A kávétorta nagyon egyszerű sütemény. Tésztája puha, a krémje pedig a kávétól nagyon ízletes lesz. Elkészítése pofon egyszerű. Ha a hétvégi ebéd mellé szeretnél valami nagyon egyszerű és finom süteményt készíteni ez a sütemény kiváló választás lehet, hiszen nem kell vele sokat ügyködni.
A kávétorta hozzávalói:
A tortához:
- 350 g Margarin vagy vaj
- 350 g Porcukor
- 6 db Tojás
- 1/2 dl Kávé
- 350 g Liszt
- 1/2 dl Forró víz
- 1 csomag sütőpor
A cukormázhoz:
- 150 g Margarin vagy vaj
- 300 g Porcukor
- 1/2 dl Kávé
A díszítéshez:
- 1 kk Kakaópor
Kávétorta elkészítés lépései:
- Először a torta tésztát állítjuk össze. Egy keverőtálba tegyük a margarint, a cukrot és dolgozzuk össze amíg össze nem áll könny krémmé. Hozzáadjuk a tojásokat és jól felverjük amíg sima egynemű állagot nem kapunk.
- Főzzünk le 1 dl erős kávét. Hagyjuk kihűlni, majd osszuk két felé.
- A lisztet és a kávé felét adjuk hozzá a margarinos, cukros tojásos keverékhez. Óvatosan keverjük csomómentesre.
- A tortaforma belsejét kend meg egy kis vajjal, majd béleld ki tapadásmentes sütőpapírral. Osszuk két felé a tésztát és mindegyiket előmelegített sütőben 170 ° C-on kb 30 perc alatt süssük meg.Tűpróbával ellenőrizzük, megsült e. Ha megsült vegyük ki és hagyjuk kihűlni.
- Amíg pihen a tortalap, addig van időnk elkészíteni a mázat. Ehhez jó alaposan keverjük össze a margarint, a porcukrot és a kávé másik felét.
- Rétegezzük egymásra a két tortalapot, köztük egy réteg cukormázzal. A fennmaradó cukormázzal vonjuk be a torta oldalát és tetejét.
- A kész kávétorta tetejét megszórjuk kakaóporral, és már tálalhatjuk is.
Tippek:
- A krémet készítheted Mascarpone és tejszín hozzáadásával is.
- A tetejét díszítheted kávészemekkel és csokoládéval is.

Kávétorta
Ingredients
A tortához:
- 350 g Margarin vagy vaj
- 350 g Porcukor
- 6 db Tojás
- 1/2 dl Kávé
- 350 g Liszt
- 1/2 dl Forró víz
- 1 cs sütőpor
A cukormázhoz:
- 150 g Margarin vagy vaj
- 300 g Porcukor
- 1/2 dl Kávé
A díszítéshez:
- 1 kk Kakaópor
Instructions
- Először a torta tésztát állítjuk össze. Egy keverőtálba tegyük a margarint, a cukrot és dolgozzuk össze amíg össze nem áll könny krémmé. Hozzáadjuk a tojásokat és jól felverjük amíg sima egynemű állagot nem kapunk.
- Főzzünk le 1 dl erős kávét. Hagyjuk kihűlni, majd osszuk két felé.
- A lisztet, a sütőport és a kávé felét adjuk hozzá a margarinos, cukros tojásos keverékhez. Óvatosan keverjük csomómentesre.
- A tortaforma belsejét kend meg egy kis vajjal, majd béleld ki tapadásmentes sütőpapírral. Osszuk két felé a tésztát és mindegyiket előmelegített sütőben 170 ° C-on kb 30 perc alatt süssük meg.Tűpróbával ellenőrizzük, megsült e. Ha megsült vegyük ki és hagyjuk kihűlni.
- Amíg pihen a tortalap, addig van időnk elkészíteni a mázat. Ehhez jó alaposan keverjük össze a margarint, a porcukrot és a kávé másik felét.
- Rétegezzük egymásra a két tortalapot, köztük egy réteg cukormázzal. A fennmaradó cukormázzal vonjuk be a torta oldalát és tetejét.
- A kész torta tetejét megszórjuk kakaóporral, és már tálalhatjuk is.