Go Back
spenótgolyókjoghurtmártással

Spenótgolyók joghurtmártással

Ezek a spenótgolyók joghurtmártással ízletes előétel vagy finom nassolnivaló két étkezés között.
Összes idő 30 perc
Course: Előétel
Cuisine: Görög

Hozzávalók
  

Spenótgolyókhoz
  • 1 kg spenót
  • 200 g zsemlemorzsa
  • 100 g parmezán
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 tk őrölt koriander
joghurtmástáshoz
  • 500 g görög joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  • menta

Method
 

  1. Pároljuk a spenótot egy serpenyőben kevés vízzel, amíg összeesik. A felesleges folyadékot lecsepegtetjük, és hagyjuk a spenótot kihűlni.
  2. A kihűlt spenótot jól kinyomkodjuk, hogy a felesleges folyadékot eltávolítsuk.
  3. Egy nagy tálban keverjük össze a kinyomkodott spenótot, a zsemlemorzsát, a reszelt parmezánt, az apróra vágott fokhagymát, az őrölt köményt, az őrölt koriandert, a sót és a borsot.
  4. Adjuk hozzá a tojásokat, és keverjük jól össze, amíg a keverék egynemű nem lesz.
  5. Formázzunk a spenótos keverékből kis golyókat, és kissé lapítsuk el.
  6. Egy serpenyőben melegítsünk fel elegendő olívaolajat, és süssük a spenótgolyókat aranybarnára.
  7. A joghurtmártáshoz tegyük a görög joghurtot egy tálba, és keverjük össze az apróra vágott fokhagymával, friss mentával, citromlével, sóval és borssal.
  8. A kész spenótgolyókat rendezzük el egy tálalótálon, és tálaljuk a joghurtmártással.