Camembertes burgonya tallér

Camembertes burgonya tallér

Ha valami igazán kényeztetőt szeretnél az asztalra tenni, ne keress tovább: itt van a camembertes burgonya tallér receptje! Ez az étel tökéletes választás, ha valami egyszerű, mégis különleges fogásra vágysz. A ropogósra sült burgonyatallér puhasága, melyet a camembert krémes íze kísér, egyszerűen feledhetetlen. Egyszerű elkészíteni, és garantáltan mindenki megnyalja majd a tíz újját utána. Így hát készítsük el ezt a nagyszerű harapnivalót és készüljünk fel arra, hogy a camembertes burgonya tallér új kedvencévé váljon! VIGYÁZAT!!! LEHET, HOGY EGY ADAG NEM LESZ ELÉG BELŐLE!

Camembertes burgonya tallér hozzávalók:

  • 4 nagy burgonya, meghámozva és lereszelve.
  • 200 g Camembert, kockára vágva
  • 1 tojás
  • 1/2 csésze liszt
  • 1 teáskanál őrölt paprika
  • só, bors
  • Olaj a sütéshez

Camembertes burgonya tallér elkészítése:

  1. A reszelt burgonyát tiszta konyharuhában nyomkodjuk ki, hogy eltávolítsuk a felesleges nedvességet.
  2. Keverjük össze a kinyomkodott burgonyát, a kockára vágott Camembert sajtot, a tojást és a lisztet egy tálban.
  3. Adjuk hozzá az őrölt paprikát, és fűszerezzük a keveréket sóval és borssal. Keverjük jól össze, amíg az összes hozzávaló egyenletesen eloszlik.
  4. Formázzon a burgonyás, camembertes keverékből kis pogácsákat, és kissé lapítsa el.
  5. Egy serpenyőben melegítsünk fel elegendő olajat. Óvatosan helyezze a tallérokat a forró olajba, és mindkét oldalukat süsse aranybarnára. Ügyeljünk arra, hogy ne legyenek túl sötétek.
  6. A megsült tallérokat konyhai papírral bélelt tányéron lecsepegtetjük, hogy a felesleges olajat eltávolítsuk.
  7. A sós camembert- és burgonyatálakat melegen tálaljuk, és tetszés szerint mártogatósokkal, pl. fokhagymás mártással.

Tippek és trükkök:

  1. Ügyeljünk arra, hogy a burgonyát alaposan kinyomkodjuk, hogy a tálérokk szép ropogósra süljenek.
  2. A camembert krémes állagot és pikáns ízt biztosít a tallérban. Ízlés szerint más sajtokat is használhat.
Camembertes burgonya tallér

Camembertes burgonya tallér

Ha valami igazán kényeztetőt szeretnél az asztalra tenni, ne keress tovább: itt van a camembertes burgonya tallér receptje!
Kategória Desszert
Származás Görög

Hozzávalók
  

  • 4 db burgonya nagyobbak
  • 200 g camambert sajt
  • 1 db tojás
  • 1/2 csésze liszt
  • 1 tk őrölt paprika

Elkészítés lépései
 

  • A reszelt burgonyát tiszta konyharuhában nyomkodjuk ki, hogy eltávolítsuk a felesleges nedvességet.
  • Keverjük össze a kinyomkodott burgonyát, a kockára vágott Camembert sajtot, a tojást és a lisztet egy tálban.
  • Adjuk hozzá az őrölt paprikát, és fűszerezzük a keveréket sóval és borssal. Keverjük jól össze, amíg az összes hozzávaló egyenletesen eloszlik.
  • Formázzon a burgonyás, camembertes keverékből kis pogácsákat, és kissé lapítsa el.
  • Egy serpenyőben melegítsünk fel elegendő olajat. Óvatosan helyezze a tallérokat a forró olajba, és mindkét oldalukat süsse aranybarnára. Ügyeljünk arra, hogy ne legyenek túl sötétek.
  • A megsült tallérokat konyhai papírral bélelt tányéron lecsepegtetjük, hogy a felesleges olajat eltávolítsuk.
  • A sós camembert- és burgonyatálakat melegen tálaljuk, és tetszés szerint mártogatósokkal, pl. fokhagymás mártással.
Megjegyzés: Bármikor

Ez is érdekelhet még: