Görög saláta recept

görög saláta

Ha olyan görög saláta receptet keresel, amelynek valóban olyan íze van, mint a Görögországban felszolgált salátáknak, akkor ezt az autentikus görög saláta receptet ki kell próbálnod.

Itt az ideje, hogy ennek az egyszerű, frissítő és színes görög salátának minden egyes falatjával elrepítse ízlelőbimbóit a Földközi-tenger frissítő ízeibe!

Hagyományos görög saláta

Ha jártál már Görögországban, nem maradhatott ki ebből a klasszikus görög fetasalátából! Szinte mindenhol, a görög szárazföldön és a szigeteken, minden tavernában, étteremben és háztartásban felszolgálják a finom moussaka szeletek mellett!

A görög saláta gyszerű, néhány jó minőségű alapanyagból készül. Nincs szükség díszes megjelenítésre vagy előkészítésre ahhoz, hogy ezzel az étellel lenyűgözzön bárkit.

Ez a hagyományos görög saláta recept a legfényesebb példája annak, hogy a görög konyha a legegyszerűbb hozzávalókat veszi, és szó szerint erőfeszítés nélkül ujjnyalásig finom ételekké varázsolja őket!

Görög saláta hozzávalók:

A görög salátát általában kora tavasztól őszig szolgálják fel, amikor a hozzávalóknak szezonjuk van és frissek, ami valóban nagy különbséget jelent.

A görög saláta receptek nagy része levélzöldségeket tartalmaz, például salátát, káposztát, céklát, retket vagy akár burgonyát. Tény azonban, hogy ilyen „görög saláta” ritkán fordul elő Görögországban. Egy hagyományos görög saláta recept mindig és kizárólag paradicsomot, szeletelt uborkát, zöldpaprikát, szeletelt lila hagymát, olíva bogyót és természetesen feta sajtot tartalmaz.

Hagyományos görög saláta öntet

A klasszikus görög saláta recept egyszerűsége az öntetben is rejlik. A görög saláta receptek nagy része különböző fűszereket és fűszereket tartalmazó kész önteteket használ. A klasszikus görög salátát jó minőségű, extra szűz olívaolajjal és egy kis vörösborecettel öntözik. Az öntet keveredik a zöldségek levével, így igazán nehéz ellenállni, hogy egy-két falat házi kenyérrel együtt belekóstoljunk. Ez egy hagyományos görög saláta; friss, helyben termelt alapanyagokból, egyszerű és egyszerű.

Tippek a legjobb görög saláta elkészítéséhez

  • Ennek a hagyományos görög saláta receptnek az elkészítéséhez tartsa szemmel a hozzávalókat. Keress néhány lédús paradicsomot, ropogós, friss uborkát, krémes feta sajtot, jó minőségű extra szűz olívaolajat és néhány fanyar fekete olajbogyót, és lényegében készen is vagy!
  • Vágja az alapanyagokat nagy darabokra, hogy rusztikusabb legyen. A paradicsomot vágja egyenesen a tálalótálba, hogy a leve a tálban maradjon.
  • Adjon hozzá néhány kimagozott fekete olajbogyót, ha van kéznél, vagy zöld olajbogyót.
  • Görög extra szűz olívaolajjal és egy csöpp vörösborecettel öntözze. Óvatosan forgassa össze az összes hozzávalót az öntettel, hogy az ízek keveredjenek a paradicsom levével és a többi zöldség aromájával.
  • A görög saláta fűszerezéséhez használjon egy kis sót és szárított oregánót. Tálalás előtt még egy kis plusz fűszerezéssel fejezze be. Vigyázzon, hogy ne adjon hozzá túl sok sót, mivel a feta sajt eleve sós lehet.
  • Fejezze be a salátát jó minőségű, nagy hasábokra vágott, de nem morzsolt görög feta sajttal. Tálalja közvetlenül a tálból; ehhez az ételhez nincs szükség díszes tálalásra.
  • Amikor görög salátát tálal, legyen az asztalon egy kis üveg olívaolaj és egy üveg ecet, hogy bárki hozzáadhasson egy extra cseppet, ha szeretné.

