Először a torta tésztát állítjuk össze. Egy keverőtálba tegyük a margarint, a cukrot és dolgozzuk össze amíg össze nem áll könny krémmé. Hozzáadjuk a tojásokat és jól felverjük amíg sima egynemű állagot nem kapunk.
Főzzünk le 1 dl erős kávét. Hagyjuk kihűlni, majd osszuk két felé.
A lisztet, a sütőport és a kávé felét adjuk hozzá a margarinos, cukros tojásos keverékhez. Óvatosan keverjük csomómentesre.
A tortaforma belsejét kend meg egy kis vajjal, majd béleld ki tapadásmentes sütőpapírral. Osszuk két felé a tésztát és mindegyiket előmelegített sütőben 170 ° C-on kb 30 perc alatt süssük meg.Tűpróbával ellenőrizzük, megsült e. Ha megsült vegyük ki és hagyjuk kihűlni. Amíg pihen a tortalap, addig van időnk elkészíteni a mázat. Ehhez jó alaposan keverjük össze a margarint, a porcukrot és a kávé másik felét.
Rétegezzük egymásra a két tortalapot, köztük egy réteg cukormázzal. A fennmaradó cukormázzal vonjuk be a torta oldalát és tetejét.
A kész torta tetejét megszórjuk kakaóporral, és már tálalhatjuk is.