Halloween-i habcsók szellem

Halloween-i habcsók szellem
Recept megosztása:

Természetesen a habcsók szellem sem hiányozhat a Halloween-i süti receptek közül! Mi sem egyszerűbb mint egy habcsókot készíteni és feldíszíteni. Mintha életre kelnének! Megesküdnék, hogy a szemük követ engem a konyhában. Persze ennek egy harapással véget vethetek!

Hozzávalók  

  • 4 db Tojás fehérje
  • 1 tk Liszt
  • 225 g Porcukor
  • 1 tk Fehérborecet
  • Fekete ételfesték vagy fekete dekor cukormáz

Habcsók szellem elkészítésének lépései 

  • Melegítsük elő a sütőt 140˚C hőmérsékletre. Béleljünk ki két nagy tepsit sütőpapírral.
  • Tegyük a tojásfehérjét egy nagyobb tálba és kézi mixerrel verjük félkemény habbá. Adjunk hozzá egy evőkanál cukrot és verjük kemény habbá.
  • Adagoljuk hozzá lassan az összes. Addig keverjük, amíg a habcsók sima és kemény nem lesz, majd keverjük bele a lisztet és az ecetet.
  • Kanalazzuk a habcsókot egy nagy, kerek fúvókával ellátott zacskóba. A zacskót függőlegesen tartva lassan nyomjuk össze és húzzuk felfelé, hogy elkészítsük az első szellemeket, ügyelve arra, hogy mindegyik 6-7 cm magas legyen.
  • Süssük 1 órán át, amíg a habcsókok ropogósak lesznek, és könnyen lehúzhatók a pergamenről, majd kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk bent teljesen kihűlni.
  • Ha teljesen kihűlt, fesse fel a szemeket és a szájakat fekete ételfestékkel egy vékonyi ecsettel vagy használjuk a dekor tollat.
habcsók

Halloween habcsók szellemek

Főzési idő 1 óra
Adag 10 darab

Hozzávalók
  

  • 4 db Tojás fehérje
  • 1 tk Liszt
  • 225 g Porcukor
  • 1 tk Fehérborecet
  • Fekete ételfesték vagy fekete dekor cukormáz

Elkészítés lépései
 

  • Melegítsük elő a sütőt 140˚C hőmérsékletre. Béleljünk ki két nagy tepsit sütőpapírral.
  • Tegyük a tojásfehérjét egy nagyobb tálba és kézi mixerrel verjük félkemény habbá. Adjunk hozzá egy evőkanál cukrot és verjük kemény habbá.
  • Adagoljuk hozzá lassan az összes. Addig keverjük, amíg a habcsók sima és kemény nem lesz, majd keverjük bele a lisztet és az ecetet.
  • Kanalazzuk a habcsókot egy nagy, kerek fúvókával ellátott zacskóba. A zacskót függőlegesen tartva lassan nyomjuk össze és húzzuk felfelé, hogy elkészítsük az első szellemeket, ügyelve arra, hogy mindegyik 6-7 cm magas legyen.
  • Süssük 1 órán át, amíg a habcsókok ropogósak lesznek, és könnyen lehúzhatók a pergamenről, majd kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk bent teljesen kihűlni.
  • Ha teljesen kihűlt, fesse fel a szemeket és a szájakat fekete ételfestékkel egy vékonyi ecsettel vagy használjuk a dekor tollat.