Töltött paradicsom

töltött paradicsom

Ezek az ízletes töltött paradicsomok tökéletesek egy könnyű vegetáriánus vacsorához vagy egyedi köretnek. Tojás, túró, hagyma, fűszernövények egyszerű, de ízletes keverékével töltve az egyik kedvenc felhasználási módom a gyönyörű, érett nyári paradicsomokra.

Miért fogod szeretni ezt a receptet

Nincs is jobb a friss nyári termékeknél. Annyi kreatív felhasználásra alkalmasak. De hát nem folyik meg a szád, ha csak a friss, érett paradicsomra gondolsz? Sóval, borssal, olívaolajjal és némi friss bazsalikommal ízesítve mindig tökéletesek. Ezek a töltött paradicsomok egészen új szintre emelik a kertben (vagy a piacon vásárolt friss paradicsomot). Nagyon egyszerű és sokoldalú recept. Finom villásreggelire, könnyű ebédre vagy húsmentes vacsorára. A töltött paradicsom is mesés köret grillezett csirkéhez.

Variációk

A paradicsomos töltelékhez használt összetevők klasszikus ízűek, amit nagyon szeretek. Ennek ellenére, ezekkel a variációkkal a saját ízlésed szerint alakíthatod:

  • Parmezán helyett használjon reszelt sima mozzarellát, fetát vagy morzsolt kecskesajtot.
  • Ha több zöldséget szeretne belepakolni, a hagymával és a fokhagymával együtt pároljon meg egy kis apróra vágott cukkinit vagy spenótot.
  • Ha nem vegetáriánus változatot szeretne, adjon hozzá főtt olasz csirke-, pulyka- vagy marhahúskolbászt, vagy sima főtt darált csirke-, pulyka- vagy marhahúst.

Összetevők:

  • 8 nagy paprika (különböző színűek a vonzó megjelenés érdekében)
  • 16 tojásfehérje
  • 2 csésze zsírszegény túró
  • 4 paradicsom, kockára vágva
  • 1 hagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • Friss fűszernövények (pl. bazsalikom vagy petrezselyem), apróra vágva
  • Só és bors ízlés szerint

Töltött paradicsom elkészítése

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius-fokra.
  2. Vágjuk félbe a paprikákat, és távolítsuk el a magokat.
  3. A paprikaféléket tegyük egy sütőtálba.
  4. Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsuk a hagymát és a fokhagymát, amíg áttetszővé válik.
  5. Adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomot, és rövid ideig pirítsuk, amíg megpuhul.
  6. Egy tálban keverjük össze a tojásfehérjét, a kvarcot, a paradicsomos-hagymás keveréket.
    és a friss fűszernövényeket. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.
  7. Öntsük a tojásfehérje-keveréket egyenletesen a paprikahasábokra.
  8. Tegyük a töltött paprikaféléket az előmelegített sütőbe.
    és süssük kb. 25-30 percig, amíg a tojásfehérje töltelék megszilárdul.
  9. Díszítsük friss fűszernövényekkel, és tálaljuk.

töltött paradicsom tippek

  • Ha nehezen tudod kikaparni a paradicsom húsát (néha a mag alja nagyon erősen rögzül), próbálj meg egy villát a közepébe szúrni, és megforgatni, hogy meglazítsd a mag alját.
  • A paradicsom magozásakor dobja ki a magokat a folyadékkal együtt. Csak a gyümölcshúsra van szükséged a töltelékhez.
  • A paradicsomokat a sütés első 10-12 percében tartsa enyhén lefedve egy darab alufóliával, hogy a szabadon maradt töltelék ne égjen meg
  • .Ne süssük túl ezeket. A paradicsom túlságosan megpuhul. Kissé puhának, de még épnek kell lenniük.

Mit kell enni a töltött paradicsommal

Ezek önmagukban is nagyszerűek egy könnyű étkezéshez. És ízletes köretet adnak grillezett marhahúshoz, csirkéhez, halhoz, vagy krémes tészta- vagy pestós tésztaételhez.

Reggelire vagy villásreggelire is finom, mint a gombás omlett vagy spenótos, fetás,sajtos omlett tojásos köreteként.

Ez is érdekelhet:

Ez is érdekelhet még: