Bolognais penne tészta

bolognais penne tészta

Ha már unom a bolognais spagettit akkor szokott előkerülni ez a penne tészta recept. Az alapja nagyon hasonlít mégis teljesen más ízt ad. Ez a recept tekinthető egy alapnak is hiszen szinte bármivel fel lehet kicsit túrózni a végeredményt. Néha a szószhoz kukoricát vagy olivát szoktam keverni a változatosság kedvéért.

1 nagy üveg paradicsomos szósz
500 g penne tészta
400 g sovány darált sertéshús
2 fej vöröshagyma
1 pohár tejföl
2 db tojás
fűszerek

  1. A tésztát bő,sós vízben -éppen csak puhára- főzzük. Leszűrjük, és félretesszük.
  2. A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a darált sertéshúst és 10-15 percig pirítjuk. Oregánóval, bazsalikommal és petrezselyemmel ízesítsük.
  3. Ha a hús megpirult öntsük nyakon a bolognais mártással és forraljuk fel.
  4. Üssünk fel 2 tojást és kicsit keverjük el. A húst húzzuk le a tűzröl és keverjük hozzá a tojásokat.
  5. Egy tűzálló tálat enyhén vajazzunk ki. A tésztára öntsük rá a húsos szószt és alaposan keverjük össze. Ezután az egészet tegyük a kivajazott tálba.
  6. A tejfölt pirospaprikával keverjük el. Szükség esetén kevés vízzel hígítjuk, s ráöntjük a tésztára. Forró sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Ha kész azonnal neki is állhatunk a Bolognais penne tészta elfogyasztásának. Jó étvágyat

bolognais penne tészta

Bolognais penne

A bolognais penne igazán jó választás ha már unod a spagettit.Hasonló ízvilág de mégis egészen más íz! Érdemes kipróbálni, nem fogsz csalódni!
Kategória Főétel

Hozzávalók
  

  • 1 üveg paradicsomszósz
  • 500 g penne tészta
  • 400 g darálthús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 pohár tejföl
  • 2 db tojás
  • fűszerek

Elkészítés lépései
 

  • A tésztát bő,sós vízben -éppen csak puhára- főzzük. Leszűrjük, és félretesszük.
  • A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a darált sertéshúst és 10-15 percig pirítjuk. Oregánóval, bazsalikommal és petrezselyemmel ízesítsük.
  • Ha a hús megpirult öntsük nyakon a bolognais mártással és forraljuk fel.
  • Üssünk fel 2 tojást és kicsit keverjük el. A húst húzzuk le a tűzröl és keverjük hozzá a tojásokat.
  • Egy tűzálló tálat enyhén vajazzunk ki. A tésztára öntsük rá a húsos szószt és alaposan keverjük össze. Ezután az egészet tegyük a kivajazott tálba.
  • A tejfölt pirospaprikával keverjük el. Szükség esetén kevés vízzel hígítjuk, s ráöntjük a tésztára. Forró sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Ez is érdekelhet még: