Brownie pókok

Brownie pókok
Recept megosztása:

Általában valószínűleg nem szeretnél pókokat enni, de ezek a brownie pókok mindent megváltoztatnak. Rendkívül ízletes falatok a megfelelő ragacsossággal – pont olyan, amilyennek egy Halloween-i brownie pók sütinek lennie kell. Elkészítése könnyű, a díszítése pedig élvezetes. A gyerekek élvezettel fogják elfogyasztani!

Ha esetleg nem szeretnél a brownie-val vesződni a pók teste lehet Oreo vagy hasonló sötét színű keksz is!

Hozzávalók  

A brownie-khoz

  • 220 g Vaj
  • 1 tk só
  • 3 ek Olaj
  • 200 g Porcukor
  • 4 db tojás
  • 1 db vanillia rúd
  • 140 g liszt
  • 100 g kakaó
  • 250 g étcsokoládé legalább 70% kakaótartalommal

Díszítéshez

  • 50 g étcsokoládé
  • ropi lábakhoz
  • mini cukor szemek

Elkészítés lépései 

  • Melegítsük elő a sütőt 170ºC-ra. Kenjünk ki egy 23 cm-es négyzet alakú sütőformát vajjal, és béleljük ki sütőpapírral. ( A sütőpapír két oldalt feljebb nyúljon, hogy később könnyebb legyen kiemelni. )
  • Tegyük a vajat, a sót, az olajat és a cukrot egy keverőtálba éskézi habverővel keverjük össze amíg éppen csak össze nem keveredik. Adjuk hozzá a tojásokat és vaníliát, és azzal is keverjük össze jó alaposan. Szitáljuk bele a lisztet és kakaóport, és óvatosan keverjük bele. Adjuk hozzá a a durvára vágott csokoládét, és ismét keverjük bele.
  • Öntsük a tésztát az előkészített formába, és süssük 20-30 percig, amíg a közepén már nem lesz folyékony. Hagyja kihűlni a formában 5 percig, majd emeljük és helyezzük rácsra, hogy teljesen kihűljön. Ha kihűlt, csomagoljuk be fóliába és 30 percre tegyük de a fagyasztóba. (ez megkönnyíti a formák kivágását ).
  • Kör alakú kiszúrók segítségével készítsünk különböző méretű póktesteket. ezeket helyezzük egy tányérra.

Dekorálás

  • Olvasszuk fel az50 g csokoládét. egy mikrohullámú tálban 15-30 másodperces szakaszokban. Törjük szét a perecpálcikákat, és rögzítsük a a brownie törzshöz a lábakat. Először mártsuk bele a végét a csokoládéba, majd kb 45°-ban finoman szúrjuk bele a testbe.
  • Ezután a láb alsó szára következik! Törjünk akkora darabot ami majd a földig fog érni. Ezt is mártsuk bele a csokoládéba (itt bátran használhatunk többet és illesszük a másik pálcika csokoládés végéhez. Ügyeljünk rá róla, hogy a csokoládé ne legyen túl meleg, mert akkor a lábat a helyén kell tartanod sokáig, mielőtt megtapadna!
  • Végül a szemeket is csokoládéval rögzítsük a testre! Ehhez egy fogpiszkáló tud a segítségünkre lenni.
Brownie pókok

Brownie pókok

Hozzávalók
  

A brownie-khoz

  • 220 g Vaj
  • 1 tk
  • 3 ek Olaj
  • 200 g Porcukor
  • 4 db tojás
  • 1 db vanillia rúd
  • 140 g liszt
  • 100 g kakaó
  • 250 g étcsokoládé legalább 70% kakaótartalommal

Díszítéshez

  • 50 g étcsokoládé
  • ropi lábakhoz
  • mini cukor szemek

Elkészítés lépései
 

  • Melegítsük elő a sütőt 170ºC-ra. Kenjünk ki egy 23 cm-es négyzet alakú sütőformát vajjal, és béleljük ki sütőpapírral. ( A sütőpapír két oldalt feljebb nyúljon, hogy később könnyebb legyen kiemelni. )
  • Tegyük a vajat, a sót, az olajat és a cukrot egy keverőtálba éskézi habverővel keverjük össze amíg éppen csak össze nem keveredik. Adjuk hozzá a tojásokat és vaníliát, és azzal is keverjük össze jó alaposan. Szitáljuk bele a lisztet és kakaóport, és óvatosan keverjük bele. Adjuk hozzá a a durvára vágott csokoládét, és ismét keverjük bele.
  • Öntsük a tésztát az előkészített formába, és süssük 20-30 percig, amíg a közepén már nem lesz folyékony. Hagyja kihűlni a formában 5 percig, majd emeljük és helyezzük rácsra, hogy teljesen kihűljön. Ha kihűlt, csomagoljuk be fóliába és 30 percre tegyük de a fagyasztóba. (ez megkönnyíti a formák kivágását ).
  • Kör alakú kiszúrók segítségével készítsünk különböző méretű póktesteket. ezeket helyezzük egy tányérra.

Dekorálás

  • Olvasszuk fel az50 g csokoládét. egy mikrohullámú tálban 15-30 másodperces szakaszokban.
    Törjük szét a perecpálcikákat, és rögzítsük a a brownie törzshöz a lábakat. Először mártsuk bele a végét a csokoládéba, majd kb 45°-ban finoman szúrjuk bele a testbe.
  • Ezután a láb alsó szára következik! Törjünk akkora darabot ami majd a földig fog érni. Ezt is mártsuk bele a csokoládéba (itt bátran használhatunk többet és illesszük a másik pálcika csokoládés végéhez.
    Ügyeljünk rá róla, hogy a csokoládé ne legyen túl meleg, mert akkor a lábat a helyén kell tartanod sokáig, mielőtt megtapadna!
  • Végül a szemeket is csokoládéval rögzítsük a testre! Ehhez egy fogpiszkáló tud a segítségünkre lenni.