Egy tálban keverjük össze a zabot az joghurttal és hagyjuk ázni körülbelül 10 percig.
Egy külön tálban verjük fel a tojásokat, és adjuk a zabpehelykeverékhez. A zabpelyhes keverékhez adjuk a tojásokat. Keverjük jól össze.
Adjuk hozzá az olvasztott vajat, a barna cukrot, a sütőport, a vaníliakivonatot, a fahéjat és egy csipet sót. sót a keverékhez. Keverjünk össze mindent alaposan, amíg egynemű tésztát nem kapunk.
Egy serpenyőben melegítsünk fel egy kevés olajat, és öntsünk egy negyed csésze tésztát minden palacsintához a serpenyőbe. a serpenyőbe. Közepes lángon süssük a palacsintákat, amíg mindkét oldaluk aranybarnára sül.
Halmozzuk a kész palacsintákat egy tányérra, és a tetejükre friss gyümölcsöt tegyünk,egy kiskanál joghurttal és bőségesen locsoljuk meg juharsziruppal.