Ouzo limonádé

ouzo

Ez a frissítő ouzo koktél igazi csemege a meleg napokon, és olyan érzést nyújt, mintha a varázslatos Szantorini szigetén lennél. Az ánizsos pálinkás ouzo friss citromlével és az egyszerű szirupból származó csipetnyi édességgel párosulva teszi ezt a limonádét nyári élménnyé. Jól behűtve tálalja, és élvezze a pihentető pillanatokat a barátokkal és a családdal.

Az ouzo (az ánizs ízű likőr) Görögország nemzeti szeszes italának számít, és jellemzően tisztán, kis vékony poharakban szolgálják fel. A tisztán fogyasztása azonban nem a gyengéknek való; a legtöbbünknek egy kis jég segít, hogy egy kicsit felhígítsuk. És ha olyan vagy, mint én, akkor lehet, hogy az italodat még koktélként is jobban szereted egy kis friss citromlével és egy kis édesítőszerrel.

Mi az ouzo?

Az ouzo, Görögország nemzeti szeszes itala, egy tiszta színű likőr, amelyet szőlőmustból (a szőlőből a borkészítéshez préselt erjesztetlen lé maradványai) készítenek, és nagyon erős ánizs ízű. Az ánizs mellett az ouzo más fűszereket is tartalmazhat, például édesköményt, fahéjat vagy kardamomot.

Alkoholtartalma 37,5-50%. És mivel az ouzo viszonylag magas cukortartalommal rendelkezik, késleltetheti az alkohol felszívódását, ami miatt túl gyors fogyasztás esetén az alkohol alattomosan felszívódhat. Nos, ha nem szereted az ánizs vagy az édesgyökér ízű dolgokat, akkor ez valószínűleg nem fogja jó értelemben csiklandozni az ízlelőbimbóidat. De ha az ouzót egy kis jéggel, egy kis vízzel és citromlével keverjük össze, egy kicsit elveszi az élét, és még az édesgyökér szkeptikusabb ízlésűek számára is csábítóvá teszi.

Ne feledje, hogy amikor az ouzót jéggel vagy folyadékkal keveri össze, az ital tiszta színűből tejfehérré válik.

Az ouzo ital elkészítéséhez szükséges hozzávalók

A frissítő ouzo 2 pohár koktél elkészítéséhez mindössze néhány egyszerű összetevőre van szükséged:

Ouzo: A görög ouzo könnyen beszerezhető az italboltokban, sőt, néhány élelmiszerboltban is megtalálható.
Friss citromlé: Én kevés citromlevet használok, attól függően, hogy mennyire akarom mérsékelni az édesgyökeres ízt. Citromlé helyett egy kis vizet is adhat hozzá, hogy még jobban mérsékelje az ízt.
Menta: Nem véletlenül a menta a legnépszerűbb fűszernövény a koktélokban! Néhány levél friss hűvösséget ad az italodnak. Profi tipp: Turmixold össze a leveleket egy kicsit, hogy felszabaduljon a mentolosság, és hagyj meg néhány egész levelet díszítésnek.
Választható édesítőszer: Egy teáskanál méz, egyszerű szirup feldobhatja az ouzo italát, különösen, ha a koktéloknak az édesebb változatait szereti.
Jég: A jég lehűti ezt a görög stílusú koktélt, és megfelelően hígítja a többi összetevőt is, hogy kiegyensúlyozza az ízeket.

Hogyan készítsük el ezt az ouzo koktélt

A receptje egy adag italt készít, de több személy kiszolgálásához megduplázhatja vagy megháromszorozhatja. Így kell elkészíteni:

Egy keverőkancsóban vagy csészében keverj össze 2 dl ouzót, ½ dl citromlevet (vagy többet, ha jobban szereted), és 1/2 dl szirupot vagy mézet mézet, ha szeretnél egy kis édességet. Észre fogod venni, hogy a keverék átlátszóból zavarossá válik, amikor más összetevőkkel kevered, ezért ne ijedj meg, ha ez történik, ez természetes! Adjunk hozzá 1-2 friss mentalevelet. Töltsön meg egy kis poharat jégkockákkal, és öntse rá az ouzo limonádét. Díszítsük még több friss mentával, keverjük össze, és kóstoljuk meg. Ha az ital túl erős az ízlésünknek, adjunk hozzá több citromlevet vagy egy kis hideg vizet. Élvezze!

Az ouzo gyönyörűen párosítható különféle hideg és meleg snackekkel. Görögországban gyakran tálalják olyan dolgok mellé, mint az olajbogyó, sajtok és tenger gyümölcsei.

Hozzávalók:

  • 1 dl csésze ouzo (görög ánizsos pálinka)
  • 1/2 dl csésze frissen facsart citromlé
  • 1/2 dl csésze egyszerű szirup (cukorszirup)
  • 2 dl csésze jéghideg víz
  • jégkockák
  • citromszeletek és mentalevelek a díszítéshez.

Elkészítése:

  1. Keverjük össze az ouzót, a frissen facsart citromlevet és az egyszerű szirupot egy kancsóban.
  2. Tegyünk jégkockákat a poharakba, és öntsük rá az összekevert italt.
  3. Tetszés szerint hígítsuk fel az italt jéghideg vízzel.
  4. Keverjük, hogy az ízek jól keveredjenek.
  5. Díszítsüt a poharakat citromszeletekkel és mentalevelekkel.

Ez is érdekelhet:

Ouzo limonádé

Ez a frissítő ouzo koktél igazi csemege a meleg napokon, és olyan érzést nyújt, mintha a varázslatos Szantorini szigetén lennél. Az ánizsos pálinkás ouzo friss citromlével és az egyszerű szirupból származó csipetnyi édességgel párosulva teszi ezt a limonádét nyári élménnyé. Jól behűtve tálalja, és élvezze a pihentető pillanatokat a barátokkal és a családdal.
Összes idő 10 perc
Course Ital
Cuisine Görög

Ingredients
  

  • 1 dl Ouzo (görög ánizsos pálinka)
  • 1/2 dl citromlé
  • 1/2 dl cukorszirup
  • 2 dl víz
  • jégkocka
  • mentalevél

Instructions
 

  • Keverjük össze az ouzót, a frissen facsart citromlevet és az egyszerű szirupot egy kancsóban.
  • Tegyünk jégkockákat a poharakba, és öntsük rá az összekevert italt.
  • Tetszés szerint hígítsuk fel az italt jéghideg vízzel.
  • Keverjük, hogy az ízek jól keveredjenek.
  • Díszítsüt a poharakat citromszeletekkel és mentalevelekkel.
Keyword Bármikor

Ez is érdekelhet még: