3 összetevőből álló sajtos mártogatós

sajtos mártogatós

A 3 összetevőből álló sajtos mártogatós a legegyszerűbb sajtos mártogatós recept! Gazdag és krémes állagú kiemelkedő sajt ízzel!

Házi sajtos mártogatós

A meccsnézéshez régen hozzá tartozott a tökmag vagy a szotyola. Aztán megjelentek a különböző chipsek a boltokban és helyet követeltek maguknak a rendezvényen. A plázás mozik elterjedésével pedig megjelent a nachos és a különböző ízű szószok amikbe mártogatták. Ma már a sporteseményeken vagy a születésnapi bulikon is többször találkozunk a mártogatósok különböző variációival. Ugyan a boltban elég sokfélét lehet már kapni azonban ezt odahaza saját magunk is elkészíthetjük. Ez egy tökéletes recept a házi ropogtatóshoz.

A recept nagyon jól variálható különböző ízekkel pl fokhagyma, chili stb.

Hozzávalók:

A három hozzávaló, amit felhasználtam ehhez az egyszerű sajtmártáshoz a következő:

15 dkg cheddar sajt
1,5 dl natur joghurt
1 púpozott teáskanál kukoricakeményítő a sűrítéshez

Ezt nem lehet überelni, 3 olyan hozzávaló, ami valószínűleg megtalálható odahaza!

Elkészítése:

Egy közepes méretű serpenyőben keverjük össze a joghurtot és a kukoricakeményítőt simára.
Közepesen magas hőfokon, állandóan kevergetve forraljuk fel. Csökkentsük a hőt, és állandó keverés mellett 30 másodpercig főzzük, majd vegyük le a tűzről.

Azonnal keverjük bele a sajtot, és alacsony hőfokra visszatéve keverjük meg, hogy a sajt teljesen felolvadjon. Melegen tálaljuk tortilla chipsekkel a mártogatáshoz.
Vegyük figyelembe, hogy a szósz nem melegszik fel jól, ezért szükség szerint méretezzük.

Másfajta sajttal is elkészíthető?

Igen, ez a recept bármilyen sajtból elkészíthető, amit a boltban tömbben vásárolhatunk. Érdemes puhább sajtot használni, mint a svájci vagy a cheddar, mivel ezek könnyebben olvadnak. Mindenképp nagyobb darab sajtot vásároljunk és szükség szerint aprítsuk fel a saját magunk. Az előre reszelt sajtok zacskóiban kukoricakeményítő van, hogy a sajt ne ragadjon össze, ami elrontja ennek a házi sajtos mártogatósnak a krémes állagát.


Mit jó a sajtos mártogatós

Semmi sem jobb, mint a klasszikus tortillachipset élvezni ezzel a mártással. A perecek is remekül illenek hozzá, akárcsak a szeletelt alma. Mivel ez a mártogatós csak cheddar sajttal ízesített, hihetetlenül sokoldalú.

Tippek a legjobb sajtos mártogatóshoz

A sajtmártás először kissé folyós lesz, de ahogy hűl, szépen besűrűsödik. Ezzel együtt ez a mártogatós a legjobban fogyasztható közvetlenül az elkészítés után. Ehhez kis tapasztalattal be kell lőnünk a mennyiséget. Kisebb összejövetelekhez kevesebb mennyiséget, egy nagyobbhoz dupla adagot készítsünk.
A lehető legjobb minőségű cheddar sajtot vásároljuk meg a legjobb íz érdekében.

Ez is érdekelhet még: