Hogyan süssük a szalonnát, hogy ropogós, gyengéd és a legtökéletesebb legyen?

Hogyan süssük a szalonnát, hogy ropogós, gyengéd és a legtökéletesebb legyen?
Recept megosztása:

A szállodákban a szalonna a svédasztalos reggeli elengedhetetlen része. Valahogy ott mindig jól csinálják. Nincs odaégetve, nem száraz de mégis jól átsült. Odahaza nagyon sokáig próbálkoztam hogy megtanuljam, hogyan is kell ezt jól csinálni. Mértem az időt, próbálgattam a hőfokot. Bár voltak biztató eredmények, azonban sosem sikerült kétszer ugyan olyanra elkészítenem.

Azt gondoltam, hogy a szalonna sütése odahaza nem nagyon lehet jobb. Ekkor belefutottam egy módszerbe, ami teljesen máshogy készítette. Ezt szeretném most megmutatni bizonyítva, hogy is odahaza lehet száraz és omlós helyett ropogós és gyengéd szalonnát készíteni.

Először nem nagyon hittem benne működik. A sült szalonnát először nem sütni, hanem főzni kell!

Így készítsen ropogós szalonnát!

Amikor kipróbáltam ezt a módszert, a hús zsugorodás helyett felforrósodott, miközben a szalonna kellemesen ropogós, ugyanakkor nedves volt, nem kemény vagy törékeny. A víz hozzáadásával a kezdeti főzési hőmérséklet alacsony és gyengéd marad, így a hús megtartja nedvességét és gyengéd marad. Mire a víz eléri a forráspontját , a szalonnás zsír szinte teljesen kiolvadt, így sokkal kevésbé valószínű, hogy megégeti a húst, miközben a zsír főzésére vár.

szalonna sütés

Szalonna sütés

Hogyan süsd a szalonnát (bacon), hogy ropogós, gyengéd és a legtökéletesebb legyen? Csak 3 egyszerű lépés és már kész is!
Kategória Előétel
Alkalom Hétköznapi

Hozzávalók
  

 • szalonna
 • víz

Elkészítés lépései
 

 • Helyezze a szalonnát (csíkokra vagy darabokra vágva) és öntse fel annyi vízzel, hogy ellepje.
  szalonna sütés
 • A tűzhelyet állítsuk magas hőmérsékletre mindaddig, amíg a víz forrni nem kezd. Ekkor vegyük vissza a hőt közepesre.
  szalonna sütés
 • Miután az összes víz elpárolgott, állítsa le a hőt közepesen alacsonyra és folytassa a sütést, amíg a szalonna átsül és kissé megbarnul.
  szalonna sütés