Sült almachips

sültalmachips

Házi sült almachips! Tökéletesen egyszerű elkészíteni, elképesztően ropogósak, enyhén fahéjjal megszórva, és olyan finom, koncentrált almaízzel rendelkeznek. Egyszerűen az egyik legjobb rágcsálnivaló!

Könnyű sült alma chips

Ezek a sült almachipszek olyan tápláló finomságok, amelyek fogyasztása jó érzéssel tölthet el, és természetes gyümölcscukorral még a desszert utáni vágyat is megfékezhetik.

Ezek egy szórakoztató kis konyhai projekt, és miután egy-két alkalommal elkészítetted őket, onnantól kezdve teljesen egyszerű lesz. Percek alatt elkészítheted őket.

A trükk mindössze annyi, hogy használj mandolinos szeletelőt. Nemcsak tökéletesen egyenletes szeleteket kapsz, amelyek egyenletesen megsülnek, de az előkészítés is a töredékére csökken annak, ami nélküle lenne.

Csak tervezzen egy kis időt, mert alacsonyabb sütőhőmérsékleten néhány órára van szükségük ahhoz, hogy teljesen megszáradjanak.

Ezek azok közé a dolgok közé tartoznak, amelyeket újra és újra el akarsz majd készíteni, ha meglátod, milyen egyszerűek és ízletesek, ráadásul mindenki szereti őket!

A legjobb alma a sütött alma chipshez

Az almachipshez édes, ropogós almát ajánlok. Íme néhány nagyszerű választás, amelyeket bármelyik áruházban beszerezhetsz:

Fűszerek vagy cukor hozzáadása

Igazából nincs is szükséged fahéjra, de ha szereted az extra ízvilágot, adhatsz hozzá. Adj hozzá kb fél teáskanálnyit. Ha szereti a fűszereket, nyugodtan használhat más fűszereket is, például szerecsendiót, gyömbért, kardamomot, szegfűszeget vagy szegfűborsot.
Én soha nem adok hozzá cukrot, de ha nagyobb élvezetre vágysz, adhatsz hozzá egy-két evőkanálnyit. Vagy ha csak savanykás almád van, akkor dönthetsz úgy is, hogy édesítsd, hogy ne legyen savanyú.

Hogyan készül a sült almachips :

  • Helyezze a sütőrácsokat a sütő felső és alsó harmadába. Melegítsük elő a sütőt 120 fokra.
  • Béleljünk ki két tepsit szilikon sütőpapírral vagy sütőpapírral.
  • Távolítsuk el az almák szárát, majd óvatosan szeleteljük fel az almákat 2-3 mm vastagságúra. Szedjük ki a szeletek közepén megrekedt almamagokat (nem kötelező, de ajánlott).
  • Igazítsuk az almaszeleteket egymás mellé a tepsibe. Lényeg, hogy ne fedjék egymást
  • Szórjuk meg az almaszeleteket fahéjjal és ha szükséges cukorral.
  • Süssük előmelegített sütőben 1 órát.
  • Forgassuk át őket, majd süssük kb 1 órát amíg ropogósak nem lesznek
  • Hagyja kihűlni, majd légmentesen záródó edényben tárolja.
sültalmachips

Sült almachips

Tápláló finomság, amelyet tökéletesen könnyű elkészíteni, elképesztően ropogós, enyhén fahéjjal megszórva, és olyan finom, koncentrált almaízzel rendelkezik. Egyszerűen az egyik legjobb rágcsálnivaló!
Előkészítés 5 perc
Főzési idő 2 hours
Összes idő 2 hours 5 perc
Kategória Desszert
Származás Magyar
Adag 2 adag

Hozzávalók
  

  • 2-3 darab alma
  • 1/2 tk fahéj
  • cukor ha szükséges

Elkészítés lépései
 

  • Helyezze a sütőrácsokat a sütő felső és alsó harmadába. Melegítsük elő a sütőt 120 fokra.
  • Béleljünk ki két tepsit szilikon sütőpapírral vagy sütőpapírral.
  • Távolítsuk el az almák szárát, majd óvatosan szeleteljük fel az almákat 2-3 mm vastagságúra. Szedjük ki a szeletek közepén megrekedt almamagokat (nem kötelező, de ajánlott).
  • Igazítsuk az almaszeleteket egymás mellé a tepsibe. Lényeg, hogy ne fedjék egymást
  • Szórjuk meg az almaszeleteket fahéjjal és ha szükséges cukorral.
  • Süssük előmelegített sütőben 1 órát.
  • Forgassuk át őket, majd süssük kb 1 órát amíg ropogósak nem lesznek
  • Hagyja kihűlni, majd légmentesen záródó edényben tárolja.
Megjegyzés: Bármikor

Ez is érdekelhet:

Ez is érdekelhet még: