Bolognais penne tészta

Ha már unom a bolognais spagettit akkor szokott előkerülni ez a penne tészta recept. Az alapja nagyon hasonlít mégis teljesen más ízt ad. Ez a recept tekinthető egy alapnak is hiszen szinte bármivel fel lehet kicsit túrózni a végeredményt. Néha a szószhoz kukoricát vagy olivát szoktam keverni a változatosság kedvéért.
- 1 nagy üveg paradicsomos szósz
- 500 g penne tészta
- 400 g sovány darált sertéshús
- 2 fej vöröshagyma
- 1 pohár tejföl
- 2 db tojás
- fűszerek
1 A tésztát bő,sós vízben -éppen csak puhára- főzzük. Leszűrjük, és félretesszük.
2
A vöröshagymát finomra vágjuk
Kevés olajon aranysárgára pirítjuk
Hozzáadjuk a darált sertéshúst és 10-15 percig pirítjuk. Oregánóval, bazsalikommal és petrezselyemmel ízesítsük.
3 Ha a hús megpirult öntsük nyakon a bolognais mártással és forraljuk fel.
4 Üssünk fel 2 tojást és kicsit keverjük el. A húst húzzuk le a tűzröl és keverjük hozzá a tojásokat.
5 Egy tűzálló tálat enyhén vajazzunk ki.
A tésztára öntsük rá a húsos szószt és alaposan keverjük össze. Ezután az egészet tegyük a kivajazott tálba.
6 A tejfölt pirospaprikával keverjük el. Szükség esetén kevés vízzel hígítjuk, s ráöntjük a tésztára.
Forró sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Ha kész azonnal neki is állhatunk a Bolognais penne tészta elfogyasztásának. Jó étvágyat