Sopa de Ajo (fokhagymaleves)

fokhagymaleves

A Sopa de Ajo rettenetesen laktató leves , primitíven egyszerű elkészítési móddal. A nevét sem cifrázták túl, magyarul annyit jelent: fokhagymaleves. Ez egy hagyományos spanyol recept, amely főként fokhagymából, kenyérből, csirke- vagy zöldséglevesből, tojásból és olívaolajból készül. Ez egy megnyugtató és ízletes leves, amely tökéletes a hideg napokon, vagy amikor valami gyors és tápláló ételre van szükségünk.

Ennél az ételnél szerintem a kenyér pirítása az egyik kulcs. Ha ez jól sikerül, kellemes ízt adunk neki, amit még tudunk fokozni ugyanis a kenyérből hiányzó íztelen vizet alapvetően olívaolajjal és fantasztikus levessel helyettesítjük. Ráadásul, ha az olívaolajat belesütjük a kockákba, az szerintem jobb állagúvá teszi a kenyeret.

Hozzávalók:

  • 6 gerezd fokhagyma, meghámozva és finomra aprítva
  • 6 csésze csirke- vagy zöldségalaplé
  • 2 tojás
  • 4 szelet kemény kenyér (preferáltan bagett típusú), kockákra vágva
  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • Só és bors ízlés szerint
  • Friss petrezselyem aprítva (opcionális, díszítéshez)

A fokhagymaleves elkészítése:

  1. Egy nagy lábasban közepes lángon melegítsd fel az olívaolajat.
  2. Adj hozzá apróra vágott fokhagymát, és pirítsd illatosra, de ügyelj arra, hogy ne égjen meg, körülbelül 1-2 percig.
  3. Add hozzá a kenyérkockákat az olajban, és süsd aranybarnára és ropogósra.
  4. Öntsd hozzá a csirke- vagy zöldségalaplevet a lábasba a fokhagymával és a kenyérrel. Forrald fel a levest, majd csökkentsd a hőfokot közepes alacsonyra.
  5. Hagyd lassú tűzön forrni körülbelül 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek
  6. Ezután jöhetnek bele a tojások. A négy tojást törd bele egy tálba. A levest kicsit kezdd el körbe-körbe kavarni, hogy örvényszerűen egy irányba forogjon és a közepébe csúsztasd bele a tojástokat (mint ha buggyantott tojást készítenétek). Főzd 2 percig, majd vedd le a tűzről.
  7. Ha elkészült a fokhagymaleves Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük a levest, és forrón tálaljuk.
fokhagymaleves

Sopa de Ajo (fokhagymaleves)

A Sopa de Ajo magyarul annyit jelent: fokhagymaleves. Rettenetesen laktató leves , primitíven egyszerű elkészítési móddal.
Összes idő 30 perc
Course Leves
Cuisine Spanyol

Ingredients
  

  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 Liter csirke- vagy zöldségalaplé
  • 2 db tojás
  • 4 szelet kenyér
  • 4 ek olívaolaj

Instructions
 

  • Egy nagy lábasban közepes lángon melegítsd fel az olívaolajat.
  • Adj hozzá apróra vágott fokhagymát, és pirítsd illatosra, de ügyelj arra, hogy ne égjen meg, körülbelül 1-2 percig.
  • Add hozzá a kenyérkockákat az olajban, és süsd aranybarnára és ropogósra.
  • Öntsd hozzá a csirke- vagy zöldségalaplevet a lábasba a fokhagymával és a kenyérrel. Forrald fel a levest, majd csökkentsd a hőfokot közepes alacsonyra.
  • Hagyd lassú tűzön forrni körülbelül 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek
  • Ezután jöhetnek bele a tojások. A négy tojást törd bele egy tálba. A levest kicsit kezdd el körbe-körbe kavarni, hogy örvényszerűen egy irányba forogjon és a közepébe csúsztasd bele a tojástokat (mint ha buggyantott tojást készítenétek). Főzd 2 percig, majd vedd le a tűzről.
  • Ha elkészült a fokhagymaleves Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük a levest, és forrón tálaljuk.
Keyword Ebéd

Ez is érdekelhet még: