Go Back
Előkészítés 30 perc
Főzési idő 30 perc
Adag: 12 szelet
Course: Desszert

Hozzávalók
  

A tortához:
  • 350 g Margarin vagy vaj
  • 350 g Porcukor
  • 6 db Tojás
  • 1/2 dl Kávé
  • 350 g Liszt
  • 1/2 dl Forró víz
  • 1 cs sütőpor
A cukormázhoz:
  • 150 g Margarin vagy vaj
  • 300 g Porcukor
  • 1/2 dl Kávé
A díszítéshez:
  • 1 kk Kakaópor

Method
 

  1. Először a torta tésztát állítjuk össze. Egy keverőtálba tegyük a margarint, a cukrot és dolgozzuk össze amíg össze nem áll könny krémmé. Hozzáadjuk a tojásokat és jól felverjük amíg sima egynemű állagot nem kapunk.
  2. Főzzünk le 1 dl erős kávét. Hagyjuk kihűlni, majd osszuk két felé.
  3. A lisztet, a sütőport és a kávé felét adjuk hozzá a margarinos, cukros tojásos keverékhez. Óvatosan keverjük csomómentesre.
  4. A tortaforma belsejét kend meg egy kis vajjal, majd béleld ki tapadásmentes sütőpapírral. Osszuk két felé a tésztát és mindegyiket előmelegített sütőben 170 ° C-on kb 30 perc alatt süssük meg.
    Tűpróbával ellenőrizzük, megsült e. Ha megsült vegyük ki és hagyjuk kihűlni.
  5. Amíg pihen a tortalap, addig van időnk elkészíteni a mázat. Ehhez jó alaposan keverjük össze a margarint, a porcukrot és a kávé másik felét.
  6. Rétegezzük egymásra a két tortalapot, köztük egy réteg cukormázzal. A fennmaradó cukormázzal vonjuk be a torta oldalát és tetejét.
  7. A kész torta tetejét megszórjuk kakaóporral, és már tálalhatjuk is.