Go Back
sültalmachips

Sült almachips

Tápláló finomság, amelyet tökéletesen könnyű elkészíteni, elképesztően ropogós, enyhén fahéjjal megszórva, és olyan finom, koncentrált almaízzel rendelkezik. Egyszerűen az egyik legjobb rágcsálnivaló!
Előkészítés 5 perc
Főzési idő 2 hours
Összes idő 2 hours 5 perc
Adag: 2 adag
Course: Desszert
Cuisine: Magyar

Hozzávalók
  

  • 2-3 darab alma
  • 1/2 tk fahéj
  • cukor ha szükséges

Method
 

  1. Helyezze a sütőrácsokat a sütő felső és alsó harmadába. Melegítsük elő a sütőt 120 fokra.
  2. Béleljünk ki két tepsit szilikon sütőpapírral vagy sütőpapírral.
  3. Távolítsuk el az almák szárát, majd óvatosan szeleteljük fel az almákat 2-3 mm vastagságúra. Szedjük ki a szeletek közepén megrekedt almamagokat (nem kötelező, de ajánlott).
  4. Igazítsuk az almaszeleteket egymás mellé a tepsibe. Lényeg, hogy ne fedjék egymást
  5. Szórjuk meg az almaszeleteket fahéjjal és ha szükséges cukorral.
  6. Süssük előmelegített sütőben 1 órát.
  7. Forgassuk át őket, majd süssük kb 1 órát amíg ropogósak nem lesznek
  8. Hagyja kihűlni, majd légmentesen záródó edényben tárolja.