A boci szelet legnagyobb előnye, hogy nagyon gyorsan elkészíthető. Emellett pedig isteni finom.A kakaós tészta szinte elolvadt a szánkban, olyan puha omlós, a túró pedig szaftosan puha maradt a tésztában.
A tészta készülhet olajjal is és vajjal is. Ez ízlés kérdése. Ez a változat most olajjal készült, amit én sokkal jobban kedvelek, mint a vajjal kikeverhető tésztákat. Egyrészt, mert az sokkal pepecselősebb, másrészt mert az olajos tészták sokkal, de sokkal puhábbak lesznek! A muffint is csak olajjal készítem, úgy a tuti!
Hozzávalók:
Tésztához:
- 18 dkg Liszt
- 15 dkg Cukor
- 1 dl Tej
- 3 ek kakaópor
- 1 dl Olaj
- 4 db tojás
- 1 cs sütőpor
Pöttyökhöz:
- 50 dkg tehéntúró
- 1 db tojás
- 20 dkg Cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 50 g búzadara
- 1 db Citrom reszelt héja
Boci szelet elkészítése:
- A tojássárgáját kihabosítjuk a cukorral.
- Hozzákeverjük a lisztet, a sütőport, a kakaóport, a tejet és az olajat.
- A tojásfehérjéket verjük habbá. Óvatosan beleforgatjuk az előzőleg elkészített masszába. Kilisztezett és kivajazott tepsiben elegyengetjük.
- Elkészítjük a túrópöttyöket. A túrót összekeverjük a cukorral, a búzadarával, a tojással, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral.
- Megpöttyözzük vele a kakaós masszát. Kiskanállal a tepsiben lévő tésztára kanalazzuk a túrókrémből. Eleinte soknak tűnhet a túró, de bátran kanalazzuk mindet a tésztára.
- 180℃-on 30-35 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Boci szelet
Mutatós, tarka, egyszerű, és ami egy sütinél a legfontosabb, elképesztően finom.
Ingredients
Tésztához
- 18 dkg Liszt
- 15 dkg Cukor
- 1 dl Tej
- 3 ek kakaópor
- 1 dl Olaj
- 4 db tojás
- 1 cs sütőpor
Pöttyökhöz
- 50 dkg tehéntúró
- 1 cs vaníliás cukor
- 20 dkg Cukor
- 1 db tojás
- 50 g búzadara
- 1 db Citrom reszelt héja
Instructions
- A tojássárgáját kihabosítjuk a cukorral.
- Hozzákeverjük a lisztet, a sütőport, a kakaóport, a tejet és az olajat.
- A tojásfehérjéket verjük habbá. Óvatosan beleforgatjuk az előzőleg elkészített masszába. Kilisztezett és kivajazott tepsiben elegyengetjük.
- Elkészítjük a túrópöttyöket. A túrót összekeverjük a cukorral, a búzadarával, a tojással, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral.
- Megpöttyözzük vele a kakaós masszát. Kiskanállal a tepsiben lévő tésztára kanalazzuk a túrókrémből. Eleinte soknak tűnhet a túró, de bátran kanalazzuk mindet a tésztára.
- 180℃-on 30-35 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.