Majonézes kukorica

majonézes kukorica

Szerintem nincs olyan ember aki ne szeretné a majonézes kukorica salátát. Még a gyerekek is szívesen megeszik az ebédnél köretnek vagy a sült krumpli kiegészítőjeként. Ahogy oly sok receptnél, itt is lehet játszani az összetevőkkel. Nézzük is meg ezeket:

Minél édesebb, minél gyengébb a kukorica, annál finomabb lesz a saláta is. Az én tanácsom az, hogy egyrészt kísérletezd ki, te melyik konzervből szereted a legjobban, másrészt pedig ha lehetséges, ne feltétlenül a konzerv árával takarékoskodj. Lehet, hogy az igazán finom konzerv kukorica valamivel drágább lesz, de hidd el, ez kell az igazán felejthetetlen ízélményt adó majonézes kukoricasalátához! Ha éppen szezon van akkor érdemes konzerv kukorica helyett csöveset venni. A kukorica szemeket lobogó, sós vízben 7-8 percig főzzük, majd hideg vízzel átöblítve leszűrjük.

Én azt szeretem, ha a kukoricához képest sok a mártás, de ha ti kevesebb szósszal szeretitek, akkor csökkentsétek le a tejföl és majonéz mennyiségét.

Tapasztalatom szerint a saláta simán elbír pár evőkanál cukrot, de ha nem szeretitek ha édeskés a saláta, akkor a cukormennyiségét is nyugodtan csökkentsétek a saját ízlésetek szerint vagy akár hagyjátok is ki belőle. Fűszerként nekem a fehérbors ízlik legjobban, de tehetsz bele fűszerpaprikák is.

A majonézes kukorica – mint az összes majonézes saláta – rendkívül sokoldalú hideg étel. Kiváló része lehet bármilyen hidegtálnak, de emellett akár önálló fogásként is felszolgálható akár csak kenyérrel pl. vacsorára, uzsonnára. Bármilyen étkezés előtt előételként is felszolgálhatod, emellett kiváló kísérője pl, sült húsoknak.

A majonézes kukorica legnagyobb előnye azonban talán tényleg az, hogy legfeljebb 5 perc kell az elkészítéséhez. És habár jót tesz neki, ha egy éjszakát áll a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek, mégis akár azonnal fogyasztható.

Elkészítés:
Egy kellően nagy keverőtál aljába tegyük bele a majonézt.
Tegyük rá a tejfölt.
Keverjük össze, majd adjuk hozzá a mustárt is.
Jöhet hozzá a cukor és a fehérbors (saját ízlés szerint egyéb fűszerek).
A kukoricát szűrjük le és keverjük hozzá a mártáshoz.
A végén pedig adjuk hozzá a lilahagymát.
Kár kész is vagyunk!

Hozzávalók:
2 db morzsolt kukorica konzerv
1 fej lilahagyma
400 g tejföl
200 g majonéz
4 teáskanál kristálycukor
1 teáskanál mustár
1 teáskanál citromlé
4 csipet
2 csipet fehérbors (őrölt)

majonézes kukorica

Majonézes kukoricasaláta

Szerintem nincs olyan ember aki ne szeretné a majonézes kukorica salátát. Még a gyerekek is szívesen megeszik az ebédnél köretnek vagy a sült krumpli kiegészítőjeként. Ahogy oly sok receptnél, itt is lehet játszani az összetevőkkel. Nézzük is meg ezeket:
Előkészítés 15 perc
Kategória Előétel

Hozzávalók
  

 • 2 db Kukorica konzerv morzsolt
 • 1 fej Lila hagyma
 • 400 g Tejföl
 • 200 g Majonéz
 • 4 tk Cukor
 • 1 tk Mustár
 • 1 tk Citromlé
 • 4 csipet
 • 2 csipet Fehérbors (őrölt)

Elkészítés lépései
 

 • Egy kellően nagy keverőtál aljába tegyük bele a majonézt.
 • Tegyük rá a tejfölt.Keverjük össze, majd adjuk hozzá a mustárt is.
 • Jöhet hozzá a cukor és a fehérbors (saját ízlés szerint egyéb fűszerek).
 • A kukoricát szűrjük le és keverjük hozzá a mártáshoz.A végén pedig adjuk hozzá a lila hagymát.

Ez is érdekelhet:

Ez is érdekelhet még: