Boci szelet

Boci szelet
Recept megosztása:

A boci szelet legnagyobb előnye, hogy nagyon gyorsan elkészíthető. Emellett pedig isteni finom.

A kakaós tészta szinte elolvadt a szánkban, olyan puha omlós, a túró pedig szaftosan puha maradt a tésztában.

A tészta készülhet olajjal is és vajjal is. Ez ízlés kérdése. Ez a változat most olajjal készült, amit én sokkal jobban kedvelek, mint a vajjal kikeverhető tésztákat. Egyrészt, mert az sokkal pepecselősebb, másrészt mert az olajos tészták sokkal, de sokkal puhábbak lesznek! A muffint is csak olajjal készítem, úgy a tuti!

boci szelet

Boci szelet

Mutatós, tarka, egyszerű, és ami egy sütinél a legfontosabb, elképesztően finom.
Előkészítés 30 perc
Főzési idő 30 perc
Összes idő 1 óra
Kategória Desszert
Alkalom Hétköznapi

Hozzávalók
  

Tésztához

  • 18 dkg Liszt
  • 15 dkg Cukor
  • 3 ek kakaópor
  • 1 dl Tej
  • 1 dl Olaj
  • 4 db tojás
  • 1 cs sütőpor

Pöttyökhöz

  • 50 dkg tehéntúró
  • 20 dkg Cukor
  • 50 g búzadara
  • 1 db tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 db Citrom reszelt héja

Elkészítés lépései
 

  • A tojássárgáját kihabosítjuk a cukorral.
    boci szelet
  • Hozzákeverjük a lisztet, a sütőport, a kakaóport, a tejet és az olajat.
    boci szelet
  • A tojásfehérjéket verjük habbá. Óvatosan beleforgatjuk az előzőleg elkészített masszába. Kilisztezett és kivajazott tepsiben elegyengetjük.
    boci szelet
  • Elkészítjük a túrópöttyöket. A túrót összekeverjük a cukorral, a búzadarával, a tojással, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral.
    boci szelet
  • Megpöttyözzük vele a kakaós masszát. Kiskanállal a tepsiben lévő tésztára kanalazzuk a túrókrémből. Eleinte soknak tűnhet a túró, de bátran kanalazzuk mindet a tésztára.
    boci szelet
  • 180℃-on 30-35 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
    boci szelet