Bolognais penne tészta

Bolognais penne tészta
Recept megosztása:

Ha már unom a bolognais spagettit akkor szokott előkerülni ez a penne tészta recept. Az alapja nagyon hasonlít mégis teljesen más ízt ad. Ez a recept tekinthető egy alapnak is hiszen szinte bármivel fel lehet kicsit túrózni a végeredményt. Néha a szószhoz kukoricát vagy olivát szoktam keverni a változatosság kedvéért.

 

 

  • 1 nagy üveg paradicsomos szósz
  • 500 g penne tészta
  • 400 g sovány darált sertéshús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 pohár tejföl
  • 2 db tojás
  • fűszerek

1 A tésztát bő,sós vízben -éppen csak puhára- főzzük. Leszűrjük, és félretesszük.

bolognais_penne_01
bolognais_penne_04

2

A vöröshagymát finomra vágjuk
Kevés olajon aranysárgára pirítjuk
Hozzáadjuk a darált sertéshúst és 10-15 percig pirítjuk. Oregánóval, bazsalikommal és petrezselyemmel ízesítsük.

3 Ha a hús megpirult öntsük nyakon a bolognais mártással és forraljuk fel.

penne tészta szószban
penne tészta tojás

4 Üssünk fel 2 tojást és kicsit keverjük el. A húst húzzuk le a tűzröl és keverjük hozzá a tojásokat.

5 Egy tűzálló tálat enyhén vajazzunk ki.
A tésztára öntsük rá a húsos szószt és alaposan keverjük össze. Ezután az egészet tegyük a kivajazott tálba.

penne tészta edényben
penne tészta sülve

6 A tejfölt pirospaprikával keverjük el. Szükség esetén kevés vízzel hígítjuk, s ráöntjük a tésztára.
Forró sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Ha kész azonnal neki is állhatunk a Bolognais penne tészta elfogyasztásának. Jó étvágyat