Go Back
spanyol tortilla

Spanyol tortilla

A spanyol tortilla egy olyan ikonikus fogás, amely az egyszerűségével és gazdag ízével hódítja meg az embereket világszerte.
Összes idő 30 perc
Course: Főétel
Cuisine: Spanyol

Hozzávalók
  

  • 8 db tojás
  • 4 db burgonya
  • 1 db vöröshagyma

Method
 

  1. A burgonyaszeleteket egy serpenyőben bő olívaolajon közepes lángon puhára, de nem barnára sütjük. megpuhulnak, de nem barnulnak meg.
  2. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, és pirítsuk tovább, amíg áttetsző nem lesz.
  3. Tegyük a sült burgonyát és a hagymát egy tálba, és fűszerezzük sóval és borssal.
  4. Verjük fel a tojásokat egy külön tálban, és adjuk a burgonyához. Mindent jól keverjünk össze.
  5. Ugyanabban a serpenyőben melegítsünk fel egy kevés olívaolajat, és adjuk hozzá a burgonyás-tojásos keveréket.
  6. Közepes lángon süssük meg a tortillát. Amikor az alja aranybarna, fordítsa meg a tortillát, és süsse a másik oldalát is aranybarnára.
  7. Vegye ki a kész tortillát a serpenyőből, és vágja fel darabokra.