Előre elkészítés és tárolás

A saláta hozzávalóit előre elkészítheti és a hűtőszekrényben tárolhatja. A salátát az elkészítés után akár 3 napig is tárolhatja a hűtőszekrényben.

Mit tálaljunk görög salátához?

A görög saláta valójában szinte minden görög főételhez illik, amelyet ezen az oldalon talál. Nyáron néha önmagában is tálalható könnyű ételként vagy vacsoraként.

Hozzávalók:

  • 3 paradicsom, karikákra vágva
  • 1 közepes vöröshagyma, karikára szeletelve
  • 1 uborka, vastag félholdakra szeletelve
  • 1 zöldpaprika, felszeletelve
  • 16 fekete vagy zöld olajbogyó
  • 200 g feta sajt (7 uncia)
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • 1/4 csésze extra szűz olívaolaj
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • tengeri só

Elkészítése:

  • Mint már említettem, a finom görög saláta elkészítésének titka az összetevőkben rejlik: a lédús paradicsom, a ropogós uborka, a krémes feta sajt, a jó minőségű extra szűz olívaolaj és néhány fanyar fekete olajbogyó igazán sokat számít.
  • Ennek a görög saláta receptnek az elkészítéséhez kezdje a zöldségek előkészítésével. Alaposan mossuk meg és szűrjük le a zöldségeket. A paradicsomot vágja karikákra, a hagymát szeletelje vékony karikákra, az uborkát vágja vastag szeletekre, és mindent tegyen egy nagy tálba. Ne felejtsd el hozzáadni az olajbogyót is.
  • Ízesítsük sóval, és öntsük rá az extra szűz olívaolajat és az ecetet. Forgassuk össze az egészet, hogy az ízek keveredjenek. Vigyázzunk, hogy ne adjunk hozzá túl sok sót, mivel a feta sajt és az olajbogyó elég sós.
  • A görög salátát mindig feta sajttal a tetején, egy csepp olívaolajjal és szárított oregánóval tálaljuk. Élvezze a finom görög salátát köretként vagy könnyű nyári étkezésként, sok ropogós kenyérrel mellé!
görög saláta

Görög saláta

Keresi, hogyan készítsen olyan görög salátát, amelynek valóban olyan íze van, mint a Görögországban felszolgáltaknak? Akkor ezt a görög saláta receptet ki kell próbálnod!
Összes idő 15 perc
Kategória Saláta
Származás Görög

Hozzávalók
  

  • 3 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db uborka
  • 1 db zöldpaprika
  • kb 20 db olívabogyó
  • 200 g feta sajt
  • 4 ek vörösboreset
  • 1 tk origánó
  • olivaolaj

Elkészítés lépései
 

  • Ennek a görög saláta receptnek az elkészítéséhez kezdje a zöldségek előkészítésével. Alaposan mossuk meg és szűrjük le a zöldségeket. A paradicsomot vágja karikákra, a hagymát szeletelje vékony karikákra, az uborkát vágja vastag szeletekre, és mindent tegyen egy nagy tálba. Ne felejtsd el hozzáadni az olajbogyót is.
  • Ízesítsük sóval, és öntsük rá az extra szűz olívaolajat és az ecetet. Forgassuk össze az egészet, hogy az ízek keveredjenek. Vigyázzunk, hogy ne adjunk hozzá túl sok sót, mivel a feta sajt és az olajbogyó elég sós.
  • A görög salátát mindig feta sajttal a tetején, egy csepp olívaolajjal és szárított oregánóval tálaljuk. Élvezze a finom görög salátát köretként vagy könnyű nyári étkezésként, sok ropogós kenyérrel mellé!
Megjegyzés: Bármikor

Ez is érdekelhet még: