Paradicsomleves

Ki ne emlékezne még az óvodában vagy az iskolai menzán rendszeresen felszolgált paradicsomlevesre. Na ez most nem az a recept! Ez a változat kicsit más. Leginkább abban, hogy a bazsalikom íze kis mediterrán beütést kölcsönöz neki. Más mint a hagyományos magyar paradicsomleves, mivel nincs benne rántás, habarás sem. Ez egy egyszerű, pár összetevőből könnyen összedobható paradicsomleves.
Nem túl édes, de nem is savanyú. Kellőképpen sűrű, jó sok tésztával.
Természetesen a frissen szedett összetevőkből lesz a legfinomabb, azonban szezonon kívül is elkészíthető. A boltok polcain jó minőségű paradicsom konzerveket és paradicsom léket lehet találni. Ha friss paradicsomból készítjük, akkor a végén össze kell turmixolni egy botmixerrel az egészet.
- 1 fej vöröshagyma
- 4 dl paradicsomlé
- bazsalikom
- 2 db babérlevél
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál cukor
1 A fej vöröshagymát felaprítjuk. Ha nem akarunk a végén botturmixot használni, akkor nyugodtan aprítsuk a szokásosnál is kisebb darabkákra.
2 A hagymát jó alaposan dinszteljük meg! Aki szeretne itt hozzáadhat 1 gerezd szintén apróra vágott fokhagymát is.
Szórjuk meg bazsalikommal és tegyünk hozzá két babérlevelet is.
3 Öntsük hozzá a paradicsomlevet és kicsit hígítsuk fel vízzel. Forraljuk össze.
Adjunk hozzá 3 evőkanál cukrot, majd ezután 1 percig forraljuk és már készen is vagyunk.
4 Ha igazi RETRO hangulatra vágyunk, a paradicsomleves mellé betűtésztát főzzünk! Természetesen kínálhatjuk másik feltéttel is. Ez lehet reszelt sajt, mozzarella darabkák, pirítós, kruton, rizs és még ki tudja mennyi finomság. Csak a képzeletünk szabhat határt!