Fokhagymás Paradicsomos Kenyér:

Paradicsomos, fokhagymás kenyér

Egyszerű Recept a Mediterrán Ízek Szerelmeseinek

A mediterrán konyha kincsestára kimeríthetetlen, és a fokhagymás paradicsomos kenyér egy olyan recept, amely a könnyedség és az ízek gazdagsága miatt azonnal belopja az emberek szívét és ízlelőbimbóit. Egyszerű összetevőkből áll, és a végeredmény egy olyan étel, amely kiválóan alkalmas előételként vagy kísérőként egy könnyed vacsorához vagy piknikhez. A friss, ropogós kenyér alapját a paradicsom, a fokhagyma és az olívaolaj egyedülálló kombinációja adja, mely garantáltan elvarázsolja az ízlelőbimbókat.

Összetevők:

 • 8 szelet rusztikus parasztkenyér (pl. ciabatta vagy baguette).
 • 2 érett paradicsom, félbevágva
 • 2 gerezd fokhagyma, meghámozva és félbevágva.
 • extra szűz olívaolaj
 • tengeri só
 • frissen őrölt fekete bors

Fokhagymás Paradicsomos Kenyér elkészítése:

 1. A kenyérszeletek pirítása: Az első lépés a rusztikus parasztkenyérszeletek enyhén pirítása. Ezt a legjobb grillen vagy kenyérpirítóban megtenni, hogy a kenyér aranybarnára és ropogósra piruljon. Természetesen, ha ezek nem állnak rendelkezésre, a sütő is megteszi, amennyiben 200°C-on néhány percig pirítjuk a kenyeret.
 2. Paradicsom reszelése: Amikor a kenyérszeletek meg vannak pirítva, reszeljük le a félbevágott paradicsomokat a kenyér pirított oldalára. Ezt a lépést érdemes alaposan végezni, hogy a paradicsom levének és pépének íze jól felszívódjon a kenyérbe, és gazdagítsa annak ízvilágát.
 3. Fokhagyma beledörzsölése: A recept következő lépése a fokhagymagerezdek dörzsölése a kenyér pirított oldalára. Ez a mozdulat adja meg a kenyérnek azt az egyedülálló, finom fokhagymás ízt, ami kiemeli az étel egészét.
 4. Olívaolajjal csepegtetés: Miután a fokhagymát beledörzsöltük a kenyérbe, következik az extra szűz olívaolajjal történő csepegtetés. Ez a lépés teszi teljessé az ízélményt, hiszen az olívaolaj gazdag és karakteres íze tökéletesen kiegészíti a paradicsom és fokhagyma ízét.
 5. Fűszerezés és tálalás: Végül, de nem utolsó sorban, ne feledkezzünk meg a fűszerezésről! Egy csipetnyi tengeri só és frissen őrölt fekete bors segítségével tovább fokozhatjuk az ízeket. Az elkészült fokhagymás paradicsomos kenyeret azonnal tálaljuk, hogy a legjobb ízélményt nyújtsa.


A fokhagymás paradicsomos kenyér nemcsak egyszerű és gyorsan elkészíthető, hanem a mediterrán konyha lenyűgöző ízeinek tökéletes megtestesítője is. Legyen szó egy baráti összejövetelről, egy romantikus vacsoráról vagy csak egy lazább piknikről, ez a recept mindig garantáltan sikert arat majd. Készítsük el otthon, és hagyjuk, hogy a friss és egyszerű összetevők varázslatosan összeolvadjanak az ízek igazi mesterfogásává!

Paradicsomos, fokhagymás kenyér

Fokhagymás Paradicsomos Kenyér

A Fokhagymás Paradicsomos Kenyér egyszerű összetevőkből áll, és a végeredmény egy olyan étel, amely kiválóan alkalmas előételként vagy kísérőként egy könnyed vacsorához
Összes idő 15 perc
Kategória Előétel
Származás Spanyol

Hozzávalók
  

 • 8 szelet kenyér ciabatta vagy baguette
 • 2 db paradicsom
 • 2 gerezd fokhagyma
 • olívaolaj

Elkészítés lépései
 

 • Az első lépés a rusztikus parasztkenyérszeletek enyhén pirítása. Ezt a legjobb grillen vagy kenyérpirítóban megtenni, hogy a kenyér aranybarnára és ropogósra piruljon. Természetesen, ha ezek nem állnak rendelkezésre, a sütő is megteszi, amennyiben 200°C-on néhány percig pirítjuk a kenyeret.
 • Amikor a kenyérszeletek meg vannak pirítva, reszeljük le a félbevágott paradicsomokat a kenyér pirított oldalára. Ezt a lépést érdemes alaposan végezni, hogy a paradicsom levének és pépének íze jól felszívódjon a kenyérbe, és gazdagítsa annak ízvilágát.
 • A recept következő lépése a fokhagymagerezdek dörzsölése a kenyér pirított oldalára. Ez a mozdulat adja meg a kenyérnek azt az egyedülálló, finom fokhagymás ízt, ami kiemeli az étel egészét.
 • Miután a fokhagymát beledörzsöltük a kenyérbe, következik az extra szűz olívaolajjal történő csepegtetés. Ez a lépés teszi teljessé az ízélményt, hiszen az olívaolaj gazdag és karakteres íze tökéletesen kiegészíti a paradicsom és fokhagyma ízét.
 • Végül, de nem utolsó sorban, ne feledkezzünk meg a fűszerezésről! Egy csipetnyi tengeri só és frissen őrölt fekete bors segítségével tovább fokozhatjuk az ízeket. Az elkészült fokhagymás paradicsomos kenyeret azonnal tálaljuk, hogy a legjobb ízélményt nyújtsa.
Megjegyzés: Ebéd

Ez is érdekelhet:

Ez is érdekelhet még: