Főtt sonka leveles tésztában sütve

sonka leveles tésztában

Főtt sonka leveles tésztában egy igazi könnyűszerrel elkészíthető, mégis ízletes fogás, amely tökéletes választás lehet vendégváró falatkaként vagy akár egy gyors vacsoraként is. A leveles tészta ropogós textúrája és a füstölt sonka íze egyedülálló kombinációt alkot, mely garantáltan elvarázsol mindenkit az asztal körül.

A recept elkészítése rendkívül egyszerű: apró kockákra vágott füstölt sonkát összekeverjük a krémes tejföllel és fűszerezzük sóval és borssal. Ezt a finom tölteléket pedig egyszerűen belepakoljuk a leveles tészta kockákba, majd összehajtjuk és megsütjük aranybarnára.

A szezámmaggal megszórt, aranybarna leveles tésztás sonkatekercsek nem csak gyorsan elkészíthetőek, de látványukkal és ízükkel is garantáltan elnyerik mindenki tetszését. Próbáld ki ezt az egyszerű, mégis ínycsiklandó receptet, és készítsd el vendégeidnek vagy családodnak egy igazi csemegekülönlegességet!

Hozzávalók:

  • 30dkg főtt, füstölt sonka
  • 2 dl tejföl
  • só,feketebors
  • 2 csomag leveles tészta (kb.50 dkg)
  • 2tojás
  • 1ek szezámmag

Főtt sonka leveles tésztában elkészítése:

  • A sonkát apró kockákra vágjuk, összekeverjük a tejföllel és az egyik felvert tojással.
  • Ízesítjük sóval és borssal
  • A leveles tésztából körülbelül 10×10 cm-es kockákat vágunk. Mindegyik közepébe egy kanál sonkatölteléket teszünk, félbehajtjuk, széleit villával összenyomjuk.
  • Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, tetejét megkenjük a másik felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal.
  • 200 °C fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.

Ez is érdekelhet:

Ez is érdekelhet még: