Fahéjas almaleves

Fahéjas almaleves
Recept megosztása:

A fahéjas almaleves egy nagyon nagyszerű étel. Könnyen és gyorsan elkészíthető étel. Alma egész évben kapható, ehhez már csak pár dolgot kell beszerezni hozzá.

A legfontosabb ahogy a neve is mutatja az alma. Az almaleves az egyik legegyszerűbb leves a gyümölcslevesek közt, de helyettesíthető  szinte bármilyen gyümölccsel. Ha bot mixerrel pépesítjük a gyümölcsöket, úgy krémlevest készíthetünk. Ez mindenkinek az egyéni ízlése dönti el szereti e a gyümölcsdarabokat benne vagy sem.

A sűrítéshez én pudingport használok. Szerintem ez a legegyszerűbb és a legfinomabb módja is.  Természetesen lehet használni lisztet és keményítőt is.  Én ezeket nem szeretem annyira mert olyan furcsa lisztes íze lesz. Fontos összetevő még a citrom. Ez feldobja a leves ízét! Az ízén kívül még az a nagyszerű benne, hogy télen melegen, nyáron pedig hidegen a legjobb fogyasztani.

Melegen és lehűtve is tálalhatjuk. Utóbbi esetében tejszínhabban díszíthetjük.

Fahéjas almaleves

A fahéjas almaleves egy nagyon nagyszerű étel. Könnyen és gyorsan elkészíthető étel. Alma egész évben kapható, ehhez már csak pár dolgot kell beszerezni hozzá.
Kategória Leves
Alkalom Hétköznapi
Adag 4 adag

Hozzávalók
  

  • 5 db Alma
  • 2 dl Főzőtejszín
  • csipet
  • kevés Cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 db Citrom
  • 8 -10 szem szegfűszeg
  • 1 kk Fahéj őrölt
  • 1 csomag Puding vanília ízű

Elkészítés lépései
 

  • Az almákat meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, szeletekre, majd 2-3 centiméteres darabokra vágjuk.
    Fahéjas almaleves
  • Egy lábasban kb annyi vizet melegítünk amennyi az almákat teljesen ellepi. Beletesszük az  almaszeleteket, hozzáadjuk a  cukrokat, a sót, a szegfűszeget, a fahéjat, a citrom kifacsart levét. Közepes lángon kb 15 perc alatt  puhára főzzük.
    Fahéjas almaleves
  • A pudingport alaposan keverjük el a tejszínnel, majd adagoljuk a leveshez. Ha nem voltunk elég alaposak, akkor a levesben puding csomócskák jelenhetnek meg.
    Fahéjas almaleves
  • Megvárjuk amíg felforr és a levesünk el is készült!
    Fahéjas almaleves
  • Melegen és lehűtve is tálalhatjuk. Utóbbi esetében tejszínhabban díszíthetjük.
    Melegen és lehűtve is tálalhatjuk. Utóbbi esetében tejszínhabban díszíthetjük.