Go Back
spanyol lecsó

Pisto (spanyol lecsó)

Szinte minden nemzetnek van saját lecsója, ami tele van zöldségekkel, gyorsan elkészül és a nap bármely étkezésére tökéletes. Ami a franciáknál a ratatouille az a spanyoloknál a Pisto.
Összes idő 30 perc
Course: Előétel, Főétel
Cuisine: Spanyol

Hozzávalók
  

  • 4 db paradicsom
  • 2 db cukkini
  • 2 db pirospaprika
  • 2 db zöldpaprika
  • 2 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 ek olaj
  • 1 tk őrölt pirospaprika

Method
 

  1. Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, és pároljuk 3-4 percig, amíg áttetszővé válik.
  2. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és további 1-2 percig pirítsuk, amíg illatos nem lesz.
  3. Adjuk hozzá a kockára vágott paprikát és cukkinit a serpenyőbe, és süssük körülbelül 5-7 percig, amíg kissé megpuhulnak.
  4. Adjuk hozzá a durvára vágott paradicsomot a serpenyőhöz, és adjuk hozzá a paprikaport, sót és borsot. Mindent jól keverjen össze.
  5. Csökkentse a hőfokot, és alacsony hőfokon párolja a pistót, amíg a zöldségek megpuhulnak és szaftosak lesznek, kb. 15 percig. puha és lédús, körülbelül 15-20 percig. Időnként keverjük meg, hogy semmi ne égjen meg.
  6. Vegyük le a tűzről a pisto-t, és díszítsük friss petrezselyemmel vagy bazsalikommal.