Kávétorta

Kévétorta

A kávétorta nagyon egyszerű sütemény. Tésztája puha, a krémje pedig a kávétól nagyon ízletes lesz. Elkészítése pofon egyszerű. Ha a hétvégi ebéd mellé szeretnél valami nagyon egyszerű és finom süteményt készíteni ez a sütemény kiváló választás lehet, hiszen nem kell vele sokat ügyködni.

A kávétorta hozzávalói:  

A tortához:

  • 350 g Margarin vagy vaj
  • 350 g Porcukor
  • 6 db Tojás
  • 1/2 dl Kávé
  • 350 g Liszt
  • 1/2 dl Forró víz
  • 1 csomag sütőpor

A cukormázhoz:

  • 150 g Margarin vagy vaj
  • 300 g Porcukor
  • 1/2 dl Kávé

A díszítéshez:

  • 1 kk Kakaópor

Kávétorta elkészítés lépései:

  • Először a torta tésztát állítjuk össze. Egy keverőtálba tegyük a margarint, a cukrot és dolgozzuk össze amíg össze nem áll könny krémmé. Hozzáadjuk a tojásokat és jól felverjük amíg sima egynemű állagot nem kapunk.
  • Főzzünk le 1 dl erős kávét. Hagyjuk kihűlni, majd osszuk két felé.
  • A lisztet és a kávé felét adjuk hozzá a margarinos, cukros tojásos keverékhez. Óvatosan keverjük csomómentesre.
  • A tortaforma belsejét kend meg egy kis vajjal, majd béleld ki tapadásmentes sütőpapírral. Osszuk két felé a tésztát és mindegyiket előmelegített sütőben 170 ° C-on kb 30 perc alatt süssük meg.Tűpróbával ellenőrizzük, megsült e. Ha megsült vegyük ki és hagyjuk kihűlni.
  • Amíg pihen a tortalap, addig van időnk elkészíteni a mázat. Ehhez jó alaposan keverjük össze a margarint, a porcukrot és a kávé másik felét.
  • Rétegezzük egymásra a két tortalapot, köztük egy réteg cukormázzal. A fennmaradó cukormázzal vonjuk be a torta oldalát és tetejét.
  • A kész kávétorta tetejét megszórjuk kakaóporral, és már tálalhatjuk is.

Tippek:

  • A krémet készítheted Mascarpone és tejszín hozzáadásával is.
  • A tetejét díszítheted kávészemekkel és csokoládéval is.
Kévétorta

Kávétorta

Előkészítés 30 perc
Főzési idő 30 perc
Course Desszert
Adag 12 szelet

Ingredients
  

A tortához:

  • 350 g Margarin vagy vaj
  • 350 g Porcukor
  • 6 db Tojás
  • 1/2 dl Kávé
  • 350 g Liszt
  • 1/2 dl Forró víz
  • 1 cs sütőpor

A cukormázhoz:

  • 150 g Margarin vagy vaj
  • 300 g Porcukor
  • 1/2 dl Kávé

A díszítéshez:

  • 1 kk Kakaópor

Instructions
 

  • Először a torta tésztát állítjuk össze. Egy keverőtálba tegyük a margarint, a cukrot és dolgozzuk össze amíg össze nem áll könny krémmé. Hozzáadjuk a tojásokat és jól felverjük amíg sima egynemű állagot nem kapunk.
  • Főzzünk le 1 dl erős kávét. Hagyjuk kihűlni, majd osszuk két felé.
  • A lisztet, a sütőport és a kávé felét adjuk hozzá a margarinos, cukros tojásos keverékhez. Óvatosan keverjük csomómentesre.
  • A tortaforma belsejét kend meg egy kis vajjal, majd béleld ki tapadásmentes sütőpapírral. Osszuk két felé a tésztát és mindegyiket előmelegített sütőben 170 ° C-on kb 30 perc alatt süssük meg.
    Tűpróbával ellenőrizzük, megsült e. Ha megsült vegyük ki és hagyjuk kihűlni.
  • Amíg pihen a tortalap, addig van időnk elkészíteni a mázat. Ehhez jó alaposan keverjük össze a margarint, a porcukrot és a kávé másik felét.
  • Rétegezzük egymásra a két tortalapot, köztük egy réteg cukormázzal. A fennmaradó cukormázzal vonjuk be a torta oldalát és tetejét.
  • A kész torta tetejét megszórjuk kakaóporral, és már tálalhatjuk is.

Ez is érdekelhet még: