Házi készítésű gyors fánk! Ugyan olyan az ízük, mint a helyi pékségben kaphatóké, de 15 perc alatt saját magad is elkészítheted őket otthon! Ez az egyszerű fánk recept tökéletes egy gyors hétvégi finomsághoz, és biztosan kielégíti az édesszájúak édesség utáni vágyát.
Egyszerű házi fánkok
Falatnyi fánkok enyhén ropogós és aranybarna, cukorral bevont külsővel, és puha és bolyhos, zsenge belsővel. Pontosan olyan, mint amire mindig vágytál. A legjobb benne , hogy pillanatok alatt elkészül!
Ha nem szeretnél a kelt tésztás recepttel vacakolni (amit itt találsz!). Túl sok időt és energiát beletenni, akkor ez recept neked való. Hihetetlenül egyszerű és nagyon finom! Nincs szükség keverőgépre, nincs dagasztás! Csak egy gyors keverés és formázás, és máris kész a sütésre!
Összetevők:
Ehhez a recepthez mindössze 7 alapanyagra lesz szükséged, amelyekkel már rendelkezhetsz. Szükséged lesz rá:
- 180 g liszt (természetesen használhatsz teljes kiörlésűt is)
- 2 tk sütőpor
- csipetnyi só
- 120 ml tej
- 50g kristálycukor
- 40g olvasztott vaj
- kb 1 L olaj a sütéshez
Bevonathoz:
60g kristálycukor
Gyors fánk elkészítése:
- Melegítsük elő az olajat egy mély serpenyőben vagy fazékban közepes lángon. (180 °C)
- Egy közepes méretű keverőtálban keverjük össze a lisztet, cukrot, a sütőport és a sót.
- Egy külön tálban vagy mérőpohárban keverje össze az tejet és az olvasztott vajat.
- Öntse a tejes keveréket a lisztes keverékhez, és egy villa segítségével keverje bele a száraz hozzávalókat, csak addig keverje, amíg összeáll (vigyázzon, hogy ne dolgozza túl a tésztát).
Formázzunk a tésztából 3-4 cm átmérőjű golyókat. - Óvatosan helyezze a tésztagolyókat az előmelegített olajba (egyszerre kb. a felét megsütve), és süsse mindkét oldalukat aranybarnára.
- Egy kiszedő segítségével tegyük át papírtörlőre, majd hagyjuk lecsepegni.
- Öntsük a cukrot egy tálba, és forgassa meg a fánkokat benne.
Egyéb bevonatok:
Természetesen a cukormázon kívül más mázat is tehetünk a tetejére.
vanília máz:
- 3/4 csésze porcukor
- 1 1/2 evőkanál tej
- 1/2 teáskanál vanília
keverje össze és mártsd bele a golyó tetejét.
csokoládé máz:
A csokoládémázhoz csak adjon 2 evőkanál cukrozatlan kakaóport a fenti keverékhez.
- 3/4 csésze porcukor
- 1,5 evőkanál tej
- 2 ek kakaópor
keverje össze és mártsd bele a golyó tetejét.
Tippek a legjobb egyszerű házi fánkokhoz
- Használjon hőmérőt az olaj hőmérsékletének méréséhez, hogy a fánkok megfelelően süljenek.
- Ne próbálja meg egyszerre megsütni az összes fánkot, különben csökkenti az olaj hőmérsékletét, és nem sülnek meg rendesen (elkezdik felszívni a felesleges zsiradékot).
- Ezeknek a házi fánkoknak cukorba forgatva a legjobb az ízük, különben nem elég édesek.
- A sült fánkokat a legjobb az elkészítés napján elfogyasztani. Másnapra megváltozik az állaguk, és elkezdenek kiszáradni.

15 perces házi fánkok
Ingredients
- 180 g liszt
- 2 tk sütőpor
- 120 ml tej
- 50 g Kristálycukor
- 40 g vaj
- 1 L olaj sütéshez
Instructions
- Melegítsük elő az olajat egy mély serpenyőben vagy fazékban közepes lángon. (180 °C)
- Egy közepes méretű keverőtálban keverjük össze a lisztet, cukrot, a sütőport és a sót.
- Egy külön tálban vagy mérőpohárban keverje össze az tejet és az olvasztott vajat.
- Öntse a tejes keveréket a lisztes keverékhez, és egy villa segítségével keverje bele a száraz hozzávalókat, csak addig keverje, amíg összeáll (vigyázzon, hogy ne dolgozza túl a tésztát).Formázzunk a tésztából 3-4 cm átmérőjű golyókat.
- Óvatosan helyezze a tésztagolyókat az előmelegített olajba (egyszerre kb. a felét megsütve), és süsse mindkét oldalukat aranybarnára.
- Egy kiszedő segítségével tegyük át papírtörlőre, majd hagyjuk lecsepegni.
- Öntsük a cukrot egy tálba, és forgassa meg a fánkokat benne.