15 perces sajtos makaróni

sajtos makaróni

Sajtos makaróni – nagyon könnyen elkészíthető és gyorsan elkészíthető étel. Egyszerűsége mellett az íze a legnagyobb előnye. Minek vegyünk mirelitet belőle, mikor ezzel a recepttel nagyon gyorsan, sokkal finomabbat készíthetünk.

Amikor ezt a receptet készítettem, néhány szokatlan összetevőt adok hozzá, mert szeretem, ha egy kicsit különlegesebb ízt ad az étel. A folyékony mustár és a fokhagymapor olyan jól keveredik, hogy szinte észre sem veszi, hogy ott vannak. Csak feldobják az ételt, nem pedig elnyomják azt. Imádom a Cheddar sajtot, ez a két kedvenc sajtom, így természetesen ez a sajt kellett, hogy legyen az, amit ehhez a recepthez használtam. Olyan simára olvad, hogy tökéletesen selymes, dekadens makarónit és sajtot alkot.

Hozzávalók:

  • 250 gramm könyök makaróni tészta
  • 3dl tej (1,5%-os tejet ajánlok).
  • 15 gramm vaj
  • 1/8 teáskanál fokhagymapor
  • 6 csepp füstaroma (opcionális)
  • 1/2 teáskanál dijoni mustár (vagy 1 teáskanál, ha több mustár ízt szeretne)
  • 1/4 teáskanál só, vagy ízlés szerint
  • 2 nagy tojássárgája
  • 200 gramm cheddar sajt, reszelt
  • Frissen törött fekete bors vagy cayenne-i bors, a díszítéshez (nem kötelező).

15 perces sajtos makaróni elkészítése:

  1. Főzzük a tésztát a csomagoláson található utasítások szerint, amíg éppen csak átfő, majd szűrjük le.
  2. Közben egy közepes lábasban keverjük össze 180 ml tejet, a vajat, a fokhagymaport, a folyékony füstöt, a dijoni mustárt és a sót, majd közepes lángon forraljuk fel a keveréket.
  3. Egy keverőtálban keverjük össze a tojássárgáját és a maradék tejet. Adjunk hozzá egy keveset a forró keverékből (hőkiegyenlítés).
  4. Öntsük ezt a keveréket a lábasba, és főzzük közepes alacsony lángon, állandó keverés mellett, amíg a keverék besűrűsödik, kb. 3 percig.
  5. Adjuk hozzá a reszelt sajtot és a lecsepegtetett tésztát a szószos keverékhez, majd óvatosan keverjük össze egy spatulával, amíg a sajt megolvad. Azonnal tálaljuk, opcionálisan frissen törött fekete borssal vagy cayenne-i borssal megszórva.

Ez a 15 perces sajtos makaróni recept gyors és könnyen elkészíthető, és garantáltan elvarázsolja az egész családot!

sajtos makaróni

15 perces sajtos makaróni

Sajtos makaróni – nagyon könnyen elkészíthető és gyorsan elkészíthető étel. Egyszerűsége mellett az íze a legnagyobb előnye. Minek vegyünk mirelitet belőle, mikor ezzel a recepttel nagyon gyorsan, sokkal finomabbat készíthetünk.
Kategória Főétel

Hozzávalók
  

  • 250 g makaróni tészta
  • 3 dl tej
  • 15 g vaj
  • 1/8 tk fokhagymapor
  • 1/2 tk mustár
  • 2 db Tojás sárgája
  • 200 g cheddar sajt

Elkészítés lépései
 

  • Főzzük a tésztát a csomagoláson található utasítások szerint, amíg éppen csak átfő, majd szűrjük le.
  • Közben egy közepes lábasban keverjük össze 180 ml tejet, a vajat, a fokhagymaport, a folyékony füstöt, a dijoni mustárt és a sót, majd közepes lángon forraljuk fel a keveréket.
  • Egy keverőtálban keverjük össze a tojássárgáját és a maradék tejet. Adjunk hozzá egy keveset a forró keverékből (hőkiegyenlítés).
  • Öntsük ezt a keveréket a lábasba, és főzzük közepes alacsony lángon, állandó keverés mellett, amíg a keverék besűrűsödik, kb. 3 percig.
  • Adjuk hozzá a reszelt sajtot és a lecsepegtetett tésztát a szószos keverékhez, majd óvatosan keverjük össze egy spatulával, amíg a sajt megolvad. Azonnal tálaljuk, opcionálisan frissen törött fekete borssal vagy cayenne-i borssal megszórva.
Megjegyzés: Ebéd

Ez is érdekelhet még: