Grillezett padlizsán joghurtmártással
A grillezett padlizsán joghurtmártással nemcsak könnyen elkészíthető, hanem egy nagyobb társaság számára is ízletes és egészséges választás.
Előkészítés 20 perc perc
Főzési idő 10 perc perc
Összes idő 30 perc perc
Joghurtmártáshoz:
- 2 csésze görög joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db citrom leve
Melegítsük elő a grillt.
Vágjuk a padlizsánokat hosszú, körülbelül 1 cm vastag szeletekre.
A padlizsánszeleteket kenjük meg olívaolajjal, és fűszerezzük sóval és borssal.
Grillezzük a padlizsánszeleteket a grillen oldalanként körülbelül 3-4 percig, amíg megpuhulnak és enyhén megpirulnak.
A joghurtmártáshoz keverjük össze az összes hozzávalót egy tálban és ízesítsük sóval és borssal.
Rendezzük el a grillezett padlizsánszeleteket egy tálalótálon, és díszítsük friss petrezselyemmel.
Tálaljuk a joghurtmártást egy tálban a grillezett padlizsánok mellé.