Paradicsomleves

Paradicsomleves
Recept megosztása:

Ki ne emlékezne még az óvodában vagy az iskolai menzán rendszeresen felszolgált paradicsomlevesre. Na ez most nem az a recept! Ez a változat kicsit más. Leginkább abban, hogy a bazsalikom íze kis mediterrán beütést kölcsönöz neki. Más mint a hagyományos magyar paradicsomleves, mivel nincs benne rántás, habarás sem. Ez egy egyszerű, pár összetevőből könnyen összedobható paradicsomleves.

Nem túl édes, de nem is savanyú. Kellőképpen sűrű, jó sok tésztával.

Természetesen a frissen szedett összetevőkből lesz a legfinomabb, azonban szezonon kívül is elkészíthető. A boltok polcain jó minőségű paradicsom konzerveket és paradicsom léket lehet találni. Ha friss paradicsomból készítjük, akkor a végén össze kell turmixolni egy botmixerrel az egészet.

 

  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 dl paradicsomlé
  • bazsalikom
  • 2 db babérlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál cukor

1 A fej vöröshagymát felaprítjuk. Ha nem akarunk a végén botturmixot használni, akkor nyugodtan aprítsuk a szokásosnál is kisebb darabkákra.

Paradicsomleves1
Paradicsomleves2

2 A hagymát jó alaposan dinszteljük meg! Aki szeretne itt hozzáadhat 1 gerezd szintén apróra vágott fokhagymát is.
Szórjuk meg bazsalikommal és tegyünk hozzá két babérlevelet is.

3 Öntsük hozzá a paradicsomlevet és kicsit hígítsuk fel vízzel. Forraljuk össze.

Adjunk hozzá 3 evőkanál cukrot, majd ezután 1 percig forraljuk és már készen is vagyunk.

Paradicsomleves3
Paradicsomleves4

4 Ha igazi RETRO hangulatra vágyunk, a paradicsomleves mellé betűtésztát főzzünk! Természetesen kínálhatjuk másik feltéttel is. Ez lehet reszelt sajt, mozzarella darabkák, pirítós, kruton, rizs és még ki tudja mennyi finomság. Csak a képzeletünk szabhat határt!