Go Back
mandulás panna cotta

Mandulás panna cotta

Gazdag és krémes mandulás panna cotta! Könnyen elkészíthető desszert, amely tagadhatatlanul finom.
Course: Desszert
Cuisine: Spanyol

Hozzávalók
  

  • 400 ml tejszín
  • 100 ml tej
  • 100 g cukor
  • 2 tk zselatin
  • 1 tk vanília kivonat
  • 100 g mandula pörkölt

Method
 

  1. Melegítsük fel a tejszínt, a tejet, a cukrot és a vaníliakivonatot egy lábasban
  2. Melegítsükaddig, amíg a cukor teljesen feloldódik
  3. A zselatint áztassuk be hideg vízbe, majd oldjuk fel a tejszínes-tejes keverékben. Hagyjuk a keveréket kissé kihűlni.
  4. A pörkölt mandulát durvára vágjuk. Osszuk szét poharakba vagy kis tálkákba. Öntsük rá a kissé kihűlt tejszínes-tejes keveréket.
  5. Hagyjuk amandulás panna cottát legalább 4 órán át a hűtőben hűlni, vagy amíg megszilárdul.
  6. Tálalás előtt szórjuk meg még több apróra vágott pörkölt mandulával.