A téli ünnepek megunhatatlan klasszikusai között talán nem is olyan könnyű kiemelni a tökéletes desszertet. A családi összejövetelek és a baráti összeröffenések elengedhetetlen eleme a finom, gusztusos desszerteknek, amelyekről hosszú időn át emlegetik majd a résztvevők. Az egyik, ami biztosan mindenki száján mosolyt csal, a tojáslikőrös túrótorta őszibarackkal.
Hozzávalók
A PISKÓTÁHOZ
5 db tojás
10 ek víz
25 dkg Cukor
20,5 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
só
A KRÉMHEZ
25 dkg túró
1,5 dl tejszín
1 dl joghurt
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1/2 db citrom leve és héja
1/2 dl tojáslikőr
4 lap zselatin
1 üveg őszibarackbefőtt
AZ ÖSSZEÁLLÍTÁSHOZ ÉS A DÍSZÍTÉSHEZ
3 dl tejszín
2 ek porcukor
1 csomag habfixáló
pár szem tojáscukor
lekvár
Tojáslikőrös túrótorta őszibarackkal elkészítése:
1. A tojásfehérjéket habbá verjük a vízzel, majd kis adagokban hozzáverjük a cukrot.
2. A fényes habba fakanálla legyesével beledolgozzuk a tojássárgájákat.Végül elvegyítjük benne a sütőporral meg a sóval elkevert lisztet.
3. Elfelezzük a masszát. Két nagy gáztepsibe sütőpapírt terítünk, mindegyikbe öntünk egy-egy adagot, és 180 fokra előmelegített sütőben egy-egy vékony lapot sütünk.
4. Az egyiket a papírral együtt többször fel- és kitekerjük, majd összecsavarva hagyjuk kihűlni. A másikat beavatkozás nélkül hagyjuk hűlni.
5. Elkészítjük a krémet:
Kikeverjük a túrót a joghurttal, a tojáslikőrrel, a cukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a citrom kifacsart levével Az őszibarackot lecsöpögtetjük, majd apró kockákra vágjuk.
6. Pár percre hideg vízbe áztatjuk a zselatinlapokat. Kinyomkodjuk, majd kis meleg vízben feloldjuk. Ezt is belevegyítjük a túrós krémbe.
7. Ha már kezd megkötni, akkor hozzáforgatjuk a másfél deci tejszínből vert habot is.
8. A piskótaroládot kitekerjük, lehúzzuk róla a papírt, majd ismét felcsavarjuk A tésztarudat egyforma hosszú darabokra vágjuk (attól függően,milyen magas tortát szeretnénk. 4-5 jön ki belőle)
9. Az egyiket kiterítjük,megkenjük vékonyan a málnalekvárral, majd vastagon a túrókrémmel Feltekerjük,és egy lapos tányér közepére állítjuk Majd a többi csíkot is hasonlóan megkenjük, és csigavonalban rátekerjük.
10. Lemérjük az átmérőjét és a másik piskótalapból kiszabunk két ugyanekkora körlapot.
11. Megkenjük mindkettő egyik oldalát málnalekvárral. Az egyik koré tortagyűrűt állítunk Kenunk rá egy kevés túrós krémet.
12. Átemeljük rá a felcsavart tortát. Ennek a tetejére is túrókrémet kenunk,majd rárakjuk a felső piskótát, úgy, hogy a lekváros rész lefelé nézzen.Gyengéden rányomjuk.
13. Legalább 3-4 órára hűtőszekrénybe rakjuk. Tálalás élött levesszük a tortagyűrűt, átemeljük a tortát egy tálra A tejszínből habot verünk a porcukorral és a habfixálóval, és kívülről bevonjuk vele a tortát.13
14. Egy keveset habzsákba rakunk, kis rózsákat nyomunk a tetejére. Végül tojáscukrokat nyomunk a habba.

Tojáslikőrös túrótorta őszibarackkal
Ingredients
A PISKÓTÁHOZ
- 5 db tojás
- 10 ek víz
- 25 dkg Cukor
- 20,5 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- só
A KRÉMHEZ
- 25 dkg túró
- 1,5 dl tejszín
- 1 dl joghurt
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 db citrom leve és héja
- 1/2 dl tojáslikőr
- 4 lap zselatin
- 1 üveg őszibarackbefőtt
AZ ÖSSZEÁLLÍTÁSHOZ ÉS A DÍSZÍTÉSHEZ
- 3 dl tejszín
- 2 ek porcukor
- 1 csomag habfixáló
- pár szem tojáscukor
- lekvár
Instructions
- A tojásfehérjéket habbá verjük a vízzel, majd kis adagokban hozzáverjük a cukrot
- A fényes habba fakanálla legyesével beledolgozzuk a tojássárgájákat.Végül elvegyítjük benne a sütőporral meg a sóval elkevert lisztet.
- Elfelezzük a masszát. Két nagy gáztepsibe sütőpapírt terítünk, mindegyikbe öntünk egy-egy adagot, és 180 fokra előmelegített sütőben egy-egy vékony lapot sütünk.
- Az egyiket a papírral együtt többször fel- és kitekerjük, majd összecsavarva hagyjuk kihűlni. A másikat beavatkozás nélkül hagyjuk hűlni.
- Elkészítjük a krémet: Kikeverjük a túrót a joghurttal, a tojáslikőrrel, a cukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a citrom kifacsart levével Az őszibarackot lecsöpögtetjük, majd apró kockákra vágjuk.
- Pár percre hideg vízbe áztatjuk a zselatinlapokat. Kinyomkodjuk, majd kis meleg vízben feloldjuk. Ezt is belevegyítjük a túrós krémbe.
- Ha már kezd megkötni, akkor hozzáforgatjuk a másfél deci tejszínből vert habot is.
- A piskótaroládot kitekerjük, lehúzzuk róla a papírt, majd ismét felcsavarjuk A tésztarudat egyforma hosszú darabokra vágjuk (attól függően,milyen magas tortát szeretnénk. 4-5 jön ki belőle)
- Az egyiket kiterítjük,megkenjük vékonyan a málnalekvárral, majd vastagon a túrókrémmel Feltekerjük,és egy lapos tányér közepére állítjuk Majd a többi csíkot is hasonlóan megkenjük, és csigavonalban rátekerjük.
- Lemérjük az átmérőjét és a másik piskótalapból kiszabunk két ugyanekkora körlapot.
- Megkenjük mindkettő egyik oldalát málnalekvárral. Az egyik koré tortagyűrűt állítunk Kenunk rá egy kevés túrós krémet.
- Átemeljük rá a felcsavart tortát. Ennek a tetejére is túrókrémet kenunk,majd rárakjuk a felső piskótát, úgy, hogy a lekváros rész lefelé nézzen.Gyengéden rányomjuk.
- Legalább 3-4 órára hűtőszekrénybe rakjuk. Tálalás előtt levesszük a tortagyűrűt, átemeljük a tortát egy tálra A tejszínből habot verünk a porcukorral és a habfixálóval, és kívülről bevonjuk vele a tortát.
- Egy keveset habzsákba rakunk, kis rózsákat nyomunk a tetejére. Végül tojáscukrokat nyomunk a habba.