Sült zabpehely

sült zabpehely

Sült zabpehely – ez a tápláló finom reggeli zabból készül, juharsziruppal édesíteve, fahéjjal és vaníliával ízesítve. Ez egy kiadós, ízletes módja a nap indításának!

A tökéletes reggeli az év bármelyik napján elkészíthető! Ezzel a kényelmes, háziasan sült zabpehellyel nem lehet hibázni. Ha frissen sütve tálalod, senki sem fog tudni ellenállni! Még a válogatós evők is imádni fogják. Ez az egyik kedvenc zabkása elkészítési módom!

A sült zabpehely olyan egyedi zabpehelytípus, amelynek állaga és íze nem hasonlít többi változathoz, amelyeket már kipróbáltál. Pláne nem a gyorsan elkészíthető bolti változatokhoz. Szóval végre egy zabpehely, aminek van némi struktúrája!

Nem valami bébiétel-pép, ami lecsúszik a kanálról (mert tudom, hogy néhányan utálják ezt a pépes állagot). Ez a cucc megtartja a formáját!

Ehhez az egészséges sült zabpehely recepthez a következőkre lesz szükséged:

  • Tojás – ez segít a keveréknek megkötni és összetapadni, hogy négyzetekre lehessen vágni.
  • Juharszirup vagy világos barna cukor – a mennyiséget ízlés szerint állíthatod be, én legalább 1/4 csésze, legfeljebb 3/4 csésze mennyiséget javasolnék.
  • Fahéj – a fahéjon kívül más fűszereket is adhatsz hozzá, például szerecsendiót, gyömbért és szegfűszeget az extra íz érdekében.
  • Vaníliakivonat – a legjobb íz érdekében használj valódi vaníliakivonatot.
  • Tej – én itt 2,8 %-os tejet használok.
  • Vaj – sózott vagy sótlan vaj is megfelel.
  • Zabpehely – nehéz megmondani honnan lehet tudni melyik a jó minőségű de természetesen minél jobb az alapanyag, annál jobb lesz a végeredmény
  • Sütőpor

Hogyan készítsünk sült zabpelyhet:

  • Állítsuk a sütőt 180 fokra, és zsírozzunk ki egy nagyobb sütőedényt.
  • egy nagy keverőtálban keverjük össze a tejet, a tojásokat, a juharszirupot vagy a barna cukrot, az olvasztott vajat, a fahéjat, a vaníliát, a sütőport és a sót.
  • adjuk hozzá a zabot, és keverjük össze.
  • öntsük az előkészített tepsibe, egyenletesen oszlassuk el, és előmelegített sütőben süssük, amíg megdermed, kb. 30-40 percig.
  • Szeletelés és tálalás előtt hagyjuk kissé kihűlni.

A legjobb sült zabpehely feltét:

Ez önmagában is nagyon finom, de a finomabbá tétel érdekében próbáld ki a felsorolt feltétek közül párat:

  • Friss gyümölcs (bogyós gyümölcsök, szeletelt banán, kockára vágott alma stb.)
  • Diófélék (pekándió, mandula, dió)
  • Juharszirup vagy méz
  • Csokoládé dara

Tippek a legjobb sült zabpehelyhez:

  • Ne hagyd ki a fahéjat vagy a vaníliát, mert ettől olyan lesz az íze, mint egy csemege!
  • Hagyd kissé kihűlni mielőtt elkezded szeletelni..
  • Ezt a sült zabpelyhet a legjobb melegen fogyasztani, akár a sütőből melegen, akár mikrohullámú sütőben felmelegítve. Hidegen tálalva nem olyan jó.
sült zabpehely

Sült zabpehely

Ez egy egyszerű és finom módja a zabpehely elkészítésének! Végre egy zabpehely, ami nem csak pépes. Az egész család imádni fogja! Előző este is elkészíthető, és másnap reggel csak meg kell sütni
Előkészítés 10 perc
Főzési idő 40 perc
Összes idő 50 perc
Course Desszert
Cuisine Magyar

Ingredients
  

  • 1,5 csésze tej
  • 2 db tojás
  • 1/2 csésze juharszirup vagy barna cukor
  • 1/4 csésze olvasztott vaj
  • 8 g sütőpor
  • 1,5 tk vaníliakivonat
  • 1 tk fahéj
  • 3 csésze zab

Instructions
 

  • Állítsuk a sütőt 180 fokra, és zsírozzunk ki egy nagyobb sütőedényt.
  • egy nagy keverőtálban keverjük össze a tejet, a tojásokat, a juharszirupot vagy a barna cukrot, az olvasztott vajat, a fahéjat, a vaníliát, a sütőport és a sót.
  • adjuk hozzá a zabot, és keverjük össze.
  • öntsük az előkészített tepsibe, egyenletesen oszlassuk el, és előmelegített sütőben süssük, amíg megdermed, kb. 30-40 percig.
  • Szeletelés és tálalás előtt hagyjuk kissé kihűlni.
Keyword Reggeli

Ez is érdekelhet még: