Go Back
tejfölös torta

Tejfölös torta

Készülj fel arra az édes kalandra, amelynek során egy igazi klasszikus desszert, a tejfölös torta megelevenedik a konyhádban!
Összes idő 1 hour
Course: Desszert
Cuisine: Magyar

Hozzávalók
  

  • 250 g liszt
  • 125 g vaj
  • 200 g cukor
  • 4 db tojás
  • 500 g tejföl
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 db citrom héja
  • porcukor

Method
 

  1. A lisztet, a vajat, a cukrot és 1 tojást egy tálban tésztává gyúrjuk. Formázzuk a tésztát golyóvá, csomagoljuk fóliába, és hagyjuk pihenni a hűtőszekrényben kb. 30 percig.
  2. Kenjünk ki egy rugós tortaformát (kb. 26 cm átmérőjű). Nyújtsuk ki a tésztát és béleljük ki vele a forma alját, hogy peremet képezzen.
  3. Keverjük össze a tejfölt, 3 tojást, 100 g cukrot, a vaníliás cukrot és a citromhéjat egy tálban, amíg a keverék sima nem lesz.
  4. A tejfölös keveréket egyenletesen eloszlatjuk a tésztaalapon.
  5. Süssük a tejfölös tortát 180 °C-os előmelegített sütőben, felső és alsó hőfokon kb. 40-45 percig, amíg a felszíne aranybarna nem lesz, és a töltelék meg nem szilárdul.
  6. Vegyük ki a tortát a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
  7. Tálalás előtt szórjuk meg a tejfölös tortát porcukorral majd vágjuk fel a tejfölös tortát szeletekre.