A grillezett padlizsán joghurtmártással nemcsak könnyen elkészíthető, hanem egy nagyobb társaság számára is ízletes és egészséges választás. Élvezze a grillezett padlizsán ízét a frissítő joghurtmártással kombinálva!
A grillezett zöldségek szórakoztatóak és finomak. De néha nem akarsz egy újabb tál sima zöldséggel szembesülni. Ez a joghurtos mártással készült grillezett padlizsán egyszerű receptje pont arra való, hogy megtörje az egyhangúságot.
Élénk ízekkel és színekkel teli. Füstös, puha és tökéletesen fűszerezett padlizsán és egy hűsítően zamatos joghurtmártás. A textúrák, ízek és színek tökéletes harmóniája! Ebből akár egy ételt is lehetne készíteni, de bármilyen grillezett hal vagy baromfi mellé remek köret.
Így készül el a grillezett padlizsán joghurtmártással
Ennek az ételnek mindössze 2 nagyon egyszerű lépése van ami nem is lehetne egyszerűbb.
Első lépés: előkészítjük a padlizsánt a grillezéshez. Ha van kültéri grillsütőd, és nem esik odakint az eső, akkor most van itt az ideje, hogy használd. De a padlizsánt a tűzhelyen is grillezhetjük, egy ügyes kis grillserpenyővel.
Második lépés: keverjük össze a joghurtos szószt. Egy tál, egy kis habverő. És már kész is. Ugye milyen egyszerű?
Ja, és ezt szobahőmérsékleten tálaljuk. Tehát a padlizsánt akár előre is grillezheted, és később összeállíthatod az egészet.
Próbálja ki ezt a receptet a következő vacsorapartin, vagy csak úgy magának! Később meg fogja köszönni.
Hozzávalók:
- 4 nagy padlizsán
- 1/2 csésze olívaolaj
- Só és bors ízlés szerint
- Friss petrezselyem a díszítéshez
Hozzávalók a joghurtmártáshoz: - 2 csésze görög joghurt
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- Egy citrom leve
- 2 evőkanál olívaolaj
- Só és bors ízlés szerint
Grillezett padlizsán joghurtmártással elkészítése:
- Melegítsük elő a grillt.
- Vágjuk a padlizsánokat hosszú, körülbelül 1 cm vastag szeletekre.
- A padlizsánszeleteket kenjük meg olívaolajjal, és fűszerezzük sóval és borssal.
- Grillezzük a padlizsánszeleteket a grillen oldalanként körülbelül 3-4 percig, amíg megpuhulnak és enyhén megpirulnak.
- A joghurtmártáshoz keverjük össze az összes hozzávalót egy tálban és ízesítsük sóval és borssal.
- Rendezzük el a grillezett padlizsánszeleteket egy tálalótálon, és díszítsük friss petrezselyemmel.
- Tálaljuk a joghurtmártást egy tálban a grillezett padlizsánok mellé.
Grillezett padlizsán joghurtmártással
Hozzávalók
- 4 db padlizsán
Joghurtmártáshoz:
- 2 csésze görög joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db citrom leve
Elkészítés lépései
- Melegítsük elő a grillt.
- Vágjuk a padlizsánokat hosszú, körülbelül 1 cm vastag szeletekre.
- A padlizsánszeleteket kenjük meg olívaolajjal, és fűszerezzük sóval és borssal.
- Grillezzük a padlizsánszeleteket a grillen oldalanként körülbelül 3-4 percig, amíg megpuhulnak és enyhén megpirulnak.
- A joghurtmártáshoz keverjük össze az összes hozzávalót egy tálban és ízesítsük sóval és borssal.
- Rendezzük el a grillezett padlizsánszeleteket egy tálalótálon, és díszítsük friss petrezselyemmel.
- Tálaljuk a joghurtmártást egy tálban a grillezett padlizsánok mellé.