A lisztet, a vajat, a cukrot és 1 tojást egy tálban tésztává gyúrjuk. Formázzuk a tésztát golyóvá, csomagoljuk fóliába, és hagyjuk pihenni a hűtőszekrényben kb. 30 percig.
Kenjünk ki egy rugós tortaformát (kb. 26 cm átmérőjű). Nyújtsuk ki a tésztát és béleljük ki vele a forma alját, hogy peremet képezzen.
Keverjük össze a tejfölt, 3 tojást, 100 g cukrot, a vaníliás cukrot és a citromhéjat egy tálban, amíg a keverék sima nem lesz.
A tejfölös keveréket egyenletesen eloszlatjuk a tésztaalapon.
Süssük a tejfölös tortát 180 °C-os előmelegített sütőben, felső és alsó hőfokon kb. 40-45 percig, amíg a felszíne aranybarna nem lesz, és a töltelék meg nem szilárdul.
Vegyük ki a tortát a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt szórjuk meg a tejfölös tortát porcukorral majd vágjuk fel a tejfölös tortát szeletekre.