Mandulás panna cotta

mandulás panna cotta

Gazdag és krémes mandulás panna cotta! Könnyen elkészíthető desszert, amely tagadhatatlanul finom. Különösen akkor, ha élénk és pompásan piros, csábító, friss málnaszósszal egészítjük ki!

Egyszerű és finom, selymes és gazdag mandulás Panna Cotta

A panna cotta egy olyan kényeztető és selymes desszert, melynek gazdag és krémes, textúráját a zselatin és a tejszín megfelelő arányával érik. Éppen csak megtartja a formáját, de szinte azonnal elolvad a szádban. Ez a mandulás panna cotta édességet áraszt a finom mandulaízből.

A zselatin állati kollagénből készül, tehát nem növényi eredetű élelmiszer. Kísérleteznie kell, hogy megtalálja a megfelelő arányokat a megfelelő textúra eléréséhez. Ez a recept zselatinhoz íródott. Sok sikert!

Mennyi ideig kell a mandulás panna cottának megdermednie?

Legalább 4 órát, de a legjobb eredmény érdekében egy éjszakán át a legjobb. Minél több összetevőt adsz a panna cottához (pl. gyümölcspépet), annál több időre van szüksége a megdermedéshez. Mivel ez a mandulás panna cotta recept nem tartalmaz extra gyümölcsöt, 4 órás szilárdulási idővel is beéri.

Hogyan érhetem el a tökéletes édességet a desszertekben?

Észrevetted már, hogy sok desszert vagy sütemény receptjében túl sok cukor van? Úgy gondolom, hogy egy jó ökölszabály az, hogy egy adott receptben legalább 1/4 – 1/2 cukorral csökkentsük a cukor mennyiségét. Ez alól csak a rágós amerikai sütik, brownie-k és habcsókok képeznek kivételt. Ezekben a receptekben sok cukor kell a megfelelő állag eléréséhez, így ott nem lehet spórolni. A legtöbb desszertrecept esetében azonban a saját ízlése szerint is megteheti, hogy maga csökkenti a cukor mennyiségét. Így is finom íze lesz, és nem fog őrült mennyiségű cukrot bevinni.

Hozzávalók:

  • 400 ml tejszín
  • 100 ml tej
  • 100 g cukor
  • 2 teáskanál zselatin
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 100 g pörkölt mandula, apróra vágva

Mandulás panna cotta elkészítése:

  1. Melegítsük fel a tejszínt, a tejet, a cukrot és a vaníliakivonatot egy lábasban.
  2. Melegítsük addig, amíg a cukor teljesen feloldódik.
  3. A zselatint áztassuk be hideg vízbe, majd oldjuk fel a tejszínes-tejes keverékben. Hagyjuk a keveréket kissé kihűlni.
  4. A pörkölt mandulát durvára vágjuk. Osszuk szét poharakba vagy kis tálkákba. Öntsük rá a kissé kihűlt tejszínes-tejes keveréket.
  5. Hagyjuk a mandulás panna cottát legalább 4 órán át a hűtőben hűlni, vagy amíg megszilárdul.
  6. Tálalás előtt szórjuk meg még több apróra vágott pörkölt mandulával.

Tippek és trükkök:

  1. A zselatin feloldása: Győződjön meg róla, hogy a zselatint a csomagoláson található utasításoknak megfelelően használja. Először áztassa be hideg vízbe, mielőtt a meleg tejszínes-tejes keverékhez adná. Ez megakadályozza a csomóképződést, és biztosítja a mandulás panna cotta egyenletes állagát.
  2. Pörkölt mandula: Az extra íz és ropogás érdekében használjon jó minőségű pörkölt mandulát. Elkészítheti saját maga, vagy megvásárolhatja a boltban. A mandulát durvára aprítsa fel, mielőtt a panna cottához adná, hogy kellemes vizuális és ízkontrasztot hozzon létre.
mandulás panna cotta

Mandulás panna cotta

Gazdag és krémes mandulás panna cotta! Könnyen elkészíthető desszert, amely tagadhatatlanul finom.
Kategória Desszert
Származás Spanyol

Hozzávalók
  

  • 400 ml tejszín
  • 100 ml tej
  • 100 g cukor
  • 2 tk zselatin
  • 1 tk vanília kivonat
  • 100 g mandula pörkölt

Elkészítés lépései
 

  • Melegítsük fel a tejszínt, a tejet, a cukrot és a vaníliakivonatot egy lábasban
  • Melegítsükaddig, amíg a cukor teljesen feloldódik
  • A zselatint áztassuk be hideg vízbe, majd oldjuk fel a tejszínes-tejes keverékben. Hagyjuk a keveréket kissé kihűlni.
  • A pörkölt mandulát durvára vágjuk. Osszuk szét poharakba vagy kis tálkákba. Öntsük rá a kissé kihűlt tejszínes-tejes keveréket.
  • Hagyjuk amandulás panna cottát legalább 4 órán át a hűtőben hűlni, vagy amíg megszilárdul.
  • Tálalás előtt szórjuk meg még több apróra vágott pörkölt mandulával.
Megjegyzés: Bármikor

Ez is érdekelhet még: