Go Back
sült zabpehely

Sült zabpehely

Ez egy egyszerű és finom módja a zabpehely elkészítésének! Végre egy zabpehely, ami nem csak pépes. Az egész család imádni fogja! Előző este is elkészíthető, és másnap reggel csak meg kell sütni
Előkészítés 10 perc
Főzési idő 40 perc
Összes idő 50 perc
Course: Desszert
Cuisine: Magyar

Hozzávalók
  

  • 1,5 csésze tej
  • 2 db tojás
  • 1/2 csésze juharszirup vagy barna cukor
  • 1/4 csésze olvasztott vaj
  • 8 g sütőpor
  • 1,5 tk vaníliakivonat
  • 1 tk fahéj
  • 3 csésze zab

Method
 

  1. Állítsuk a sütőt 180 fokra, és zsírozzunk ki egy nagyobb sütőedényt.
  2. egy nagy keverőtálban keverjük össze a tejet, a tojásokat, a juharszirupot vagy a barna cukrot, az olvasztott vajat, a fahéjat, a vaníliát, a sütőport és a sót.
  3. adjuk hozzá a zabot, és keverjük össze.
  4. öntsük az előkészített tepsibe, egyenletesen oszlassuk el, és előmelegített sütőben süssük, amíg megdermed, kb. 30-40 percig.
  5. Szeletelés és tálalás előtt hagyjuk kissé kihűlni.