Go Back
zabpehely palacsinta

Zabpehely palacsinta

Ez az egészséges zabpehely palacsinta recept egy turmixgépben áll össze, ami azt jelenti, hogy elég gyorsan elkészíthető hétköznap és hétvégén egyaránt.
Course: Desszert
Cuisine: Amerikai

Hozzávalók
  

  • 2 csésze zabpehely
  • 2 csésze Görög joghurt
  • 2 db tojás
  • 1/4 csésze olvasztott vaj
  • 1/4 csésze barna cukor
  • 2 tk sütőpor
  • 1 tk Vanília kivonat
  • 1/2 tk fahéj
  • gyümölcsök
  • juharszirup

Method
 

  1. Egy tálban keverjük össze a zabot az joghurttal és hagyjuk ázni körülbelül 10 percig.
  2. Egy külön tálban verjük fel a tojásokat, és adjuk a zabpehelykeverékhez. A zabpelyhes keverékhez adjuk a tojásokat. Keverjük jól össze.
  3. Adjuk hozzá az olvasztott vajat, a barna cukrot, a sütőport, a vaníliakivonatot, a fahéjat és egy csipet sót. sót a keverékhez. Keverjünk össze mindent alaposan, amíg egynemű tésztát nem kapunk.
  4. Egy serpenyőben melegítsünk fel egy kevés olajat, és öntsünk egy negyed csésze tésztát minden palacsintához a serpenyőbe. a serpenyőbe. Közepes lángon süssük a palacsintákat, amíg mindkét oldaluk aranybarnára sül.
  5. Halmozzuk a kész palacsintákat egy tányérra, és a tetejükre friss gyümölcsöt tegyünk,egy kiskanál joghurttal és bőségesen locsoljuk meg juharsziruppal.