Melegítsük elő a sütőnket 180 °C-ra (felső és alsó hőfokra), és jól kenjük ki egy tetszés szerinti tortaformát.
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet és a sütőport.
Egy külön tálban verjük krémesre a vajat és a cukrot. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, és keverjük jól össze, amíg homogén keveréket nem kapunk.
A tojáslikőrt lassan öntsük a tojásos keverékhez, és addig keverjük, amíg minden jól össze nem áll.
Fokozatosan adjuk hozzá a száraz hozzávalókat a tojáslikőrös keverékhez, és óvatosan keverjük, amíg sima tésztát kapunk.
Öntsük a tésztát az előkészített tortaformába, és simítsuk el a felületét.
Süssük a tortát az előmelegített sütőben kb. 40 percig, vagy amíg aranybarna lesz, és a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán jön ki.
Hagyjuk a tortát a formában kb. 10 percig hűlni, mielőtt kivesszük a formából. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni egy hűtőrácson.
Amikor a torta teljesen kihűlt, porcukorral meghinthetjük, hogy a torta a végső simítást megkapja.
Vágja fel a tojáslikőrös tortát darabokra, és tálalja a vendégeknek. A tojáslikőr aromás íze a torta nedves állagával kombinálva olyan finomsággá teszi, amely tökéletes ünnepi alkalmakhoz.