Ha valami igazán kényeztetőt szeretnél az asztalra tenni, ne keress tovább: itt van a camembertes burgonya tallér receptje! Ez az étel tökéletes választás, ha valami egyszerű, mégis különleges fogásra vágysz. A ropogósra sült burgonyatallér puhasága, melyet a camembert krémes íze kísér, egyszerűen feledhetetlen. Egyszerű elkészíteni, és garantáltan mindenki megnyalja majd a tíz újját utána. Így hát készítsük el ezt a nagyszerű harapnivalót és készüljünk fel arra, hogy a camembertes burgonya tallér új kedvencévé váljon! VIGYÁZAT!!! LEHET, HOGY EGY ADAG NEM LESZ ELÉG BELŐLE!
Camembertes burgonya tallér hozzávalók:
- 4 nagy burgonya, meghámozva és lereszelve.
- 200 g Camembert, kockára vágva
- 1 tojás
- 1/2 csésze liszt
- 1 teáskanál őrölt paprika
- só, bors
- Olaj a sütéshez
Camembertes burgonya tallér elkészítése:
- A reszelt burgonyát tiszta konyharuhában nyomkodjuk ki, hogy eltávolítsuk a felesleges nedvességet.
- Keverjük össze a kinyomkodott burgonyát, a kockára vágott Camembert sajtot, a tojást és a lisztet egy tálban.
- Adjuk hozzá az őrölt paprikát, és fűszerezzük a keveréket sóval és borssal. Keverjük jól össze, amíg az összes hozzávaló egyenletesen eloszlik.
- Formázzon a burgonyás, camembertes keverékből kis pogácsákat, és kissé lapítsa el.
- Egy serpenyőben melegítsünk fel elegendő olajat. Óvatosan helyezze a tallérokat a forró olajba, és mindkét oldalukat süsse aranybarnára. Ügyeljünk arra, hogy ne legyenek túl sötétek.
- A megsült tallérokat konyhai papírral bélelt tányéron lecsepegtetjük, hogy a felesleges olajat eltávolítsuk.
- A sós camembert- és burgonyatálakat melegen tálaljuk, és tetszés szerint mártogatósokkal, pl. fokhagymás mártással.
Tippek és trükkök:
- Ügyeljünk arra, hogy a burgonyát alaposan kinyomkodjuk, hogy a tálérokk szép ropogósra süljenek.
- A camembert krémes állagot és pikáns ízt biztosít a tallérban. Ízlés szerint más sajtokat is használhat.
Camembertes burgonya tallér
Ha valami igazán kényeztetőt szeretnél az asztalra tenni, ne keress tovább: itt van a camembertes burgonya tallér receptje!
Hozzávalók
- 4 db burgonya nagyobbak
- 200 g camambert sajt
- 1 db tojás
- 1/2 csésze liszt
- 1 tk őrölt paprika
Elkészítés lépései
- A reszelt burgonyát tiszta konyharuhában nyomkodjuk ki, hogy eltávolítsuk a felesleges nedvességet.
- Keverjük össze a kinyomkodott burgonyát, a kockára vágott Camembert sajtot, a tojást és a lisztet egy tálban.
- Adjuk hozzá az őrölt paprikát, és fűszerezzük a keveréket sóval és borssal. Keverjük jól össze, amíg az összes hozzávaló egyenletesen eloszlik.
- Formázzon a burgonyás, camembertes keverékből kis pogácsákat, és kissé lapítsa el.
- Egy serpenyőben melegítsünk fel elegendő olajat. Óvatosan helyezze a tallérokat a forró olajba, és mindkét oldalukat süsse aranybarnára. Ügyeljünk arra, hogy ne legyenek túl sötétek.
- A megsült tallérokat konyhai papírral bélelt tányéron lecsepegtetjük, hogy a felesleges olajat eltávolítsuk.
- A sós camembert- és burgonyatálakat melegen tálaljuk, és tetszés szerint mártogatósokkal, pl. fokhagymás mártással.