Hogy miért kell meghámozni a paradicsomot? A válasz egyszerű. Vannak olyan ételek amelyeknél a paradicsomot héj nélkül kell használni.
A másik válasz pedig, hogy vannak akik egyszerűen nem szeretik a paradicsom héját belefőzni az ételbe. Vagy azért mert nem mutat jól az ételben vagy azért mert nem szeretik megenni.
Egy biztos: bármit is csinálunk a paradicsom héja soha nem fog szétfőni! Nekik mutatok egy egyszerű módszert a paradicsom hámozására. Nincs is hozzá másra szükségünk csak egy fazék vízre amit felforralunk, egy tál hideg vízre és egy éles késre.
A paradicsom hámozás lépései:
- lépés: A paradicsom csumájával ellentétes végén helyezzünk el egy kis kereszt alakú bemetszést egy éles késsel.
- lépés: Forraljunk fel a fazék vizet. Ebbe helyezzük bele a paradicsomokat. Ügyeljünk rá, hogy a paradicsomot teljesen ellepje a víz.
- lépés: Maximum 1/2 percig kell a paradicsomnak a vízben áznia. Tovább ne legyen bent mert nem az a cél, hogy megfőzzük.
- lépés: Tegyük át a paradicsomot a hideg vízbe! Itt se kell sokáig bent lennie. Nem az a cél, hogy kiázzon hanem az hogy lehűljön!
- lépés: Ha lehűlt a paradicsom már könnyedén le tudjuk húzni róla a héját.
Már kész is vagyunk!