Go Back
Camembertes burgonya tallér

Camembertes burgonya tallér

Ha valami igazán kényeztetőt szeretnél az asztalra tenni, ne keress tovább: itt van a camembertes burgonya tallér receptje!
Course: Desszert
Cuisine: Görög

Hozzávalók
  

  • 4 db burgonya nagyobbak
  • 200 g camambert sajt
  • 1 db tojás
  • 1/2 csésze liszt
  • 1 tk őrölt paprika

Method
 

  1. A reszelt burgonyát tiszta konyharuhában nyomkodjuk ki, hogy eltávolítsuk a felesleges nedvességet.
  2. Keverjük össze a kinyomkodott burgonyát, a kockára vágott Camembert sajtot, a tojást és a lisztet egy tálban.
  3. Adjuk hozzá az őrölt paprikát, és fűszerezzük a keveréket sóval és borssal. Keverjük jól össze, amíg az összes hozzávaló egyenletesen eloszlik.
  4. Formázzon a burgonyás, camembertes keverékből kis pogácsákat, és kissé lapítsa el.
  5. Egy serpenyőben melegítsünk fel elegendő olajat. Óvatosan helyezze a tallérokat a forró olajba, és mindkét oldalukat süsse aranybarnára. Ügyeljünk arra, hogy ne legyenek túl sötétek.
  6. A megsült tallérokat konyhai papírral bélelt tányéron lecsepegtetjük, hogy a felesleges olajat eltávolítsuk.
  7. A sós camembert- és burgonyatálakat melegen tálaljuk, és tetszés szerint mártogatósokkal, pl. fokhagymás mártással.