Ezek az ízletes töltött paradicsomok tökéletesek egy könnyű vegetáriánus vacsorához vagy egyedi köretnek. Tojás, túró, hagyma, fűszernövények egyszerű, de ízletes keverékével töltve az egyik kedvenc felhasználási módom a gyönyörű, érett nyári paradicsomokra.
Miért fogod szeretni ezt a receptet
Nincs is jobb a friss nyári termékeknél. Annyi kreatív felhasználásra alkalmasak. De hát nem folyik meg a szád, ha csak a friss, érett paradicsomra gondolsz? Sóval, borssal, olívaolajjal és némi friss bazsalikommal ízesítve mindig tökéletesek. Ezek a töltött paradicsomok egészen új szintre emelik a kertben (vagy a piacon vásárolt friss paradicsomot). Nagyon egyszerű és sokoldalú recept. Finom villásreggelire, könnyű ebédre vagy húsmentes vacsorára. A töltött paradicsom is mesés köret grillezett csirkéhez.
Variációk
A paradicsomos töltelékhez használt összetevők klasszikus ízűek, amit nagyon szeretek. Ennek ellenére, ezekkel a variációkkal a saját ízlésed szerint alakíthatod:
- Parmezán helyett használjon reszelt sima mozzarellát, fetát vagy morzsolt kecskesajtot.
- Ha több zöldséget szeretne belepakolni, a hagymával és a fokhagymával együtt pároljon meg egy kis apróra vágott cukkinit vagy spenótot.
- Ha nem vegetáriánus változatot szeretne, adjon hozzá főtt olasz csirke-, pulyka- vagy marhahúskolbászt, vagy sima főtt darált csirke-, pulyka- vagy marhahúst.
Összetevők:
- 8 nagy paprika (különböző színűek a vonzó megjelenés érdekében)
- 16 tojásfehérje
- 2 csésze zsírszegény túró
- 4 paradicsom, kockára vágva
- 1 hagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 2 evőkanál olívaolaj
- Friss fűszernövények (pl. bazsalikom vagy petrezselyem), apróra vágva
- Só és bors ízlés szerint
Töltött paradicsom elkészítése
- Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius-fokra.
- Vágjuk félbe a paprikákat, és távolítsuk el a magokat.
- A paprikaféléket tegyük egy sütőtálba.
- Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsuk a hagymát és a fokhagymát, amíg áttetszővé válik.
- Adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomot, és rövid ideig pirítsuk, amíg megpuhul.
- Egy tálban keverjük össze a tojásfehérjét, a kvarcot, a paradicsomos-hagymás keveréket.
és a friss fűszernövényeket. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük. - Öntsük a tojásfehérje-keveréket egyenletesen a paprikahasábokra.
- Tegyük a töltött paprikaféléket az előmelegített sütőbe.
és süssük kb. 25-30 percig, amíg a tojásfehérje töltelék megszilárdul. - Díszítsük friss fűszernövényekkel, és tálaljuk.
töltött paradicsom tippek
- Ha nehezen tudod kikaparni a paradicsom húsát (néha a mag alja nagyon erősen rögzül), próbálj meg egy villát a közepébe szúrni, és megforgatni, hogy meglazítsd a mag alját.
- A paradicsom magozásakor dobja ki a magokat a folyadékkal együtt. Csak a gyümölcshúsra van szükséged a töltelékhez.
- A paradicsomokat a sütés első 10-12 percében tartsa enyhén lefedve egy darab alufóliával, hogy a szabadon maradt töltelék ne égjen meg
- .Ne süssük túl ezeket. A paradicsom túlságosan megpuhul. Kissé puhának, de még épnek kell lenniük.
Mit kell enni a töltött paradicsommal
Ezek önmagukban is nagyszerűek egy könnyű étkezéshez. És ízletes köretet adnak grillezett marhahúshoz, csirkéhez, halhoz, vagy krémes tészta- vagy pestós tésztaételhez.
Reggelire vagy villásreggelire is finom, mint a gombás omlett vagy spenótos, fetás,sajtos omlett tojásos köreteként.