Főzzük a tésztát a csomagoláson található utasítások szerint, amíg éppen csak átfő, majd szűrjük le.
Közben egy közepes lábasban keverjük össze 180 ml tejet, a vajat, a fokhagymaport, a folyékony füstöt, a dijoni mustárt és a sót, majd közepes lángon forraljuk fel a keveréket.
Egy keverőtálban keverjük össze a tojássárgáját és a maradék tejet. Adjunk hozzá egy keveset a forró keverékből (hőkiegyenlítés).
Öntsük ezt a keveréket a lábasba, és főzzük közepes alacsony lángon, állandó keverés mellett, amíg a keverék besűrűsödik, kb. 3 percig.
Adjuk hozzá a reszelt sajtot és a lecsepegtetett tésztát a szószos keverékhez, majd óvatosan keverjük össze egy spatulával, amíg a sajt megolvad. Azonnal tálaljuk, opcionálisan frissen törött fekete borssal vagy cayenne-i borssal megszórva.