta teljesen kihűlt, porcukorral meghinthetjük, hogy a torta a végső simítást megkapja.
  • Vágja fel a tojáslikőrös tortát darabokra, és tálalja a vendégeknek. A tojáslikőr aromás íze a torta nedves állagával kombinálva olyan finomsággá teszi, amely tökéletes ünnepi alkalmakhoz.

Notes

Tippek és trükkök:

  1. A tészta elkészítése előtt győződjön meg arról, hogy minden összetevő szoba hőmérsékletű. Ez segít abban, hogy a tészta egyenletes állagú legyen.
  2. Ha szeretné, egy csipetnyi fahéjat vagy vaníliakivonatot is adhat a tésztához, hogy extra ízt adjon a süteménynek.
  3. Ha még ünnepibbé akarod tenni a tojáslikőrös süteményt, akkor kihűlés után vékony mázzal vagy olvasztott csokoládéval bevonhatod.
Megjegyzés: Bármikor

Ez is érdekelhet:

Ez is érdekelhet még: