Zabpehely palacsinta

zabpehely palacsinta

Ez az egészséges zabpehely palacsinta recept egy turmixgépben áll össze, ami azt jelenti, hogy elég gyorsan elkészíthető hétköznap és hétvégén egyaránt.

Bár Magyarországon a palacsinta elsősorban ebédkor kerül elő, az utóbbi időben egyre többször találkozom vele reggeliként is. Szerintem a legtöbb palacsinta recept leginkább egy lusta vasárnap reggelre való, de ezek a zabpehely palacsinták elég gyorsak és egyszerűek ahhoz, hogy a hét bármelyik napján elkészítsd őket. Azért ilyen gyorsak, mert a recept egy turmixgép segítségével keveri össze a tésztát – nincs szükség habverőre!

A turmixgépes trükk azt is jelenti, hogy ebben a receptben nem találsz lisztet, csak sok egész zabot. Ennek eredményeképpen ezek az egészséges zabpehely palacsinták 1) gluténmentesek és 2) szuper laktatóak, olyan reggeli, ami ebédig jóllakat. És említettem már, hogy nagyon finomak? Igen, ezek a palacsinták sűrűek, habosak és tele vannak édes, fűszeres ízzel. Tálald őket friss gyümölcsökkel és egy kis juharsziruppal, hogy finom reggeli élvezetet kapj!

Erre a zabpehely palacsinta recept elkészítéséhez a következőkre lesz szükséged:

Zab, természetesen! Mint mindenhol itt is igaz, hogy csak jó minőségűt használjunk! Feltétlenül használjon gluténmentes zabot, ha azt szeretné, hogy ez a recept gluténmentes legyen. (A zabról nagyon jó írást talál itt)
Görög joghurt és egy tojás – Ezek az összetevők segítenek abban, hogy ez a recept nedves, habos palacsintákat eredményezzen. Fehérjét is adnak hozzá!
Sütőpor – A görög joghurttal és a tojással együtt segít a palacsinta felfújódásában, ahogy sül.
Olvasztott vaj – A gazdagság érdekében.
Juharszirup – Az édességért. Evéskor csöpögtess többet a palacsinta tetejére.
Vaníliakivonat és fahéj – A meleg, fűszeres mélységű ízért.
És – Hogy az összes ízt feldobja!

Zabpehely palacsinta recept tippek

  • A tészta besűrűsödik, ahogy áll. A serpenyő vagy sütőlap méretétől függően valószínűleg több részletben kell majd sütni ezeket a zabpehely palacsintákat. Ha úgy találja, hogy a tészta túlságosan besűrűsödött a két sütés között, ne aggódjon! Csak keverjen bele még egy-két evőkanál tejet, hogy fellazítsa. Ezzel a plusz tejjel a palacsinta még mindig tökéletesen megsül!
  • Szükség szerint állítsa be a hőfokot. Amikor palacsintát készítek, az első adagot mindig közepesen alacsony hőfokon sütöm. De amikor a második vagy harmadik adaghoz érek, gyakran csökkentem kissé a hőfokot. Ekkor a serpenyőmben már maradványhő keletkezik, ami miatt a palacsinta gyorsabban megsül. Ha a serpenyő túl forró, a palacsinta külső része megég, mielőtt a közepe átsülne. Tehát, ha úgy találod, hogy a palacsintáid túl gyorsan barnulnak, ne habozz, vedd lejjebb egy kicsit hőfokot!
  • Jó szórakozást a feltétekkel. Mint minden palacsinta, ezek is fantasztikusak juharsziruppal. De a feltét lehetőségek itt még nem érnek véget! Tálalja őket egy kis vajjal vagy görög joghurttal, vagy kenje meg őket mandula- vagy mogyoróvajjal. Friss gyümölccsel is szeretjük. Halmozza fel őket eperrel, áfonyával vagy szeletelt banánnal.
  • Az maradék palacsinták tökéletesen lefagyaszthetók. Ha olyan szerencsés vagy, hogy maradt palacsintád, zárd őket légmentesen zárható edénybe vagy zacskóba, és tedd a fagyasztóba. Amikor legközelebb megkívánod, csak tedd be a mikrohullámú sütőbe, hogy felmelegítsd!

Zabpehely palacsinta hozzávalók:

  • 2 csésze zabpehely
  • 2 csésze görög joghurt
  • 2 tojás
  • 1/4 csésze olvasztott vaj
  • 1/4 csésze barna cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • Egy csipet só
  • Friss gyümölcs, joghurt és juharszirup a tálaláshoz

Zabpehely palacsinta elkészítése:

  1. Egy tálban keverjük össze a zabot az joghurttal és hagyjuk ázni körülbelül 10 percig.
  2. Egy külön tálban verjük fel a tojásokat, és adjuk a zabpehelykeverékhez. A zabpelyhes keverékhez adjuk a tojásokat. Keverjük jól össze.
  3. Adjuk hozzá az olvasztott vajat, a barna cukrot, a sütőport, a vaníliakivonatot, a fahéjat és egy csipet sót. sót a keverékhez. Keverjünk össze mindent alaposan, amíg egynemű tésztát nem kapunk.
  4. Egy serpenyőben melegítsünk fel egy kevés olajat, és öntsünk egy negyed csésze tésztát minden palacsintához a serpenyőbe. a serpenyőbe. Közepes lángon süssük a palacsintákat, amíg mindkét oldaluk aranybarnára sül.
  5. Halmozzuk a kész palacsintákat egy tányérra, és a tetejükre friss gyümölcsöt tegyünk,
    egy kiskanál joghurttal és bőségesen locsoljuk meg juharsziruppal.

Ez is érdekelhet:

zabpehely palacsinta

Zabpehely palacsinta

Ez az egészséges zabpehely palacsinta recept egy turmixgépben áll össze, ami azt jelenti, hogy elég gyorsan elkészíthető hétköznap és hétvégén egyaránt.
Kategória Desszert
Származás Amerikai

Hozzávalók
  

  • 2 csésze zabpehely
  • 2 csésze Görög joghurt
  • 2 db tojás
  • 1/4 csésze olvasztott vaj
  • 1/4 csésze barna cukor
  • 2 tk sütőpor
  • 1 tk Vanília kivonat
  • 1/2 tk fahéj
  • gyümölcsök
  • juharszirup

Elkészítés lépései
 

  • Egy tálban keverjük össze a zabot az joghurttal és hagyjuk ázni körülbelül 10 percig.
  • Egy külön tálban verjük fel a tojásokat, és adjuk a zabpehelykeverékhez. A zabpelyhes keverékhez adjuk a tojásokat. Keverjük jól össze.
  • Adjuk hozzá az olvasztott vajat, a barna cukrot, a sütőport, a vaníliakivonatot, a fahéjat és egy csipet sót. sót a keverékhez. Keverjünk össze mindent alaposan, amíg egynemű tésztát nem kapunk.
  • Egy serpenyőben melegítsünk fel egy kevés olajat, és öntsünk egy negyed csésze tésztát minden palacsintához a serpenyőbe. a serpenyőbe. Közepes lángon süssük a palacsintákat, amíg mindkét oldaluk aranybarnára sül.
  • Halmozzuk a kész palacsintákat egy tányérra, és a tetejükre friss gyümölcsöt tegyünk,egy kiskanál joghurttal és bőségesen locsoljuk meg juharsziruppal.
Megjegyzés: Reggeli

Ez is érdekelhet még: