Házi sült almachips! Tökéletesen egyszerű elkészíteni, elképesztően ropogósak, enyhén fahéjjal megszórva, és olyan finom, koncentrált almaízzel rendelkeznek. Egyszerűen az egyik legjobb rágcsálnivaló!
Könnyű sült alma chips
Ezek a sült almachipszek olyan tápláló finomságok, amelyek fogyasztása jó érzéssel tölthet el, és természetes gyümölcscukorral még a desszert utáni vágyat is megfékezhetik.
Ezek egy szórakoztató kis konyhai projekt, és miután egy-két alkalommal elkészítetted őket, onnantól kezdve teljesen egyszerű lesz. Percek alatt elkészítheted őket.
A trükk mindössze annyi, hogy használj mandolinos szeletelőt. Nemcsak tökéletesen egyenletes szeleteket kapsz, amelyek egyenletesen megsülnek, de az előkészítés is a töredékére csökken annak, ami nélküle lenne.
Csak tervezzen egy kis időt, mert alacsonyabb sütőhőmérsékleten néhány órára van szükségük ahhoz, hogy teljesen megszáradjanak.
Ezek azok közé a dolgok közé tartoznak, amelyeket újra és újra el akarsz majd készíteni, ha meglátod, milyen egyszerűek és ízletesek, ráadásul mindenki szereti őket!
A legjobb alma a sütött alma chipshez
Az almachipshez édes, ropogós almát ajánlok. Íme néhány nagyszerű választás, amelyeket bármelyik áruházban beszerezhetsz:
Fűszerek vagy cukor hozzáadása
Igazából nincs is szükséged fahéjra, de ha szereted az extra ízvilágot, adhatsz hozzá. Adj hozzá kb fél teáskanálnyit. Ha szereti a fűszereket, nyugodtan használhat más fűszereket is, például szerecsendiót, gyömbért, kardamomot, szegfűszeget vagy szegfűborsot.
Én soha nem adok hozzá cukrot, de ha nagyobb élvezetre vágysz, adhatsz hozzá egy-két evőkanálnyit. Vagy ha csak savanykás almád van, akkor dönthetsz úgy is, hogy édesítsd, hogy ne legyen savanyú.
Hogyan készül a sült almachips :
- Helyezze a sütőrácsokat a sütő felső és alsó harmadába. Melegítsük elő a sütőt 120 fokra.
- Béleljünk ki két tepsit szilikon sütőpapírral vagy sütőpapírral.
- Távolítsuk el az almák szárát, majd óvatosan szeleteljük fel az almákat 2-3 mm vastagságúra. Szedjük ki a szeletek közepén megrekedt almamagokat (nem kötelező, de ajánlott).
- Igazítsuk az almaszeleteket egymás mellé a tepsibe. Lényeg, hogy ne fedjék egymást
- Szórjuk meg az almaszeleteket fahéjjal és ha szükséges cukorral.
- Süssük előmelegített sütőben 1 órát.
- Forgassuk át őket, majd süssük kb 1 órát amíg ropogósak nem lesznek
- Hagyja kihűlni, majd légmentesen záródó edényben tárolja.

Sült almachips
Ingredients
- 2-3 darab alma
- 1/2 tk fahéj
- cukor ha szükséges
Instructions
- Helyezze a sütőrácsokat a sütő felső és alsó harmadába. Melegítsük elő a sütőt 120 fokra.
- Béleljünk ki két tepsit szilikon sütőpapírral vagy sütőpapírral.
- Távolítsuk el az almák szárát, majd óvatosan szeleteljük fel az almákat 2-3 mm vastagságúra. Szedjük ki a szeletek közepén megrekedt almamagokat (nem kötelező, de ajánlott).
- Igazítsuk az almaszeleteket egymás mellé a tepsibe. Lényeg, hogy ne fedjék egymást
- Szórjuk meg az almaszeleteket fahéjjal és ha szükséges cukorral.
- Süssük előmelegített sütőben 1 órát.
- Forgassuk át őket, majd süssük kb 1 órát amíg ropogósak nem lesznek
- Hagyja kihűlni, majd légmentesen záródó edényben tárolja.