Természetesen a habcsók szellem sem hiányozhat a Halloween-i süti receptek közül! Mi sem egyszerűbb mint egy habcsókot készíteni és feldíszíteni. Mintha életre kelnének! Megesküdnék, hogy a szemük követ engem a konyhában. Persze ennek egy harapással véget vethetek!
Hozzávalók
- 4 db Tojás fehérje
- 1 tk Liszt
- 225 g Porcukor
- 1 tk Fehérborecet
- Fekete ételfesték vagy fekete dekor cukormáz
Habcsók szellem elkészítésének lépései
- Melegítsük elő a sütőt 140˚C hőmérsékletre. Béleljünk ki két nagy tepsit sütőpapírral.
- Tegyük a tojásfehérjét egy nagyobb tálba és kézi mixerrel verjük félkemény habbá. Adjunk hozzá egy evőkanál cukrot és verjük kemény habbá.
- Adagoljuk hozzá lassan az összes. Addig keverjük, amíg a habcsók sima és kemény nem lesz, majd keverjük bele a lisztet és az ecetet.
- Kanalazzuk a habcsókot egy nagy, kerek fúvókával ellátott zacskóba. A zacskót függőlegesen tartva lassan nyomjuk össze és húzzuk felfelé, hogy elkészítsük az első szellemeket, ügyelve arra, hogy mindegyik 6-7 cm magas legyen.
- Süssük 1 órán át, amíg a habcsókok ropogósak lesznek, és könnyen lehúzhatók a pergamenről, majd kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk bent teljesen kihűlni.
- Ha teljesen kihűlt, fesse fel a szemeket és a szájakat fekete ételfestékkel egy vékonyi ecsettel vagy használjuk a dekor tollat.

Halloween habcsók szellemek
Ingredients
- 4 db Tojás fehérje
- 1 tk Liszt
- 225 g Porcukor
- 1 tk Fehérborecet
- Fekete ételfesték vagy fekete dekor cukormáz
Instructions
- Melegítsük elő a sütőt 140˚C hőmérsékletre. Béleljünk ki két nagy tepsit sütőpapírral.
- Tegyük a tojásfehérjét egy nagyobb tálba és kézi mixerrel verjük félkemény habbá. Adjunk hozzá egy evőkanál cukrot és verjük kemény habbá.
- Adagoljuk hozzá lassan az összes. Addig keverjük, amíg a habcsók sima és kemény nem lesz, majd keverjük bele a lisztet és az ecetet.
- Kanalazzuk a habcsókot egy nagy, kerek fúvókával ellátott zacskóba. A zacskót függőlegesen tartva lassan nyomjuk össze és húzzuk felfelé, hogy elkészítsük az első szellemeket, ügyelve arra, hogy mindegyik 6-7 cm magas legyen.
- Süssük 1 órán át, amíg a habcsókok ropogósak lesznek, és könnyen lehúzhatók a pergamenről, majd kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk bent teljesen kihűlni.
- Ha teljesen kihűlt, fesse fel a szemeket és a szájakat fekete ételfestékkel egy vékonyi ecsettel vagy használjuk a dekor tollat.