Go Back
sajtos makaróni

15 perces sajtos makaróni

Sajtos makaróni – nagyon könnyen elkészíthető és gyorsan elkészíthető étel. Egyszerűsége mellett az íze a legnagyobb előnye. Minek vegyünk mirelitet belőle, mikor ezzel a recepttel nagyon gyorsan, sokkal finomabbat készíthetünk.
Course: Főétel

Hozzávalók
  

  • 250 g makaróni tészta
  • 3 dl tej
  • 15 g vaj
  • 1/8 tk fokhagymapor
  • 1/2 tk mustár
  • 2 db Tojás sárgája
  • 200 g cheddar sajt

Method
 

  1. Főzzük a tésztát a csomagoláson található utasítások szerint, amíg éppen csak átfő, majd szűrjük le.
  2. Közben egy közepes lábasban keverjük össze 180 ml tejet, a vajat, a fokhagymaport, a folyékony füstöt, a dijoni mustárt és a sót, majd közepes lángon forraljuk fel a keveréket.
  3. Egy keverőtálban keverjük össze a tojássárgáját és a maradék tejet. Adjunk hozzá egy keveset a forró keverékből (hőkiegyenlítés).
  4. Öntsük ezt a keveréket a lábasba, és főzzük közepes alacsony lángon, állandó keverés mellett, amíg a keverék besűrűsödik, kb. 3 percig.
  5. Adjuk hozzá a reszelt sajtot és a lecsepegtetett tésztát a szószos keverékhez, majd óvatosan keverjük össze egy spatulával, amíg a sajt megolvad. Azonnal tálaljuk, opcionálisan frissen törött fekete borssal vagy cayenne-i borssal megszórva.